Admin bu apaçi konusunu kaldırsan artık.
Adam motora o kadar para sayıp üstüne oturunca kullanamadığını anlayınca ne yapacak?
Senin ne dediğini bilmiyorsun.
Gereksiz uzun ve çok mesaj yazıyorsun, boş teneke çok ses çıkarır misali.
Tartışmak çoğu zaman faydalıdır. Fikir alışverişi sonucu güzel sonuçlara ulaşılır bazen. Ama maalesef her zaman değil.
İyi bir tartışma için öncelikle karşılıklı saygı ardından da ön yargısız olarak karşı tarafın fikirlerini dinlemek gerekir.
Bu şartlar altında "yoğurt siyah mı, yoksa beyaz mı?" dahi tartışılabilinir.
Ama iş felsefeden çıkıp teknik bir konuya gelirse, yeterli bilgiye sahip olmayan kişi fazla uzatmadan sözü uzman kişiye bırakmalı. :wiinkk:
Yani "yoğurt siyah mı,yoksa beyaz mı?" felsefi olarak herkesle tartışabilirsiniz, ta ki karşınıza bir kimya profesörü gelene kadar.
Teknik olarak yoğurt nasıl oluşur, ne gibi fermantasyon süreçlerinden geçer, içerdiği hangi pigmentler yüzünden beyazdır size detaylıca anlatınca tartışmayı uzatmayıp, verdiği bilgilerden istifade edip bunu kabullenmek gerekir. Hala ikna olmadıysanız da tartışmayı teknik olarak sürdürmeniz gerekir. Aksi durumda tartışma anlamsızlaşır, faydasızlaşır.
"Ben senin gibi ne mühendisler, doktorlar gördüm, hey yavrum heyy" tarzı bir noktaya gelindiğinde ise daha da konuşulacak pek bir şeyin kalmadığı iyice ispatlanır.
"Yahu bu adam da o kadar laf salatası yaptı, bir kelam etmedi 600cc ile başlanır mı, başlanmaz mı? Bir yoğurt dedi, bir felsefe dedi ne anlatmak istedi ki şimdi bu? Sen asıl soruya cevap ver uyanık! 600cc diyoz aloo..." diye bana soru yöneltecek kişiler varsa, lütfen bana bu soruyu sormayın.
Çünkü başlanır mı yoksa başlanmaz mı konu içerisinde bilgili hocalarımız tarafından gayet güzel özetlemiş.
Bence o mesajları tekrar ön yargısız okuyun, elbet faydasını görürsünüz :king: :king:
Genelde şöyle bir sorun oluyor,
Bazı kişiler çok konuşurlar, karşısındaki dinliyor mu, dediğim onu ilgilendiriyor mu, dediklerimden birşeyler anlıyor mu diye düşünmeden konuşurlar. Ve karşıdakini kitlerler. Yazıktır karşıdakine..
Ama yazmak ayrı, bu tip (yukarıda tanımladığım) bi kişi 10 sayfa da yazsa ben okumam. Sanalda okunuyor sanıyorlar..
Yaz babam yaz, içini döküyor, bedava terapi.
Ona da yazık, belki kafa sallayıp he diyip dinleyen de yoktur sosyalde![]()
Ohooo hocam sen ne yaptın .
Bir motosiklet eğitmeninin bu ülkede yapacağı en büyük yanlış "bedava eğitim" vermektir.
Millet bedava verilince seni "beceriksiz , işbilmez ,acemi eğitmen" sınıfında en ön sıraya oturtur ağzınla kuş tutsan bir daha kendini ispat edemezsin.
Şu forumda "ücretsiz" olarak eğitime davet ettiğim kişilerden kaç tanesi geldi dersin ??? Yazı ile yazayımda havalı olsun "SIFIR" koskocaman bir sıfır.
Eğitim pahalı , eğitim yok diye yırtınan, Barkının kulaktan dolma öğrendiği üç beş değersiz ayrıntıyı sunmasını "büyük hoca bedava bilgi veriyor" diyerek yere göğe koyamayan arkadaşlar , hadi gelin eğitelim sizi denildiğinde bir anda ortadan kayboluveriyorlar.
BU ARKADAŞLAR EĞİTİMİ DESTEKLER AMA EĞİTİLMEYİ SEVMEZLER
Yılmayacağım baharda MT ye özel ücretsiz eğitim başlığı açacağım . Bakalım kaç kişi gelecek![]()
![]()
İyi eğitmen olduğunu ve verdiğin eğitimin değerli olduğunu göstermek istiyorsan günlüğüne 1000 yaz , vallahi ta orada bussiness class ile getirir 5 yıldızlı otelde ağırlar sonrada "şöyle büyük hoca böyle büyük hoca" diye reklamını yaparlar.
Boşver bu işleri,
Sen en iyisi yukarda yazdığın gibi parka gidip öpüşen oğlanlarla kızları dikizle (torun torba sahibi olacak yaşa geldin verdiğin örneğe bak yahu hahahaha )
Seni çok seviyoruz hocam....
Bu ise senin bana attigin yazidan hocam
"Abrupt braking midcorner will collapse the fork and make the bike stand up. Remember, trail braking is a light touch on the brakes, not a grab"
Ingilice bilmiyenler icin ceviriyim.
"Virajin ortasinda sert biren yapmak on catalin kapanmasine ve motosikletin diklesmesine neden olur. Hatirlayin, iz feenlemesi frenlere hafif bir dokunustur, sert frenleme degildir"
Baska bisey dememe gerek yok sanirim?
Attiginiz makalede ise iz frenlemenin sokakta agresif kullanmada daha guvenli kildigini anlatmis.. benim sizden istedigim iz frenlemenin "guvenli surus" prensiplerinde nerde yer aldigi idi... adi agresif kullanmak olsun yaris olsun her ikisi de guvenli surus prensiplerini gerise birakiyor..
Kisa birnek ornek ile sile hyolunda viraja 50 derece aciyla elim on frende girdim ve on catal kapali iken bir tahtanin ustunden gectim... sonuclari ne? Diger bir seneryada hizimi viraja girmeden kestim ve gene 50 derece aciyla girdim ama bu sefer gazdayim ve on catalin oynamasina mesafe var ve gene tahtadan gectim... hangi senaryoda daha cok sansim var ?
Eğitimi MT ile sınırlamazsanız ben katılmak isterim peşin peşin.
Cımbızla kelime veya cümle çekerek kendince anlattıklarımı çürütmeye çalışıyorsun . Virajda fren yapabilmenin hayat kurtaracağını anlatan koskoca yazıdan çekip çıkarabildiğin yegane cümle bu mudur ???
Öncelikle İngilizceyi çözdüğün kadar güzel Türkçemizi biraz daha öğrenmeni öneririm . Israrla virajda SERT fren yapılır dediğimi iddia edip milletin aklını bulandırmaya uğraşıyorsun. Halbuki dikkatlice okursan yazdığımın Sert değil "SERTÇE" olduğunu görebilirsin.Sertçe ifadesini kullanıyorum ki , 'çe ekinin sonun geldiği sıfatı küçültmek için eklendiğini bilen kişiler , bunun anlamını "sert olmayan , serte yakın , tatlı sert v.b" olarak algılasınlar.
Yazdığın örneğe gelirsek ;
Oooo Şile virajlarında CBR600RR ile 50 derece yatarak viraja girmek :bounce: Yapabiliyorsan (ki hiç sanmıyorum)
Motor o açıda yatmışken gazı kontrolsüz kapatmanın bile ortaya çıkaracağı sonuçları bilmiyorsan lütfen sürüş tarzını acilen değiştir.
Ayrıca 50 derece açıyla Şile yolundaki geniş virajlarda yatıyorsan hızın 200 km nin üzerinde olmalıdır ve bu durumda ön çatalın zaten neredeyse dibine kadar kapanmak üzeredir frene hiç ihtiyacın yok .O tahtanın üzerinden o hızda ve 50 derece yatık açıda geçersen süspansyonun tepki veremeyecek muhtemelen bariyerlerle acı şeilde tanışacaksın demektir.
Hadi bu yazdıklarıma da bir kulp tak ve bilgisizliğini yüzüne çarpabilmem için bir fırsat daha ver bana .
Kibar ve anlayışlı olmaktan fena halde sıkıldım bu aralar.
Sevgilerimle
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:45 ----------
Siz MT de değilmisiniz ???
MT bu foruma verilen kısa isim , yani siz de MT desiniz içiniz ferah olsun![]()
Cımbızla kelime veya cümle çekerek kendince anlattıklarımı çürütmeye çalışıyorsun . Virajda fren yapabilmenin hayat kurtaracağını anlatan koskoca yazıdan çekip çıkarabildiğin yegane cümle bu mudur ???
Öncelikle İngilizceyi çözdüğün kadar güzel Türkçemizi biraz daha öğrenmeni öneririm . Israrla virajda SERT fren yapılır dediğimi iddia edip milletin aklını bulandırmaya uğraşıyorsun. Halbuki dikkatlice okursan yazdığımın Sert değil "SERTÇE" olduğunu görebilirsin.Sertçe ifadesini kullanıyorum ki , 'çe ekinin sonun geldiği sıfatı küçültmek için eklendiğini bilen kişiler , bunun anlamını "sert olmayan , serte yakın , tatlı sert v.b" olarak algılasınlar.
Yazdığın örneğe gelirsek ;
Oooo Şile virajlarında CBR600RR ile 50 derece yatarak viraja girmek :bounce: Yapabiliyorsan (ki hiç sanmıyorum)
Motor o açıda yatmışken gazı kontrolsüz kapatmanın bile ortaya çıkaracağı sonuçları bilmiyorsan lütfen sürüş tarzını acilen değiştir.
Ayrıca 50 derece açıyla Şile yolundaki geniş virajlarda yatıyorsan hızın 200 km nin üzerinde olmalıdır ve bu durumda ön çatalın zaten neredeyse dibine kadar kapanmak üzeredir frene hiç ihtiyacın yok .O tahtanın üzerinden o hızda ve 50 derece yatık açıda geçersen süspansyonun tepki veremeyecek muhtemelen bariyerlerle acı şeilde tanışacaksın demektir.
Hadi bu yazdıklarıma da bir kulp tak ve bilgisizliğini yüzüne çarpabilmem için bir fırsat daha ver bana .
Kibar ve anlayışlı olmaktan fena halde sıkıldım bu aralar.
Sevgilerimle
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:45 ----------
Siz MT de değilmisiniz ???
MT bu foruma verilen kısa isim , yani siz de MT desiniz içiniz ferah olsun![]()
Sakin olun hocam hepimiz yaniliriz bazen.. sizin yazdiklarinizi curutmek amacim degil amacim dogrulari tartismak..
Sizin bana attiginiz yazi virajda fren yaparak hayat kurmak degilde sokakta agresif kullanimda iz freni yapmanin panik frenlemenin bir parcasi olabilcegi (gene guvenli surus in bi parcasi degil)
Hosunuza gitmedi sanirim kendi kendinizi yalanci cikarmanis saygi duyarim..
Bu arada benden alinti yaparken kendi kendinizi yanlis cikardiginiz parcayida geri eklerseniz sevirim
Saygilar hocam ��
Sevgili Kardeşim,
Alıntı yaptığın ve güvenli sürüş ile alakası olmadığını söylediğin yazının başlığı;
"Trail Braking: On the track to win, on the street to survive"
Türkçe meali ;
İz Frenlemesi ; Pistte kazanmak, yolda hayatta kalmak için...
Bunun neresi sana güvenli gelmiyor anlamış değilim. Virajda gerekiyorsa fren yapılır ve yapılmalıdır da . Virajda fren yapmayı bilmiyorsan işler karıştığında kaçınma tekniği falan yalan olur.
Hocam ben yapamıyorum , bana öğretenlerin kendileri de yapamıyorlardı o yüzden "virajda fren yapılmaz" diye bir taraflarından element uydurup ortaya bırakıveriyorlardı dersen bunu anlarım.
Ama virajda fren yapılmaz , yapılamazzzz diye inat etmen , Engizisyonun Galileoya dünyanın dönmediğine ceza baskısı ile kabul ettirmeye çalışmasına benzer.
Galileo bütün hayatını ev hapsinde geçirmesine rağmen bu fikrinden vazgeçmemiş. Bilimsel doğruların arkasında durmuştur.
Keşke olmazzz diye sayfalarca dil dökmek yerine , "hoca anlat bakalım bu iş nasıl oluyor , sallıyormusun , ciddimisin bir anlayalım hele" deseydin sadece senin için değil buradaki tüm motosiklet severler için faydalı olurdu.
Kestiğimi iddia ettiğin kısımları ,alıntı yaptığımda ben değil sistem kesmekte şikayetin varsa yönetime iletmelisin
Sevgilerimle
Bune sakinliktir [...] cahiliyeti aşağılamadan saygıyla tatlı sözle bu bii b*k anlamaz demeden herkese açıklama yapmanız mükemmel
"hoca anlat bakalım bu iş nasıl oluyor [...]" deseydin sadece senin için değil buradaki tüm motosiklet severler için faydalı olurdu.
Ama virajda fren yapılmaz , yapılamazzzz diye inat etmen , Engizisyonun Galileoya dünyanın dönmediğine ceza baskısı ile kabul ettirmeye çalışmasına benzer.
Galileo bütün hayatını ev hapsinde geçirmesine rağmen bu fikrinden vazgeçmemiş. Bilimsel doğruların arkasında durmuştur.
Keşke olmazzz diye sayfalarca dil dökmek yerine , "hoca anlat bakalım bu iş nasıl oluyor , sallıyormusun , ciddimisin bir anlayalım hele" deseydin sadece senin için değil buradaki tüm motosiklet severler için faydalı olurdu.
Kestiğimi iddia ettiğin kısımları ,alıntı yaptığımda ben değil sistem kesmekte şikayetin varsa yönetime iletmelisin
Sevgilerimle
Yeni bir deyim duydum fakat kafamda tam olarak oturtamadım.
Örneğin peş peşe gelen virajlarda, ilk dönüşü daha yumuşak fakat frenle aldıktan sonra, diğer viraj çizgisine girene kadar kadar freni bırakmayıp daha sonra gaza geçiş kısmı mı trail brake oluyor, veya iz fren. Neymiş ya bu iz fren![]()
Yeni bir deyim duydum fakat kafamda tam olarak oturtamadım.
Örneğin peş peşe gelen virajlarda, ilk dönüşü daha yumuşak fakat frenle aldıktan sonra, diğer viraj çizgisine girene kadar kadar freni bırakmayıp daha sonra gaza geçiş kısmı mı trail brake oluyor, veya iz fren. Neymiş ya bu iz fren
Ekleme: Virajın bir kısmına freni dahil etme olayı olarak algıladım, umarım doğdurudur.
Ben sadece yolda güvenlik için kullanılabileceği bir örnek verdim. Pistte ve yolda zaman kazanmak için de uygulamaları var ama bu benim konum değil.
Bunu en iyi COQ üstadım anlatacaktır ona sormalıyız.
Sevgilerimle
Yazik gercekten severek SS kullanan motosiklet severlere...Simdi benim uzulerek dikkatimi bir konu cekti onu paylasmak istiyorum;
Ilk sayfadan itibaren supersport motosiklet kullanicilarina genelleme yaparak sistematik bir asagilama goruyorum. Yok artislik icin alirlar, apaci, atletle gezerler, motora bakmaz onu yorarlar vs vs..
Bu yorumlari yapan cahil, genc arkadaslari tenzih ediyorum ama koca koca ustalarimizin, abilerimizin de bu guruha uyarak iclerinde sakli kalmis nefretlerini okumak cok uzucu.
Ben bir ss kullanicisi olarak kimseye beni bir baskasiyla bir tutma hakki vermiyorum. Motosiklet tercihimiz kimseyi ilgilendirmez. Ayrica ss kullanmak da scooterla gezilerde yol kenarindan portakal toplamaya benzemez. Biraz saygi lutfen.