Bilmiyorum bana mı tuhaf geliyor? Geçen sene maxi scooter araştırmaları yaparken baktığım fiyatlara bakıyorum bir de şimdikilere. mesela geçen sene ocak'ta 12.000 liraya satılan x-max'i ('15) adam 5.000 km kullanıp şimdi 14.000 tl'ye satıyor. yüksek segmentleri hayal bile edemiyorum. benim şahsen bi sıkıntım yok, motorum var almayı düşünmüyorum. ama bu yapılan fırsatçılık bana pek etik gelmiyor. bilmem siz ne düşünüyorsunuz?
işine gelmiyorsa alma gardaaşş(böyle diyenlerin böyle azının ortasına vurasım geliyor)
evet bu durum benimde hoşuma gitmiyor, fırsatçılıktan öyle nefret ediyorum ki hiç tanımadığım biriyle bugün tartışma yaşadık "sahibinden" üzerinde ve adam en son uğraşmak istemeyip beni avukata vermeye yeltendi sanırım. bilmem ne avukat bey aradı beni ve tehditten dolayı dava açılacaktı bana bugün. ne kadar ciddi olduklarından emin değilim ama aşırı kızdım.
ama adamın fırsatçılığına karşı sert çıkıp adamı rahatsız ettim ya o bana yeter. öyle yok düşene bir tekmede vurmak.
küçük bir olay anlatayım;
ben üniversitedeyken pansiyonda kalıyordum ve oda arkadaşım 3 aylık telefonunu sattığını söyledi bana. 450 liraya almış ve 200 liraya satıyordu. tamam dedim, görürsem söylerim hesabı pek önemsemedim. ertesi gün 150 liraya indirdiğini söyledi ve 2 güne satamazsa telefoncuya 100 liraya vercem dedi. hemen abimi aradım ve "abi 150 liraya nokia 500 var, alırmısın? daha 3 ay kullanılmış faturalı ve garantisi devam ediyor! abim: bakarız dedi"
sonrasında bir an düşündüm, ya o durumda ben olsaydım? cebimde 40 lira vardı ve yıl 2012. diyarbakırlı arkadaşıma dedim ki; cebimdeki paranın yarısını vericem sana ama bir şartla; gerekirse günde bir kuru ekmek yiyelim sadece ama o telefonu satarsan hakkımı helal etmem.
yaklaşık bir hafta civarı sonra arkadaşın ödemesi geldi ve bana 20 lira borcunu ödedi ama arkadaşın gözlerindeki o sevinç benim için paha biçilemezdi. o telefonunu satmadığı için sevinçli değildi, o başka bir şeye seviniyordu.
........uzun lafın kısası bu öyle güzel bir durumdu ki yani bu gurur verici bir hareket. ama gel gelelim benim gibi birisi bunun tam tersi durum ile karşılaşınca çok sinirleniyor.
3250 liraya motor aldım, 600 lira silindir piston attık gıcır gıcır, 130 lira arka lastik değiştik. daha 4 gün falan önce hava filtresi yağ değişti.
yani motor masrafsız ve ben 3300 liraya koyduğum ilanı hemen satılsın diye 2500 yaptım ve adamın biri direk "2000 lira olur mu?" şeklinde mesaj atınca bende hakeret ettim ve olay başladı. başlayan olay işte adam avukata vermeye çalışınca son buldu.
...... forum sakinlerine içimi döktüm rahatladım

gönül isterdi ki o adamı bir güzel dövelim ama nasip olmadı. gerçi şiddet çözüm değil ama birilerinin burnu sürtmeden düzelmiyor ben dahil.
bende dahilim çünkü zorluk çekmesem böyle başkalarının yerine koyamazdım kendimi.