Hocam affınıza sığınarak bende sizi eleştireyim. Kendi sınıfınızda dünya şampiyonusunuz hemde 5 senedir. yrışlarda genelde önde başlayıp önde bitiriyorsunuz yani önünüz boş ve dediğiniz tur zamanlarını yapıyorsunuz. Ama saydığınız 1000cclik adamların önleri Kenan gibi açık değil yani tur zamanları boşken atabilecekleri tur zamanlarından kötü. Yani bence bu karşılaştırma olmadı gibi
Dikkatinizi bir yere çekmeye çalıştım.
Hatta araştırmanızı istedim.
o örneği vermesem de olurdu ama ne demek istediğim anlaşılsın diye verdim.
En iyi tur zamanı önünüzde motosiklet varken de yapılabilir.
Bir yarış içerisinde en iyi tur zamanı her zaman öndekinden gelmez.
Ama illa Kenan'ın önünde motor varken yaptığı bir zaman isterseniz 6. bitirdiği Malezya yarışı var.
Kenan burada
2'22.248 yapmış.
Aynı gün binliklerin yarışında
2'29.329 yapan var.
2'23.041 var.
Yine kazanamadığı Hollanda yarışında binlikle yarışan 5 pilottan daha iyi derece yapmış.
Ben bir şeye dikkat çekmeye çalışıyorum.
Yoksa yarışlar aynı tur sayısında yapılsa ve ya yapılan yarış varsa toplam zamana bakıp bir değerlendirme yapmak daha mantıklı olur.
Kenan SBK'da ilk yarışında 3. pilot olduğu halde takım arkadaşı Kiyonari'den 10 sıra önde yarışı bitirmişti.
Halbuki en iyi tur zamanları hemen hemen aynıydı.
Yani bu bir kıstas değil.
2. yarışta ise iki takım arkadaşını da geçti ve yarışı onlardan önce bitirdi.Böyle başka yarışları da var.
Ama Hollanda'dan sonra işler değişti ve Kenan ne takım arkadaşlarına ne de genel sıralamaya baskı kuramadı.
Bunların nedenlerine daha önce değinmiştim.
Kenan biraz daha sabırlı olabilse ve bir sezon beklese hem takımından tam destek alacak hem de motordaki eksiklikler giderilmiş olacaktı.
Hadi sabredemedi geçti.
Keşke kalıp devam etseydi.
İlk sezon başarısız görünsede alışma sezonuydu.
Bir sonraki sezon güzel yarışlar çıkartabilirdi.
Ama o kalktı gitti motogpde yarıştı.
Şimdi Kenan Moto2'de MotoGp şampiyonu Marc Marquez ile yarıştı.
Aslında yarıştı demek fazla iyimser olur.
Bir müddet yarıştılarsa da Fransa'ya kadar birlikte bitirebildikleri bir yarış yok.
Ya Marquez yarış dışı kalmış ya Kenan.:cyclopsan
Fransa'da ise ilk defa birlikte yarış bitirdiler.
Marquez 1. Kenan 26. oldu.

Hollanda yarışı Kenan'ın en kral yarışı.
Marquez'in arkasında 2. oldu bu yarışta.
Sonrası zaten yok.
Marquez'i bir daha kimse tutamadı.
Adam bugün ne Rossi dinliyor ne Lorenzo.
Dün Kenan ile birlikte 5. şampiyonluğunu ilan etti kadere bak!
Velhasıl böyleyken böyle.....