Mesajimi okuyupta fikri olan soylesin beyler. Nasil asarim bunlari
Birincisi
mesela uzun yola ciktigimda cok oluyor. Vitesin 5 te oldugundan emin olmak icin, debriyaja basip vitesi yokluyorum, atilmadigi icin 5 te olduguna emin oluyorum. 10 dakika sonra bir daha yapiyorum bunu. Dusunsenize onca uzun yolu 4.viteste gittigimi. Aboovv. Fazla yakilan yakiti dusun.

Motor devirinden falan her turlu anliyorum ama yinede rahat olmak icin yapiyorum bunu, tik sonucta

Tabi bu da yuksek hizda yaptigim icin, 90 100 mesela. Debriyaj balatasinin omrunden yiyor olabilirim. Zararli

Aletimde, vites gostergesi ve motor devri gostergesi yok.
digeri ise eski motosikletimden(kanuni seyhan 150) kalan aliskanlik. Makinanin balatasi kaciriyordu, yuksek hizda 4 veya 5 e attigim zaman gec kavriyordu, debriyaji birakiyorsun 2 saniyeye dengeliyordu.

Bazen debriyaj maneti ve teli eski oldugu icin tam salmadigi dusuncesi aliyordu beni. Bu yuzden, Maneti hep ileri dogru itiyordum, hani manet cekili kaldiysa falan kavratsin diye. Ardindan hemen sinyali ortaliyorum veya ustune basiyorum(simdiki motosiklet icin) yaniksa kapatmak icin. Yanik falan kalmasin diye.
Tamam cok problem seyler degil ama. Yaptikca farkediyorum ve hosuma gitmiyorum.