BENELLİ TRK 502

Bizde en önemli yeri(!) tipidir. Tip de bu motorda var. Ederine gelince klasik her fuar sonrası ortalık yıkılır pahalı, almam, o para etmez, alana hayırlı olsun vs.vs... sonra en çok küfredilen motor :) en çok satan motor olur.

Burada kriter tipidir. Tipi güzelse gerisi yalan. Sen ben kaç kişi fuara getirdiğiniz motorun kaynağını düzgün yapsaydınız dedi :)

Velhasıl kelam parasını pulunu geçiniz. Distrübütörü, servisi, parçası bunlar tamamsa motor bir türlü yürür.

Benelli bu sene ilk defa gelmiyor. Bir kac senedir Türkiye'de bulunuyor.

Bakın dününe iyiyse iyidir, değilse kötüdür. Malın ederi, alanın biçtiği bedel kadardır.

Japon vs. olayına girmeyim. Ben Japon olsam üstüne çin malı lastik koymam. Hele ki bu aralar birbirlerine atar gider yapıyorlarken :) Ama Japon bize lazım olan yerini iyi yapar. O yüzden zaten kabul ediyoruz, bazı kusurlarını görmezden geliyoruz :)

Cümleten hayırlı geceler.

Son düzenleme:
Bizde en önemli yeri(!) tipidir. Tip de bu motorda var. Ederine gelince klasik her fuar sonrası ortalık yıkılır pahalı, almam, o para etmez, alana hayırlı olsun vs.vs... sonra en çok küfredilen motor :) en çok satan motor olur.

Burada kriter tipidir. Tipi güzelse gerisi yalan. Sen ben kaç kişi fuara getirdiğiniz motorun kaynağını düzgün yapsaydınız dedi :)

Velhasıl kelam parasını pulunu geçiniz. Distrübütörü, servisi, parçası bunlar tamamsa motor bir türlü yürür.

Benelli bu sene ilk defa gelmiyor. Bir kac senedir Türkiye'de bulunuyor.

Bakın dününe iyiyse iyidir, değilse kötüdür. Malın ederi, alanın biçtiği bedel kadardır.

Japon vs. olayına girmeyim. Ben Japon olsam üstüne çin malı lastik koymam. Hele ki bu aralar birbirlerine atar gider yapıyorlarken :) Ama Japon bize lazım olan yerini iyi yapar. O yüzden zaten kabul ediyoruz, bazı kusurlarını görmezden geliyoruz :)

Cümleten hayırlı geceler.

Kaynak derken? Kaynaklar kötü müydü?

Sn. efendy06,

Herkes bireysel tecrübesine, yeteneğine biraz da mesleğine göre bakış açısına dolayısıyla değerlendirmeye tabi tutar. Kötü demeyelim iyi degildi demek daha uygun olur. Bu dedigim TRK icin degil TNT125 için de geçerliydi.

Son düzenleme:
Sn. efendy06,

Herkes bireysel tecrübesine, yeteneğine biraz da mealeğine göre bakış açısına dolayısıyla değerlendirmeye tabi tutar. Kötü demeyelim iyi degildi demek daha uygun olur. Bu dedigim TRK icin degil TNT125 için de geçerliydi.

Farklı bir bakış açısı daha, hiç merak edip şasinin kaynağına bakmadım şimdiye kadar. Sonradan yapılan bir düzeltme falan yoksa, nasıl olsa kötü değildir diyordum. Demekki yanılmışım.

Eminim nc kullanan herkes her 10-20 bin km'de bir amortisöre 800 euro veriyorlar. Yahu bir bitmediniz. Benelliyi kaç kere gördün? kaç km yapmışına rastladın bu güne kadar? O kadar güzel motorsa satılan motorların birçoğu neden 3 kuruşa malum sitede satılık? Kaç tane servisi var? Hadi nc kalitesiz, boktan. Tenere? O damı kalitesiz? Ne benelliymiş arkadaş, motor piyasada yok, üstüne binip 10 km yapan yok, ama herşeyden kaliteli.

Ben söyleyeyim nedenini; genel geçerin dışına çıkmaktan korkan garanticiler yüzünden... Yoksa bir şey bildiklerinden değil. Bu ülkede insanlar arıza yapan 3. Samsung telefonundan sonra gidip bir sonraki telefonlarını da Samsung alıyorlarsa davranışlarını sorgulamanın bir anlamı yoktur. Ayrıca Benelli kullanıcıları motorlarından şikayet etmeyip bir sonrakini de Benelli marka almayı düşünüyorlarsa başkalarına söz düşmez. Bugün Benelli TNT 250'nin bir CBR250R'dan daha kalitesiz olduğunu ispatlayabilecek bir tane adam var mıdır ? Eğer yoksa ben biri diğerinden daha kalitelidr diyemem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------

Bir de kaynak ilavesi yapayım, dışarıdaki dikişin çirkinliğinden o kaynağın içeriye ne kadar nüfuz ettiğini anlayamazsınız. Plastiklerin kalitesini de bakarak anlayamazsınız. Tıpkı lastiğin kalitesini motoru sürmeden anlayamayacağınız gibi.

F54

Eminim nc kullanan herkes her 10-20 bin km'de bir amortisöre 800 euro veriyorlar. Yahu bir bitmediniz. Benelliyi kaç kere gördün? kaç km yapmışına rastladın bu güne kadar? O kadar güzel motorsa satılan motorların birçoğu neden 3 kuruşa malum sitede satılık? Kaç tane servisi var? Hadi nc kalitesiz, boktan. Tenere? O damı kalitesiz? Ne benelliymiş arkadaş, motor piyasada yok, üstüne binip 10 km yapan yok, ama herşeyden kaliteli.

biraz araştırırsan nc deki amortisör sorununu görürsün hemde o kadar fazla görürsün ki anlat anlat bitiremezsin
yahu 19000 km de amortisör ü patladı arkadaşımın garantiden değişti
benim ki tam patladı patlayacak motoru sattım yoksa gidip öhlins takacaktım sen olarak
bi arkadaşım da sıfır km den beri nc var 700 13 mod. 40000 km de amortisör 15000km dir patlak geziyor
makina zıplaya zıplaya gidiyor yolda bildiğin basket topu bu güne kadar ilk defa amortisör patlayan bi motor gördüm hemde bu kadar az km olmasına rağmen HONDA olmasına rağmen
gri olan benim sattım
kırmızı garantiden amortisörü değişen oda satıldı
beyaz arkadaşta amortisör patlak geziyor tamir oluyor ama bi garantisi yok patlayabilir

evet nc ile kıyaslıyorum çünkü nc sınıfında ki en dandik malzeme ile üretilen motor aksini iddaa eden kaliteli 650 cc motor görmemiştir
versy 650
v strom650
660 tenere
ile yan yana getirip incelesin ve malzeme farkını görsün
şuan 660 kullanıyorum ve hiçbir tarafı patlamadı çatlamadı katır gibi vur yükü git istediğin yere
artık böyle takılıyoruz dandik nc leri sattık gerçekten kaliteli sağlam motorlar aldık YAMAHA
nc yi kullanan arkadaşım var hep birlikte yol yaparız ama makina harbiden honda markasına yakışan kalitede değil..

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------

bu arada ne honda ne yamaha neden benelli babamın malı değil
ben kullanıcı olarak gördüğümü söylerim
enduroist var bilenler bilir
ordan da attılar beni
bmw nin beğenediğniz ve beğenmediğiniz tarafları diye bi konu vardı
GS e bi bok atmışım bi baktım beni BAN ladılar
hiç kullanmadan bok atsam eyvallah ama benim orda yazdıklarımdan sonra kullandığı motorun değerinin düşeceğini düşünen moderatörler hemen bu yola başvurdular

Tenere'yi de söyledim zaten. Mesele tam da bu işte. Tenere gibi kendini kanıtlamış bir motor dururken 3000 lira farkla, niye riske gireceksin ki?

Ben söyleyeyim nedenini; genel geçerin dışına çıkmaktan korkan garanticiler yüzünden... Yoksa bir şey bildiklerinden değil. Bu ülkede insanlar arıza yapan 3. Samsung telefonundan sonra gidip bir sonraki telefonlarını da Samsung alıyorlarsa davranışlarını sorgulamanın bir anlamı yoktur. Ayrıca Benelli kullanıcıları motorlarından şikayet etmeyip bir sonrakini de Benelli marka almayı düşünüyorlarsa başkalarına söz düşmez. Bugün Benelli TNT 250'nin bir CBR250R'dan daha kalitesiz olduğunu ispatlayabilecek bir tane adam var mıdır ? Eğer yoksa ben biri diğerinden daha kalitelidr diyemem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------

Bir de kaynak ilavesi yapayım, dışarıdaki dikişin çirkinliğinden o kaynağın içeriye ne kadar nüfuz ettiğini anlayamazsınız. Plastiklerin kalitesini de bakarak anlayamazsınız. Tıpkı lastiğin kalitesini motoru sürmeden anlayamayacağınız gibi.

Maalesef TNT, Pulsar gibi markalarda adam gibi elektronik yok. Şimdi kimse çıkıp "bosch ecu var" veya "delphi ecu" demesin, o ecu ler enjeksiyon sistemleri ne kadar optimize motora belli değil. Bugün 16 yaşındaki F650 bile soğuk havada (0 derece ve altı) tık demeden çalışırken, bu benelli gibi pulsar gibi cf moto gibi motorların ben soğuk havada doğru dürüst çalıştığını görmedim.

Maalesef TNT, Pulsar gibi markalarda adam gibi elektronik yok. Şimdi kimse çıkıp "bosch ecu var" veya "delphi ecu" demesin, o ecu ler enjeksiyon sistemleri ne kadar optimize motora belli değil. Bugün 16 yaşındaki F650 bile soğuk havada (0 derece ve altı) tık demeden çalışırken, bu benelli gibi pulsar gibi cf moto gibi motorların ben soğuk havada doğru dürüst çalıştığını görmedim.

Valla ben genel olarak bir şikayet okumadım. Hadi Pulsar'da falan duydum da CFMoto'da, Benelli'de duymadım. Böyle şeylerde genelleme yapılamaz. Benim Lifan motorum bir hafta bembeyaz karın altında yatıp tek marşta çalışıyor. Ayrıca aradaki fiyat farkı önemli seviyedeyse ve firma motorunun arkasında duruyorsa bunlar çok önemli şeyler değildir. Benelli ve Bajaj, motorlarına gerektiğinde yazılım güncellemesi yapıyorlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:17 ----------

Tenere'yi de söyledim zaten. Mesele tam da bu işte. Tenere gibi kendini kanıtlamış bir motor dururken 3000 lira farkla, niye riske gireceksin ki?

660 cc Tenere'den bahsediyorsanız, o motorun üretimi durmayacak mıydı ? Tenere nefis motor yalnız vergi dezavantajı var. O vergi de 10 cc için gerçekten koyuyor adama...

Son düzenleme:
500 cc motorlar cidden keyif motorlarıdır ..ve her kullanıcıya her koşulda hitap ederler ....tabii fiyat önemli !!!

27.500 Tl fiyat daha kendini kanıtlamamış bir motor için tam bir facia, 29.500 liraya daha 500 km de kendini fazlasıyla kanıtlamış Mt07 motor bloğuna sahip 2. el değeri olan Yamaha Tracer 700 satılıyor. Beklenti bu motor için en fazla 23-25 arasıydı. Şahsen 25 Bin olsa ben almayı düşünürdüm. Fakat bu fiyatı Mantığım kabul etmiyor. Lansmana özel fiyatın cezbetmesi gerekirdi.

Son düzenleme:

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Bugün 16 yaşındaki F650 bile soğuk havada (0 derece ve altı) tık demeden çalışırken, bu benelli gibi pulsar gibi cf moto gibi motorların ben soğuk havada doğru dürüst çalıştığını görmedim.
Benim 1 yaşındaki TNT25, İstanbul'da 1 hafta kar altında bekledi. Bozuk aküye rağmen sıkıntısız çalıştı. Stop etme, aksırma tıksırma sorunu da olmadı.
"Gibi motorlar" diyerek Benelli'yi denemeden genelleme yapıyorsunuz sanırım.

Bisikletçiden bozma servislerine, distribütörün inatla servislerine yatırım yapmamasına, saçma sapan fiyatlandırmasına laf edebilirsiniz ama parça kalitesi vs kötü değil.

Ha gidip de böyle servislere sahip olan motora ben de 27500TL vermem o ayrı. Motor olarak fiyatını hak ediyor olabilir ama ikinci el, servis gibi konular facia.
Benim garajım var, motorun her türlü bakımını yaparım, ömürlük kullanırım diyen adam için iyi makine.

Heee işte kaynakçılar elektrikçiler filan da geldi haydi Benelli dünyanın dibine taa ateş küreye kadar gömelim.. deprem filan olursa çıkmasın..

Kötü kaynak dediğiniz olay sanırım kırmızı şase üzerindeki evet minik tnt125 ten Tnt 600 kadar tnt25 ten trk ya kadar gördüğüm kadarıyla aynı...

haydi bu modifiyeli belki sanayide düzeltilmiş filandır dersek , Türkiyeden bir arkadaşınkine bakalım benim öyle yakın resimlerim yok bu forumdan İzmirli Nail arkadaşımızın motoru ;
JarkOj.jpg

Sayın uzman arkadaşların izni ile şimdi bir de MV Agusto ya bakalım ;

Kendileri çok kaliteli değil baya ucuzdur.. Brutale! Cbr250r dan biraz hallice :)

yazarlarin-favori-motosikletleri_772502.jpg

Belki belli olmamıştır..Bir başkasına bakalım...

İtalyanların rezil kaynakçıları..

Bir de Ducati ler var ki alıp insanın Ümraniye sanayiye götüresi geliyor. Yurdum kaynakçısı bilir bu işi..

bakın bu da Ducati Hypermotard 796

Hepsi Benelli gibi..

Elektrik olayına gelince Yausa akülü tüm modeller evet soğukta elektrikli soba ile çalıştırıyoruz :) Pulsarcılar da motorlarını üşümesin diye evine alıyor :p

Varya zorla beni de Benelli savunucusu marka avukatı yaptınız ya vallahi helal olsun size !

Neyseki şu kısa motosiklet forumu hayatımda ne bu konuda ne başka konuda bir adama git al şu markayı aman sakın alma bu markayı dememenin rahatlığını yaşıyorum.

Son düzenleme:
Ulan benelli hayallerimizi yıktın bi de forumu karıştırdın :) sakin olun beyler :) 23-24 çıkması gereken fiyattı ama çıkmadı.fazla takılmayın. Buraya yazıyorum söylemedi demeyin. Seneye bu makinenin gerçekten çok kaliteli olduğu belli olur ve 35 bin lira civarından satılır. Siz de "vay be 27.500e almadık çamur attık, ne değerlendi be" dersiniz. Tabi o zaman da versys 45 bin filan olursa şaşırmayın. An itibariyle reno klio 82 bin, vosvos polo 86 bin tl. Kim derdi ki 120 bine golf satılcak :)

Trk 502 yi yakindan inceledik, kiyasladik v.b. Arkadaslar motor blogunun ustu acik ve bir suru kablo geciyor. Bunun olmamasi lazim. Kablolar hep acikta. Kaynak olayi zaten rezalet. Plastik kalitesi de pek iyi degil. Motosiklet hacim olarak 1200 lukleri aratmiyor ama 500 cc yeterlimi gibi bir soruda sorduk kendimize. Cok kasli ve kasvetli bir motor ve 500 cc az gelip yakitin artmasi olasi bir olay. 27500 aslinda cok degil ama bence bir alicengiz oyunu var. Once tam donanimli dediler so ra cantasiz fiyat dediler. Cantali olarak 27500 makul gibi gorunuyor. Sonuc olarak aylardir bekledigimiz ve fuara sadece onun icin gittigimizi hesaplarsak bence olmamis. Honda nin cb500x getirmesini bekleyecegiz tabi nc750x e yonelmezsek.

Ulan benelli hayallerimizi yıktın bi de forumu karıştırdın :) sakin olun beyler :) 23-24 çıkması gereken fiyattı ama çıkmadı.fazla takılmayın. Buraya yazıyorum söylemedi demeyin. Seneye bu makinenin gerçekten çok kaliteli olduğu belli olur ve 35 bin lira civarından satılır. Siz de "vay be 27.500e almadık çamur attık, ne değerlendi be" dersiniz. Tabi o zaman da versys 45 bin filan olursa şaşırmayın. An itibariyle reno klio 82 bin, vosvos polo 86 bin tl. Kim derdi ki 120 bine golf satılcak :)

Maalesef çok üzülerek söylüyorum millet bu fiyatlara alışacak :pale: hatta belki dediğin gibi arayacak...

Benelli Türkiyenin en büyük hatası fuarda fiyatı açıklaması oldu. Bak kurnaz Kuralkan açıklamayıp pusuya yatmış bekliyor. Ne bekliyor biliyor musunuz?

Burgman 400 ün 46 bin liraya afişe edilmesini, Xmax 300 bilmem nenin 27 binlira ya kafalarda yer etmesini scooter örnekleri verdim gerisini konuşmak bile istemiyorum artık düşününce ağlamaklı oluyorum. Kymco bile scooter a 27 bin tl istiyor baba..

Daha geçen senenin başında 12 tlye 250 lik mi olur loooo diyenler şimdi 250 lik motorlara 20 bine binecekler her şeye alıştıkları gibi bunada millet alışacak kahrolası durum bu.

Bakalım Honda 2017 modelleri ne yapacak açıklamadı sanırım..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar