Az önce yamahanın yetkili bir servisinde 7000 bakımı yaptırdım. Hava filtrem ve varyatör filtremi daha öncesinde kendim alıp değiştirmiştim. Bu bakımda sadece yağ değişimi yapıldı 1300ml yamalube yağ için 44,19kr servis bedeli için ise 64,90kr ücret aldılar. Buraya kadar her şey iyi güzel hoş, benden önce giyiminden de bariz anlaşılan motordan hiç anlamayan bir vatandaşın, 2016 iron max 4000 bakım için hava filtresi varyatör filtresi,motor yağı, şanzuman yağı, balatalar değiştirilerek göz göre göre geçirdiler.
Adamın balataları daha 0'ım diye bağırıyordu resmen ama hiç acımadılar. Sözüm ona, motorunuzu servise teslim ederken lütfen biraz ilgili alakalı olun yoksa donunuza kadar alırlar.
O motorun işi bitince aynı çalışan benim motoru alırken "kaç km bakım abi" diye sordu. 7000 ama sen sadece yağını değiş, ben filtreleri değiştirdim balatalarıda kontrol ettim var değişimine daha dedim. 15dk ya işleri halledip verdiler motorumu..
Bende geçen c.tesi 7bin bakımı için ankaradaki tek yamaha bayi olan baydara gittim,hava ve varyatör filtrelerini kontrol edip iyi durumda olduğunu temizlediğimi ve 10 bin bakımında değiştirmek istediğimi söyledim onlarda tamam diyip 50 tl işçilik 30 tl 1300 ml yamalube s2 10 40 yağ ve 5 tl keçe bedeliyle toplam 85 tl aldılar
10 bin bakımını kendim yapmayı düşünüyorum; motor+şanzuman yağını ve tüm filtreleri değiştirip varyatör ve debriyaj kısımlarınıda temizlerim
Son olarakda tavsiyem senede 1 kere bağaj havuzu ve en alttaki büyük plastiği komple çıkartıp özellikle motor ve arka teker kısımlarını temizlemenizi tavsiye ederim unutmadan hazır açmışkende tüm bağlantı ve vidaları kontrol edin
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------