bugun alarmin montaji hakkinda cok onemli adim attim. videoda kenara ayirdigim
kahverengi kabloyu baglamazsak olmuyor arkadaslar acik ve net. onun islevide su: motorun durumu hakkinda alarmin beynine bilgi sunuyor. eger kahverengi kabloyu baglamazsak alarmi devre disi biraksak bile kendi kendine 10 saniye icerisinde devreye giriyor ve bunu iptal etmenin yolu yok.
olayin mantigida su: kontagi cevirdigimizde o kahverengi kabloya 12V luk voltaj gidecek bir kablo bulmamiz gerek yani bu bir stop lambasi olabilir on far olabilir okadari farketmiyor amac motorun anahtarinin cevrilmis oldugunu alarmin beynine iletebilmek. yalniz eger alarm aktif iken kahverengi kablodan 12V gecerse(yani kontak cevrilirse) alarm aninda calmaya basliyor cunku motorun calinmis oldugunu dusunuyor. ayni zamanda da eger alarmi devre disi birakip anahtari cevirirsek kahverengi kablodan 12 v gectigi anda alarmin beyni, alarmi otomatik olarak devreye sokmaktan vazgeciyor. bakin burasi cok onemli.
isin ozeti eger kahverengi kablo baglanmaz ise motoru calistirip gitmeye kalkarsak alarm her 10 saniyede bir kendini devreye sokacaktir dolayisiyla alarm durmadan calmaya baslayacaktir. bugun sirenide bagladim neredeyse sagir oluyordum inanilmaz bir desibelde ses veriyor..
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------
yeni bir gelisme, alarm devreye girdiginde calismasini engelleyen yada calistirildiginda stop ettiren kablolar buldum. multimetre ile kontrol ettigimde
gri ve pembe kablolar arasindan akim gecebiliyor ama alarm devreye girdigi an bu iki kablo arasinda akim kesiliyor yani motordaki kill swtich dedigimiz sag taraftaki kirmizi dugmenin gorevini otomatik olarak ustleniyor.
bu arada kahve renkli olan kablo hakkinda aciklayici bir video hazirladim cunku onemli bir islevi var.
http://www.youtube.com/watch?v=2QchdWMVJrY&feature=youtu.be
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:11 ----------
boylece geriye baglamadigimiz bir tek
mavi kablo kaliyor oda zaten benim kullanmak istemedigim motoru uzaktan calistirma fonksiyonu ile alakaliymis.