Motosiklet Tikleri

Bisiklet sürerken motosikletteki aynaları arıyorum. :)

Geçenlerde de eniştemin scooterına babam bindi.Sanki debriyajmış gibi freni sıkı sıkıya tutuyordu :mrgreen:

Bendede sürekli sinyali kapatan düğmeye basma ve aynalara güvenmeyip kör noktalara çok hızlı bir şekilde kafamı çevirmek suratiyle bakmak gibi "tik"lerim var: )

Bende yururken veya araba surerken, kizlarin yanindan felan gecsem "Bu kizlar niye beni kesmiyo" diye bi an sasiriyom :p . Alismis kudurmustan beterdir :)

yaya olarak kaldırımda yürürken önümdeki insanları solluyorum :queen: hemde hafif yana doğru yatarak

işte bunun aynısı bende var :queen:
Noluyo lem bize böyle :queen: Evrimmi geçiriyoruz
transformers gibi olucaz :queen: Yakında..

Arcee_motorcycle.jpg

Allah korusun yakında böyle olmayalımda :queen:

evimiz minibüs caddesinin üstünde ve bol miktarda araç geçiyor, salonda koltukta uyuya kaldığım zamanlarda, evin önünden her açık egzozlu motosiklet geçişinde sol ayağımla vites atıyomuşum :queen:
istihbarat: annem :p

seninki çok iyiymiş gökan abi yaaa :) :)

ben daha çok araba kullandığımdan sanırım motordayken riskli durumda sağ yukarda dikiz aynası varmış gibi havaya bakar bulabliyorum kendimi :)

heryere motorla gittiğimden yürümeye pek fırsat olmuyo bazen yürümek gerektiğindede yanımdan araba geçerken aynalarımı arıyorum resmen komik bi durum bana özel değilmiş demekki kardeşiz hepimiz :mrgreen:

bisiklete binerken kafamı çevirmek yerine ayna arıyorum :queen::cherry::bounce: genelde ençok bu oluyo bende

Bende Scooter'a Bnerken Debriyaj Arıyorum. Frenlerkende Ayaklarımı kasıp Ayak Frenine basar gibi yapıyorum. Başka araç keyif vermiyor. Arabayla dönerken falan bi tatsız geliyor. Kafamı camdan cıkarıp ole gidiorm :D

motordan inince camları kapatmak ve merkezi kilit düğmesine basmak ihtiyacı hissedebiliyorum arada bir.ama çok sık olmuyor bu...genelde motor ve arabayı gün içinde çok fazla karışık kullanmam gerekirse yada çok uzun soluklu araba kullanıp motora geçersem bu durumu yaşayabiliyorum.

Arabada değilde bisiklet sürerken sağ elimi çevirip bisikletin gitmesini düşündüğüm için çok düşmüşlüğüm oldu :mrgreen:

Motosikleti
BWS 100
Mesajimi okuyupta fikri olan soylesin beyler. Nasil asarim bunlari :)

Birincisi
mesela uzun yola ciktigimda cok oluyor. Vitesin 5 te oldugundan emin olmak icin, debriyaja basip vitesi yokluyorum, atilmadigi icin 5 te olduguna emin oluyorum. 10 dakika sonra bir daha yapiyorum bunu. Dusunsenize onca uzun yolu 4.viteste gittigimi. Aboovv. Fazla yakilan yakiti dusun.:) Motor devirinden falan her turlu anliyorum ama yinede rahat olmak icin yapiyorum bunu, tik sonucta :)
Tabi bu da yuksek hizda yaptigim icin, 90 100 mesela. Debriyaj balatasinin omrunden yiyor olabilirim. Zararli :)
Aletimde, vites gostergesi ve motor devri gostergesi yok. :)

digeri ise eski motosikletimden(kanuni seyhan 150) kalan aliskanlik. Makinanin balatasi kaciriyordu, yuksek hizda 4 veya 5 e attigim zaman gec kavriyordu, debriyaji birakiyorsun 2 saniyeye dengeliyordu.:) Bazen debriyaj maneti ve teli eski oldugu icin tam salmadigi dusuncesi aliyordu beni. Bu yuzden, Maneti hep ileri dogru itiyordum, hani manet cekili kaldiysa falan kavratsin diye. Ardindan hemen sinyali ortaliyorum veya ustune basiyorum(simdiki motosiklet icin) yaniksa kapatmak icin. Yanik falan kalmasin diye.
Tamam cok problem seyler degil ama. Yaptikca farkediyorum ve hosuma gitmiyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sinyali ortalamak güzel bir alışkanlık. Öteki türlü sinyal açık unutulursa daha kötü.

Ben arabada viraj alırken önüme değil virajin çıkışına bakıyorum :)

Senelerce barcelona kültürü ile futbol oynayan xavi bir ara "sokakta yürürken bile pas atmak için boşluk arıyorum" demişti. Bizdeki de aynı şey sanırım. :)

13 yasimdan beri aktif olarak araba kullaniyordum lakin simdi anlatacagim "tik" motora basladiktan sonra oldu.
Arabaya gectigimde, serit degistirecegim zaman aynalara bakmak yetmiyor en az 3 4 defa omzumun ustunden gececegim seride bakiyorum katiyyen direk serit degistiremiyorum ve hayli vakit kaybi oluyor o esnada da bir baskasi yanima kadar gelmis yahut yanima gecmis oluyor.

Ben motosiklet kullanırken mp3 çalardaki müzik ritmine göre sürat yapıyorum bazen farkında olmadan birgün slow bir müzik cıkmış bende var dalgınlık boş yolda öyle yavaş gidiyorumki bir süre sonra farkına vardım.

çok tehlikeli inş müzik bir gün sizi öldürmez

Araba kullanırken kontra vermek için ters yöne direksiyonu kırmaya başlayanlar da varsa durum gerçekten vahim

Sinyali ortalamak güzel bir alışkanlık. Öteki türlü sinyal açık unutulursa daha kötü.

Ben arabada viraj alırken önüme değil virajin çıkışına bakıyorum :)

Hocam baktığın yere gitmek sadece motor için değil arabada aynı :D tik sayılmaz sizinki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar