valla bu son bunuda bilin ama bu zorrr

Tonton mu olur mete abi?(değil sanırım ama):)
dip not...biz senden zaten nefret ediyoruz:cherry:

kanka yazıklar olsun sana bee...Seni okutan anaya babaya acırım ben...sana değil...Atatürkün ülkeyi emanet ettiği gençlerde bunu bilemezse artık ne diyim size ben...:queen:

2 ton + 2 ton = 4 ton...:p

bu kadar basitti işte...sana internet cafe emanet eden akrabanada acıdım şimdi...:queen:

Moderatör (forrap)
Abi bu sorunun cevabında bir kıllık vardır dedik ne bilelim senin zekanla doğru orantıda soru soracağını:queen: Abey mete abey sen bırak akrabalarıma acımayı da dünya ya acı be abi,olduğun metrekareyi çökertiyosun be abi senin yüzünden dünya üzerinde de kraterler oluşmaya başladı:p Bu arada serdar zırtapozu tatilde abi biliyosundur:silent: Bir biz kaldık tatil yüzü göremeyen,avutuyoz işte kendimizi buralarda...

İşte soru: Elektirk-elektronik mühendisliği diyoruz ya. Elektirk nedir, elektronik nedir? Sonuçta elektrik denen şey de elektronların hareketinden oluşuyor. alın size bulmaca.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
işte benlik bir soru.ama pekte genç değilim 42 yaşındayım.

elektrik,yani alternatif akım AC ,hızı ve yönü ani olarak değişebilen elektronlardan meydana gelir.doğru akım yada DC
genellikle diotlarla doğrultulan yani hep bir yönde ilerliyen elektronlardır .elektroniğin içine yarı iletkenler ve tranzistörler ve tristörlerde bağlanabilir.çeşitli entegreler ile donatıp çeşitli devreler yapabiliriz.Ancak alternatif akımda triac kullanılır.e trafolar alternatif akım ile çalışırlar.

şöylede diyebilirim elektronik elektriğin işlenmiş halidir. tarihte edison doğru akımı savunmuştur. ve şimşeklerin oğlu olarak anılan ve hayranı olduğum hırvat bilimadamı büyük TESLA da alternatif akımı savunmuştur.

ama temel yapısı elektriktir.
ohm kanunu ve kirschoff kanununu temel alır.
daha bi sürü açıklama varda kafanızı ütülemeyeyim.iyi geceler:rendeer: :cat:

yaw özür dilerim ben kendimi tanıtmadım .bana dostlarım ve çevremdekiler REHA derler.Bir elektonik manyağı ve usta öğreticisiyim.Bir sürü icadım var. elkktroniksiz yaşıyamam.digital ve endüstriyel elektronik te dünyanın ve türkiye nin bazı yerlerinde tanınırım.. bunca senedir kazandığım zenginliğim ünvanlarımdır.lazer den tutunda araba teybine kadar yapamayacağım bir cihaz yoktur.

neyse sizlere topiğimizde başarılar diliyorum .iyi geceler.. Reha SOYSAL

selam arkadaşlar,,, uzun zamandır topiğe giremiyordum,, çok fazla bir değişiklik olmamamış :) gördüğüm kadarıyla soru soran yok, o zaman ben kolay bir mantık hatası sorusu sorayım: :)

Bir gangster, patronunun 8.kattaki daire kapısına şöyle bir kağıt yazıp, bırakmıştı : "Patron, çok uzaklardan sana geldim, merak etme, seni evde bulamadım ama binaya girip, çıktığımı kimse görmedi."

evet arkadaşlar soru bu... kolay gelsin.. :)

yoksa binanın en üst katındamıymış bu gangster :) o yüzden mi binaya girdiğini kimse görmemiş...yalış ama olsun deneyelim şansımızı..:)

Moderatör (forrap)
Patronunun kapısına o kağıdı bıraktığında daha içerde ama notta'' ama binaya girip, çıktığımı kimse görmedi" yazıyor,oysa ki daha binadan çıkmamış o kağıdı oraya koyduğuna göre:)Yani,o kağıdı oraya yazıp koyarken binanın içinde,o yüzden çıkarken kimsenin görüp görmediğini bilemez:)Doğrumudur Melis hanım?:)

Patronunun kapısına o kağıdı bıraktığında daha içerde ama notta'' ama binaya girip, çıktığımı kimse görmedi" yazıyor,oysa ki daha binadan çıkmamış o kağıdı oraya koyduğuna göre:)Yani,o kağıdı oraya yazıp koyarken binanın içinde,o yüzden çıkarken kimsenin görüp görmediğini bilemez:)Doğrumudur Melis hanım?:)

tebrikler forrap (alkış smile ) :)
hadi bakalım sıra sende

Moderatör (forrap)
Teşekkürler Melis:)
Bir basit mantık sorusu da benden:)Sorulmamıştı sanırım bu soru(umarım:));

Bir gün şöyle bir haber okudunuz... "Kalp hastası adam karısıyla hiç sevmediği halde operaya gider. Sıkılan her erkek gibi uykuya dalar bu sırada kadında elindeki yelpazesini sallayarak operayı izlemektedir. Adam rüyasında çok eski çağlarda büyük bi suç işlemiş ve kafasıyla ellerini giyotine koymuşlar cellat elindeki ipi bırakmak üzeredir. O anda adamın karısı elindeki yelpazeyi biraz hızlı sallamış olacak ki adamın boynuna çarpmış, adam giyotinin indiğini kafasının kesildiğini sanarak uyanmış ve kalp krizi geçirmiş ve ölmüş."

Bu haberin yalan olduğunu nerden anlarsınız?

Teşekkürler Melis:)
Bir basit mantık sorusu da benden:)Sorulmamıştı sanırım bu soru(umarım:));

Bir gün şöyle bir haber okudunuz... "Kalp hastası adam karısıyla hiç sevmediği halde operaya gider. Sıkılan her erkek gibi uykuya dalar bu sırada kadında elindeki yelpazesini sallayarak operayı izlemektedir. Adam rüyasında çok eski çağlarda büyük bi suç işlemiş ve kafasıyla ellerini giyotine koymuşlar cellat elindeki ipi bırakmak üzeredir. O anda adamın karısı elindeki yelpazeyi biraz hızlı sallamış olacak ki adamın boynuna çarpmış, adam giyotinin indiğini kafasının kesildiğini sanarak uyanmış ve kalp krizi geçirmiş ve ölmüş."

Bu haberin yalan olduğunu nerden anlarsınız?

bu sorunun benzerini ben sormuştum maalesef,, yani "adam öldüğüne göre nasıl olurda rüyasını anlatabiliyor" olmalı :cherry:
sıradaki soru : (ve bu kez zor bir soru) :)

Bir kadin bir Kadina demis: "sirtindaki cocuk kimin?" diye
Kadinda söyle cevap vermis: "oglumun oglu,kocamin kardesi."
cevap ne ?? (Açıklamasıyla beraber olursa iyi olur)

yani kadının oğlu,kocasının annesiyle mi evliymiş ve doğal
olarakda kocasının'da kardeşi oluyor doğrumu acaba.

Moderatör (forrap)
bu sorunun benzerini ben sormuştum maalesef,, yani "adam öldüğüne göre nasıl olurda rüyasını anlatabiliyor" olmalı
Benzerinin sorulduğunu hatırlıyorum da bu kadar benzerinin sorulduğunu hatırlamıyordum:)Madem benim sorumu bilirsin al sana bende senin sorunu biliyim de aklın başına gelsin nihahahaaa:cherry:

Bir kadin bir Kadina demis: "sirtindaki cocuk kimin?" diye
Kadinda söyle cevap vermis: "oglumun oglu,kocamin kardesi."
cevap ne ?? (Açıklamasıyla beraber olursa iyi olur)
Kadın oğlunun babasından ayrılmış veya oğlunun babası yani ilk kocası ölmüştür. Kadının yeni evlendiği adamın yani ikinci kocasının annesiyle de kadının ilk kocasından olan oğlu evlenmiş ve çocukları olmuştur.O veled de odur:)Bu böyle sapıklıktan ibaret cevabı olan bir sorudur:p Zaten o çocuk da sonradan televizyonlarda Tecavüzcü Coşkun adıyla anılır olmuştur:)Sapıklığa bak o kadın kim bilir kaç yaşındaydı:queen: Hayır bide olay o değil,anneleri değişme gibi bişey olmuş bu 2.kocası için oğlanla arasında:p

Benzerinin sorulduğunu hatırlıyorum da bu kadar benzerinin sorulduğunu hatırlamıyordum:)Madem benim sorumu bilirsin al sana bende senin sorunu biliyim de aklın başına gelsin nihahahaaa:cherry:

Kadın oğlunun babasından ayrılmış veya oğlunun babası yani ilk kocası ölmüştür. Kadının yeni evlendiği adamın yani ikinci kocasının annesiyle de kadının ilk kocasından olan oğlu evlenmiş ve çocukları olmuştur.O veled de odur:)Bu böyle sapıklıktan ibaret cevabı olan bir sorudur:p Zaten o çocuk da sonradan televizyonlarda Tecavüzcü Coşkun adıyla anılır olmuştur:)Sapıklığa bak o kadın kim bilir kaç yaşındaydı:queen: Hayır bide olay o değil,anneleri değişme gibi bişey olmuş bu 2.kocası için oğlanla arasında:p

ya varya hakkaten bu kadar açıklamalı bir cevabı ben hiç düşünmemiştim,,bravo doğrusu :cherry: vay be hakkaten ne veletmiş bu Coşkun :) :)

Moderatör (forrap)
Açıklama istedin bende verdim:p Aslında o çocuğun daha ne kirli işleri var bi bilsen:)Banka hortumluyor,bi kaç yıl sonra bir huzur evi açıp sadece yaşlı bayanları alıyor(erkek yaşlıları almıyor yani:p).Sonrasını tahmin edersiniz:p Neyse...Teşekkürler bu arada:bounce:
Ben soru hakkımı başkasına devredebilirim,şu an kalmadı da sorum:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar