250cc'den 600cc'ye geçmek gibi basit oran olarak bakmamak ilk başlangıç olmalı. İki silindirden dört silindire, 30 küsür beygirden 120 küsür beygire geçişi sakın unutma.
Ulkemizde garip bir SS ve 4 silindir ozentiligi, hatta fetisi mevcut. Kendinizi buna kaptirmayip rahatca kullanabileceginiz naked turu bir makina tavsiye ederim, amaciniz yaris okuluna katilip pist gunlerinde vakit gecirmek degilse tabii ki.
Ben buna katilmiyorum. Kullandigim hic bir motorun "hakkini vermedim" herhalde. Profesyonel surucu degilim sonucta. Ama hepsinden de cok zevk aldim. Dikkatimi cekti, bu tip yorumlari yazanlar da genelde 250cc kullanicilari.
Ulkemizde garip bir SS ve 4 silindir ozentiligi, hatta fetisi mevcut. Kendinizi buna kaptirmayip rahatca kullanabileceginiz naked turu bir makina tavsiye ederim, amaciniz yaris okuluna katilip pist gunlerinde vakit gecirmek degilse tabii ki.
Ben buna katilmiyorum. Kullandigim hic bir motorun "hakkini vermedim" herhalde. Profesyonel surucu degilim sonucta. Ama hepsinden de cok zevk aldim. Dikkatimi cekti, bu tip yorumlari yazanlar da genelde 250cc kullanicilari.
Bence sorunlan soru bağlamında silindir konfigurasyonu çok da önemli değil.v motor tavsiye eder misiniz ?
Bence sorunlan soru bağlamında silindir konfigurasyonu çok da önemli değil.
Hakkını verme meselesine gelince, Ferrari müşterilerinin kaçı hakkını verebiliyor sizce? Demek istediğim bu.
Hangi motosiklette ferraride kullanılan güvenlik önlemleri var peki? Bence mt25 kullanmak ferrari de olsa, bir araba kuallanmaktan daha zordur.
''layığıyla'' kullanmaktan kastım, motosiklete hakimiyettir. Hayali bir pistte, hayali en iyi süreyi atmaya çalışmak değildir
Hocam sizin kullandığınız duke kaç modeldi?Öyle demeyin. Orta veya arka motorlu 500+ beygir arabalar da ciddi dinamik bilgi ve gaz kontrolü istiyor. Öyle 300 beygir araba gibi aklınıza gelince kökleyemiyorsunuz. Hatta bazı tepkileri motosikletlerle aynı. Mesela viraj ortasında gazı azaltırsanız dengesi bozuluyor, arttırınca yola daha iyi yapışıyor. Bu özellik, yani over-steer, anlamayan biri için de ciddi risk taşıyor (snap oversteer). O yüzden çoğu binek arabanın süspansiyonu, arkadan çekişli dahi olsa, "under steer" edecek şekilde "tune" ediliyor. Araba kullanmayı iyi bilen, profesyonellerden bire bir ders almış Paul Walker'ın sonu Carrera GT'i direğe gömmek oldu. Mesele hiç basit değil.
Motosikletlere gelince, açıkçası günümüz Multistrada veya Superduke gibi üst modeller elektronik açından müthiş güçlüler. Yirmi sene önce savaş uçaklarında bulunan IMU'larin daha gelişmişleri var uzerlerinde. 6 eksenden ivme ve ataleti ölçüyorlar. Bir önceki nesil Superduke'taki daha ilkel elektronik destek bile çok çok iyi. Gazı viraj ortasında gömsem de, frene küt diye asılsam da, "highside ne demek bilmiyo bu manyak galiba" deyip istifini bozmuyor motosiklet, tekeri kaymadan yolda tutuyor, başıma bela açacak gücü tekere yollamıyor, sağ elim naparsa yapsın.