ÖLECEKSİN !!!!
2- Yatık vaziyette virajda her iki frene de dokunulabilir , gerekirse sertçe fren de yapılabilir hatta hatta bu bir viraj tekniği olarak da kullanılabilir bkz. trail braking. (tabi konuyu biliyorsan bunu yapabilirsin , sen bunun yapılabildiğini bile bilmediğin için ölme ihtimalin çok yüksek.)
3- Yatık vaziyette virajda gaza da dokunulabilir , gerekirse viraj boyunca hiç durmadan gaz da açılabilir hatta hatta açılmalıdır da bkz. weight transfer. (tabi konuyu biliyorsan bunu yapabilirsin , sen bunun yapılabildiğini bile bilmediğin için ölme ihtimalin çok yüksek.)
4- Ben motorcuyu bindiği motorun cc ne göre sınıflandırmam. Ancak seninki gibi hafif ve sınırlı güce sahip bir motorun orasını burasını oynatabiliyor olman sadece bisiklete iyi binebildiğini gösterir.
Motosiklet tamamen farklı bir şekilde kullanılır ve sen bunu 600 lük R1 yapıldığında alınca![]()
![]()
acı şekilde anlayacaksın ve mutlaka öleceksin , hepimiz öleceğiz vakti zamanı geldiğinde . Kimse baki kalmayacak ...
Sanirim burda arkadas 600cc, R1 orda virgul isaretini unuttu, koyarsaniz yazdiklari cok daha dogru gelicektir..
2. yatik pozisyonda gerekirse sertce fren yapilir?? Bir egitmen olarak sizi kiniyorum.. ornek olarak da trail braking demissiniz trail braking "iz frenlemesi" demek sert fren yapmakla hic bir alakasi yokki, viraj girisinden apexe kadar freni hafif basmakdir bunun mantigi da viraj icine daha cok hiz tasiyabilmek...
Her seyi gectim bu bir YARIS teknigi.. yani guvenlisurusun 2. planda birakilip daha hizli gitmek icin amaclanan bir strateji bunu sokak kullanimina uyarlayamassiniz ki
3. Virajda gaz acma ? Gene bir YARIS teknigi.. Guvenli surus icin sabit hiz ile viraj donulur bunun icin evet gaz acilir ama hizin sabit kalmasi demek buda senin dedigin "weight transfer" olayinin olmamasi gerekiyor demek
Bir egitmen olarak gercekten insanlara Guvenli surus prensipleri aktarmadigin icin ben olen insanlarda seni de sorumlu tutarim
Dogru soyluyorsun evet bir gun hepimiz olecegiz.. istatistiklere bakarsan her SS surucusu hayati kaybetme konusunda daha buyuk risk altinda.. ama motosikletin ne sucu var burda? Insanlarin eksikligi yada kendinisi tutamamasi nefsine yenik dusmesi bunlari neden ele almiyoruz?
Herkesin altinda 400 500 beygirlik araba olsa istanbulda, olum olanlari ne olur sence? adam doblo ile virajlara nasil gidiyor bu kadar guc ile naapar sence?
Evet ben bir SS kullanicisiyim, ve ss ilebasladim.. Egitmen degilim ama inan bana guvenli surus ve pist surusu hakkinda yazilmis herseyi okudum.. Bu bilgilere sahip olmam beni hayatta kurtaricak mi ? Hayir tabikide.. cunku gunun sonunda beni hayatta tutan sey muhakeme yetenegim.. Kendime hakim olmam ve ne kadar risk aldigimi gercekci bir sekilde kendimle degerlendirmem.. Ego yu tamamen yok edip, insanlari unutup hayati unutup fizik bilgimi tecrubemle birlestirip hayattan keyif almak
Kisacasi yaris tekniklerinin ingilizcesini yazmak seni iyi bir egitmen yapmiyor bunlarin ne ise yaradigini ve amaclarini bilmek seni iyi bir egitmen yapar..
SS lerden insanlari neden sogutuyorsunuz anlamiyorum ki, Diyorsunuz cok tehlikeli oluceksin helvani yigicegiz.. boyle demeniz o insanlari sadece daha cok iter o makinayi, onun yerine SS motosikletin normal motosikletden ne tur farklari var bunu anlatin.. SS motosikletin ne kadar buyuk bir oldurme potansiye oldugunu ve en ufak egonda hatanda riskinde ne kadar tehlikeli oldugunu..
Siz motosiklete baslarken demediler mi size.. yapma etme cok tehlikeli olursun helvani yeriz diye? Aileniz esiniz dostunuz? Neden boyle dediler? cunku bilmiolar motosikletin ne oldugunu, Korkuyorlar kendileri yapamiyorlar.. Motosikletteki aldiginiz riskin yanindaki gelen hazi tatmadilar... Ayni cahilligi bilgisizligi siz suan SS suruculerine yapiyorsunuz.. Yapma etme olursun rahat deil tehlikeli diye... Kusura bakmayin ama ben binmeye devam edicem.. Risklerinin cok iyi farkindayim ama verdigi hazzi tahmin bile edemezsiniz