Milletin çalışıp kazandığı para belli , motora bakım bütçesi bir kenara artık benzin fiyatlarından bakımını yaptırmaz oldu millet. 4 lt yakan motora 22 23 lira benzin parası veriyoruz. 1 depo benzin 65 70 liraya doluyor benim. Zaten kuruşumuza kadar alıyorlar . Şimdi yol bomboş hiç bir şekilde trafiğin akışına yada yaya geçidine engel değilsin , motoru kaldırımın kenarına yola koymuşsun tak eds park cezası... Kırmızı ışıkta geçenlere lafım yok söyleyecek sözcük yok çünkü o insanlara ama şimdi adam almış 600'lük motor 110 km hız sınırı var.. Yolu boş adamın ama radar geliyor. Ben 80 km hızlık yolda 3 4 km aşmışım diye 197 lira yemiştim araçla... 3 km hız hayatımı mı korudu o yolda ? hepsi düzmece başka birşey değil. Arkadaşın biride eds ışıklarda ön tampon yaya şeridinin üstünde diye ceza yemişti ışıklarda durduğu halde ve itiraz edip geri bile alamadı tutarı geçmediği ortadayken 2 mt ileride durdu diye o ceza...
Hocam bir arac surucusu olarak soylediginiz bazi konularda haklisiniz, fakat hakli olmaniz sizi plaka kapatmak, plakasiz gezmek gibi cok kolay bir sekilde suistimal edilebilir uygulamalara itmemeli. nitekim bu davranisiniz kotu amaca sahip insanlar tarafindan suc sirasinda kullanilabilir ve sizin gibi dusunenler yuzunden islenecek sucun onune gecilemeyebilir.
Trafik kanunlarinda buyuk eksiklikler var. Ayni kanunlarin geri kalanlarinda oldugu gibi. Fakat bunu oylarinizla degistirebilirsiniz ya da degistirmeyi deneyebilirsiniz, ya da dilekce yazarsiniz sistemi bastan duzeltmek icin. Siz kolay yolla plakasiz gezerseniz yarin obur gun plakasiz bir arac esinize, cocugunuza vurdugunda da hak iddia edemezsiniz. Cunku bunu siz normallestirdiniz.
Kaldi ki bahsi gecen olaylar dusunuldugunde bir arac trafik isigini 2 metre ihlal ederse yaya cizgisini ihlal eder ve haliyle yayalarin ozgurluklerini kisitlarsiniz. En onemlisi karsi tarafa saygi duyarak birbirinizin yollarina tecavuz etmemeniz gerekir.
Diger bir konu da hiz sinirinin 50 km/h oldugu bir yerde 55 km'ye kadar musamaa gosterilir. Ha yok siz 58 le gecerseniz cezayi yersiniz ve yemelisiniz. Cunku 8 km/h trafikteki ayni sinifa ait araclarin hepsi icin kolaylikla karsilanabilir bir buyukluk degil.