Gelen mesajlara toplu bilimsel bir cevap verip bana sorusu olan birisi olmadıkça daha yazmayacağım çünkü benim konuyu açma amacımdan epey sapmış malesef.
Gün içinde aldığınız enerji harcadığınız enerjiden fazla çıkarsa bu yağ olarak depolanır (uyurken bile enerji harcarsınız sadece spor olarak düşünmeyin). Motosiklet kullanırken adrenalin salgılarsınız ve duyularınız üst düzeyde çalışır, bu duyuların çalışması neredeyse tamamen glikoz ile sağlanır. Koşu yaparkenki gibi kaslarınızı çalıştırmaz ancak duyuların üst düzeyde çalışması için enerji harcanır. Bu enerji de gün sonunda o gün aldığınız enerjiden biraz azalmasına neden olur. Yürüyüş ile aynı konusuna gelirsek onu da şöyle açıklayayım; 30dk yürüyüş ortalama 170 kalori yakarken 30dk motosiklet kullanmak 150 yaktırır, zaten ilk mesajımda da neredeyse diyerek bunu açıklamıştım.
Şunu da belirtmek isterim günümüz diyetisyenliğinin en önemli sorunu, diyetisyen eğitimi almadan bizim işimizi yapmaya çalışan insanlardır. Onu da bu konuda net bir şekilde görebilirsiniz. Bkz: Beden eğitimi hocaları, vücut geliştiriciler, doktorlar, bazı sağlıkçılar vb.