- Konu Yazar
Merhaba abilerim kardeşlerim. 4 aydır cbf150 kullanıyorum. Yaklaşık iki ay önce kadar zinciri değiştirip oringli zincir taktırdım. 80 tl zincir 20 tl işçilik tutmuştu. Bugün 110 kilo bir arkadaşım motoru kullanmak istedi, verdim. Tam kalkarken debriyaj sıkıp gaz kapattı sonra tekrar debriyajı bırakıp kalkmaya yeltendiği sırada zincir koptu. Tam da iki baklanın bağlantı noktasından. Yani zincir tam gerildiği sırada boşa çıktı. 1-2 saniye sonra tekrar gerilince de koptu. Neyseki arkadaşımın kamyoneti vardı, götürdük zinciri taktırdığım ustaya. Tamam dedi parçacıya götürüp değiştiricem garantiden. Yani görünen o ki cebimden para çıkmayacak bu iyi haber. Gelelim asıl soruma.
1- Sizce zincirin kopmasına neden olan temel şey neydi? (Zincir max. 3 bin km yapmıştır, yağsız değil en son 200 km önce yağlanmıştı)
2- Bu zincir kopması mazallah ben hareket halindeyken başıma gelebilir miydi? Gelseydi tekeri kitleyip düşmeme sebep olur muydu?
Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için. Saygılar, sevgiler.
1- Sizce zincirin kopmasına neden olan temel şey neydi? (Zincir max. 3 bin km yapmıştır, yağsız değil en son 200 km önce yağlanmıştı)
2- Bu zincir kopması mazallah ben hareket halindeyken başıma gelebilir miydi? Gelseydi tekeri kitleyip düşmeme sebep olur muydu?
Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için. Saygılar, sevgiler.