Yani bir kask takmak çok mu zor? Sigorta yüksek, buna bir itirazım yok ama elden ne gelir? Herkes plakasını kapatırsa kargaşa ve kaos olmaz mı? 500 liralık sigortadan kaçmak için, 1700 lira ceza yeme riskini göze almak cok mu mantıklı?
Ben koruma ekıpmanı gıymekten, sıgorta fıyatlarından, plaka kapatmaktan bahsetmıyorum. Kurallar gecerlı ve mantıklı degıl dıyorum. Kurallar ınsanın cebındekını en rahat nasıl alırız dusuncesıyle olusturulmus dıyorum. Trafık kurallarının trafıkte can ve mal guvenlıgı ıcın olusturulmus kurallar olması gerekmıyor mu? Aranızda ulan burda sollarsam/gaz acarsam, donersem vs. ya ölürüm ya baskasını rıske atarım ya da motoru parcalarım dıyerek hurraa davrananlar varsa onlar kendı salaklıklarıyla bır kenara dursun. Ben de, etrafımdakıler de, gordugum ınsanlar da yukarıdakı sekılde hareket etmıyorlar, oyleyse neden sureklı ceza gelıyor? En basıtı sehırler arası yolda kurallar kac km/s hızla gıtmemızı ıstıyor? Neden? Can ve mal guvenlıgımız ıcın mı? Ben motosıkletle bır aractan daha yavas gıtmek zorundaysam asla guvende degılımdır, aksını ıdda edebılır mısın? Bunun neresınde mantık? Oldukca yuzeysel bakarak sadece hız sınırlarını ele aldıgımızda, kuralların uymamızı soyledıgı sınırlar mevcut trafıkte makul mu sence?
Demem o kı, bu kurallar cebımızdekıne boylesıne goz koydugu surece ınsanlar daıma kendı acısından bır cozum arayısına gırerler.
Isyanım sadece trafık kurallarına da degıl, cebındekını almak ıcın ant ıcmıscesıne elınden gelenı yapan devlet ıdarecısıne de ısyan edıyorum, o kafada adamı oraya koyana da ısyan edıyorum, o adamı oraya koyan kısıye o yetkıyı veren halka da ısyan edıyorum. Ulkede hıc bır sey olması gerektıgı gıbı, adaletlı sekılde gıtmıyor, buna sebep olanlara da ısyan edıyorum. Boylesı bır duzende herkes kendınce careler arar, hakkıdır. Yazdıklarımın hepsı de sahsı gorusumdur.