Absürd 2. el fiyatları

Bilmiyorum bana mı tuhaf geliyor? Geçen sene maxi scooter araştırmaları yaparken baktığım fiyatlara bakıyorum bir de şimdikilere. mesela geçen sene ocak'ta 12.000 liraya satılan x-max'i ('15) adam 5.000 km kullanıp şimdi 14.000 tl'ye satıyor. yüksek segmentleri hayal bile edemiyorum. benim şahsen bi sıkıntım yok, motorum var almayı düşünmüyorum. ama bu yapılan fırsatçılık bana pek etik gelmiyor. bilmem siz ne düşünüyorsunuz?

Keyfe keder satıcıların b.. yemesi. Başka bir şey değil. Piyasayı da malum sitedeki ilanlar belirlediği için böyle absürd durumlar oluşabiliyor. Şurada örgütlenip 10.000 TL den 3 tane x max koysak, piyasanın nasıl düştüğüne beraber şahit olurduk.

malum sitede fiyatı ucuzdan pahalıya sıraladınızmı zaten satmak isteyen adamın ilanını görürsünüz. sıfır fiyatına yakın bazen fazla bile yazıyorlar o tip adamlarda binip binip zarar etmeden keyfe keder ya tutarsa hesabı güden insanlar... Motosiklet fiyatlar fazla dersen yapacak bişi yok dolar euro ekonomi vs işlerine girmiyorum bile....

Keyfe keder satıcıların b.. yemesi. Başka bir şey değil. Piyasayı da malum sitedeki ilanlar belirlediği için böyle absürd durumlar oluşabiliyor. Şurada örgütlenip 10.000 TL den 3 tane x max koysak, piyasanın nasıl düştüğüne beraber şahit olurduk.

evet ya bi de bu keyfe keder dosta gider vs jargonları da baydı di mi

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:55 ----------

malum sitede fiyatı ucuzdan pahalıya sıraladınızmı zaten satmak isteyen adamın ilanını görürsünüz. sıfır fiyatına yakın bazen fazla bile yazıyorlar o tip adamlarda binip binip zarar etmeden keyfe keder ya tutarsa hesabı güden insanlar... Motosiklet fiyatlar fazla dersen yapacak bişi yok dolar euro ekonomi vs işlerine girmiyorum bile....

benim takıldığım bu çakal esnaf mantığı. satın alma aşamasında satanı 3-5 kuruş indirim için darlıyorlar. sonra da kullanıp hünermiş gibi üstüne koyarak satıyorlar. 0 km. motosiklete daha zam değil dedikodusu gelir gelmez arttırıyorlar fiyatı inanılmaz.

O fiyatlardan satabileceklerini sanmıyorum ikinci el Pulsar almayı düşünüyordum aşırı fiyat biçen bir satıcının ilanını takibe aldım adam 2 3 günde bir toplamda 6 kere fiyat düşürdü onlar fazla fiyattan satılırsa satılsın diyen aslında satmak gibi bir niyeti olmayan insanlar fakat bu davranışları piyasayı yükseltiyor

Sıfırı 16500 olmuş. Ona göre kıyaslamak lazım. Arz talep meselesi. 14000'e alıcısı varsa satılır, yoksa satılmaz.

Millet şaşırmış. Pcx ilanlarına bakın hala eski kasa pcx'e 7 7.5 isteyenler var. Ben 2015 yeni kasa pcx cam+çanta+lastik 23 binde 6.250 ye verdim. Satıcı ilanı kendini belli ediyor.

Buna benzer bircok konu acildi, konusuldu.
Adam tabii ki de sifir fiyatina bagli olarak satacak motorunu. Sifirlari artiyorsa 2. El de artmak durumunda.

Amac burda kar saglamak degil zaten. yeni alinacak motor da pahalandigi icin kendi motosikletinin rakamini da yukseltmek durumunda satici.

Bizim memlekette eskiden kalma örümcek kafa zihnyeti artık siliniyor olsa bile halen etkisi var.
Örneğin "Erkek adam saç uzatmaz." geyiği var. Yıl oldu 2017, elini sallasan sırma saçlı delikanlıya çarpar. Ama hala bunu doğru kabul eden çok.

İkincisi de "Motosiklet keyif aracıdır, motor süren kesenin ağzını açmaya yatkındır."
Hiç mubalağasız düşünün. Aynı şartlarda 2. el bir araba ve bir motosiklet satışa çıksa. İkisini karşılaştırırsak motosiklet sıfırının yüzdelik oranında arabaya göre daha pahalı satılacaktır.
Sadece çinli kelepir örneklerde istisnalar mevcut.
Tamirhanelerde söğüşlenmemiz de işte tamda bu yüzden.

sürekl satıcıları suçlamak yanlış arkadaşlar zira bazen satıcı oluyoruz bazen alıcı.

Bazı alıcılarda işin suyunu cıkartıyor adamın almaya niyeti aynı satma niyeti olmayan satıcılar gibiyerse yapıyor yok 15 e ilan koyuyorsa yok 12 olur mu 12500 param var haliyle bazı satıcılarda öyle g..te boyle yaprak diyerek fiyat arttırmak durumunda kalıyor..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kasım sonunda xmax 250 almak için bakınırken baktım ABS'li olanın ikinci eli 15bin, sıfırı 16bin, gittim sıfır aldım. Yılbaşından sonra da 500 liraya yakın zam geldi iyi ki almışım.

Bizim memlekette eskiden kalma örümcek kafa zihnyeti artık siliniyor olsa bile halen etkisi var.
Örneğin "Erkek adam saç uzatmaz." geyiği var. Yıl oldu 2017, elini sallasan sırma saçlı delikanlıya çarpar. Ama hala bunu doğru kabul eden çok.

İkincisi de "Motosiklet keyif aracıdır, motor süren kesenin ağzını açmaya yatkındır."
Hiç mubalağasız düşünün. Aynı şartlarda 2. el bir araba ve bir motosiklet satışa çıksa. İkisini karşılaştırırsak motosiklet sıfırının yüzdelik oranında arabaya göre daha pahalı satılacaktır.
Sadece çinli kelepir örneklerde istisnalar mevcut.
Tamirhanelerde söğüşlenmemiz de işte tamda bu yüzden.

Zaten fiyatı ilk yükselteni bulacan ya da tersten bak 10000 lik mala 7000 çekeni bulacan. Başka çare kalmadı. Bu olay burdan bir yerden başladı.

ozellıkle honda today ve ps satan güruhu hiç çözemedim

misal şu vatandaş 6yaşındaki 50 cc motora ne kadar istiyor..

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-orjinal-hatasiz-honda-today-382443113/detay

halbuki aynı paraya enjeksiyonlu mis gibi şu motor var https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-4.400-km-orjinal-390852941/detay yada dahada iyisi italyan kalitesi ve 200 lük heryere basıp giden buda var https://www.sahibinden.com/ilan/vas...del-24.500-km-de-scarabeo-200-390890090/detay

cxe

Bilmiyorum bana mı tuhaf geliyor? Geçen sene maxi scooter araştırmaları yaparken baktığım fiyatlara bakıyorum bir de şimdikilere. mesela geçen sene ocak'ta 12.000 liraya satılan x-max'i ('15) adam 5.000 km kullanıp şimdi 14.000 tl'ye satıyor. yüksek segmentleri hayal bile edemiyorum. benim şahsen bi sıkıntım yok, motorum var almayı düşünmüyorum. ama bu yapılan fırsatçılık bana pek etik gelmiyor. bilmem siz ne düşünüyorsunuz?

Senin hatan ilanda yazan fiyatla gercekte satis yapilan ucretin hicbir zaman ayni olmamasini bilmemek. Bu bahsettigim oyle 200-300 pazarlik payi falan da degil. Ilanda 9750 yazan motosikleti 8000 liraya pazarligini bitirdim. Arabada ayni sekilde, 32000 yazan arabayi 25000e bitirdik. Onemli olan gercek saticiyi yada canliya (paraya) ihtiyaci olani bulmak. Tabi birde karsindaki malin ne kadar edecegini saticidan daha iyi bilip bu durumu kendisine kalbini kirmadan izah etmen gerek

Adam benim yapacağım plaka masrafını bile hesaplayarak ona göre fiyat belirliyor. Yahu sanane benim resmi masrafımdan. Sırf bu yüzden mantıklı bir fiyat değilse kesinlikle 2. el almıyorum. 1000 lira 2000 lira için alınır mı 2. el makine. Bir mantığı olacak ki alınsın. Bir de daha 1000 km de 2000 km de deyip sıfırla başabaş hatta bazen daha pahalıya satmaya çalışanlar yok mu!!!! Zaten acemi, kim bilir ne yaptı rodaj süresinde deyip iyice şüpheleniyorum; bir de istediği fiyatı görünce hayde güzelim devam et diyor insan..

ozellıkle honda today ve ps satan güruhu hiç çözemedim

misal şu vatandaş 6yaşındaki 50 cc motora ne kadar istiyor..

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-orjinal-hatasiz-honda-today-382443113/detay

halbuki aynı paraya enjeksiyonlu mis gibi şu motor var https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-4.400-km-orjinal-390852941/detay yada dahada iyisi italyan kalitesi ve 200 lük heryere basıp giden buda var https://www.sahibinden.com/ilan/vas...del-24.500-km-de-scarabeo-200-390890090/detay

today a bak sen...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar