Arkadaşlar bu motora sorunlu diyenlere şaşırıyorum. Motor 4000 km yi geçti hiçbir sorun çıkarmadı bana. Ara ara kirli benzin koyduğumdan bir iki kere tekledi.
Pompa sorunu vardı onu da bugün bakıma verip yenisiyle değiştiriyorum. Ancak bu pompa sorunu motorda en ufak bir sıkıntı çıkarmadı şuana kadar. Rodajı düzgün yapıp motoru fazla yormayan arkadaşların sıkıntı çekebileceğini düşünmüyorum.
Motorun parça kalitesi dedikleri gibi karenajda kullandıkları malzeme gerçekten kalitesiz ürünler ve bu ürünlere istenen fiyatlar pahalı. Bu noktasından yakınabiliriz baktığımızda ancak benim görüşüm motorda pompa sıkıntısı (değiştiğinde bu da ortadan kalkıyor) ve grenaj kalitesinden başka bir problem yok. Aldığımdan bu yana fikrim değişmedi, uzun yıllar kullanmayı düşündüğüm bir motor.
Yamahanın kendisi zaten motorun sorunlu olduğunu kabul etti r25 mt25 lerde. İnşallah servise götürüpte sorunu çözdürdükten sonra motoruna binen arkadaşlar tekrar aynı sorunu yaşamazlar. Geçenlerde konu açan arkadaşta yağ pompası değiştiği halde sorun olmuş, giren çocuğa girmiş. Konuyu sizde okumuşsunuzdur muhtemelen. Açıkcası sorunu çeken bilir yani. Ben bana girdikten sonra anında sattım korktum ve çok pis soğudum bu motordan. Daha yeni rosso2 almıştık ve daha yeni bakım yaptırmıştık hevesim içimde patladı.
Sadece 200 Lira civarı yağ parası girseydi keşke, manevi olarak onca sorun sıkıntı çekmeseydim motordan soğumuştum o zamanlarda artık. Motorun onca zaman yatması, motoru garanti dahilinde sıfırlatabilmek için kavga dövüş hepsini geçtim motor patlarken yolda bana da birşey olabilirdi vs vs
İnşallah kimsenin başına böyle birşey gelmez. Buraya bunları yazıyorum çünkü benim çektiğim sıkıntı beni yordu. Millet bilsin görsün ona göre alsın. Sorunsuzları da var mıdır ? Var buraya yazanlardan görüyoruz ama sorun yaşayan da çok var bunu da bilin. 15.000-16.000 lira veripte bu makineyi alcak adam bunları göze alarak yine de alcakdır zaten.
Son düzenleme: