beni boş verin şu anda kullandığınız elektrikten motosiklet motoruna kadar bir çok şeyi icat etmiş nikola tesla dünyayı değiştirememiş. ben hiç değiştiremem ama anca tepki gösteririm.
içerden yanmalı motor, florasan ampul, elektrikli motorlar, alternatif akım(AC[220volt]) ve dahasını icat etmiş.
ve adam fosil yakıtların kullanılmaması gerektiğini söylemiş ama dünyada hiç kimse dinlemiyor şu anda.
adam zamanında bedava elektrik verecekmiş ama projesine destek çıkmamışlar, neden? çünkü destek çıksalar kendileri aç kalıcakmış, niye? elektrik satıyorlar çünkü. nikola teslanın hayatı öğretilmedi bize ilk okulda, onun yerine namuzsuz edison öğretildi.
çıkarını düşünen insanlar çoğunlukta olduğu için düzen hep kötüye gidiyor malesef.
ben düşünce yapısınndan ziyade doğru olanı dile getiriyorum.
elektriğe meraklıyımdır ve elektrikli taşıtların kullanılmasını isterdim.
buda hobi olarak uğraşlarımdan birisi. bobini kısa sardığım için ve yanlış transistör kullandığım için çalışmadı gerçi ama öyle duruyor, biraz görünümü iyileştirir isem güzel bir süs olur.
http://i.hizliresim.com/l31GrE.jpg
bu arada anlamamakta sınırları zorlayanlar olucak hep, sizin gibi.
yukarıda o kadar yazdım, duvara mı konuşuyorum ben? görmemezlikten mi geliyorsunuz yoksa?
sizin klasik sevdanız dünyayı daha hızlı bir şekilde batırıyor. ama klasik sevdanız olsada olmasada batma yolunda ilerliyor dünya orası ayrı konu.
ne zaman tamamen temiz enerjiye geçilir(doğal kaynaklarla ve doğaya zarar verilmeden). o zaman süze katılabilirim. şuan elektriğin genellikle kömür, doğalgaz ve petrolden üretildiğini biliyosunuzdur. peki o zaman ne farkı kaldı