250 km yolu 150lik hava soğutmalı bir naked ile gitmek ?

Arkadasim ben bajaj pulsar 150 ns kullanicisiyim. Bir gunde 600 kusur yol yaptim tuzla -edirne arasi git gel. Sana soleyecegim bu her zaman yapilacak yol değil. Birincisi ilk defa motor kullanirken sıkıldım ikincisi ortalama 110 -120 ile bile gitsenyol bitmiyor gibi geliyor. O yuzden tavsiyem cc buyutmen ve ayrica naked degil maxi scooter tarzi bi aracla yolda daha az kicin agirir bence :)

Arkadasim ben bajaj pulsar 150 ns kullanicisiyim. Bir gunde 600 kusur yol yaptim tuzla -edirne arasi git gel. Sana soleyecegim bu her zaman yapilacak yol değil. Birincisi ilk defa motor kullanirken sıkıldım ikincisi ortalama 110 -120 ile bile gitsenyol bitmiyor gibi geliyor. O yuzden tavsiyem cc buyutmen ve ayrica naked degil maxi scooter tarzi bi aracla yolda daha az kicin agirir bence :)

Henüz tazeyim hocam ben :) 32 yasindayim, cocuklugumdan beri bisikletin tepesinden inmedim neredeyse ama, motosiklet tecrübem son 6 ay bi spacynin uzerinde oldu. Baktim muhtesem bisey bu motor kullanmak,hemen ehliyete yazildim. Gecen hafta da direksiyon sinavina girdim NS150 ile ve gectim cok sukur. Ama direksiyon egitimlerim epey zorlu gecti, 4 seansta ancak kavrayabildim debriyaj-vites mantigini, araba kullanmayi bilmedigim icin de epey zorlandim, hocalar ilk seanslarda epey bir terledi :)

Yaptigm arastirmalarda scooterdan sonra kullanisi en pratik ve en basit motorlar Naked motorlarmis. Aslinda SS istiyorum cok ama vites konusunda daha cok acemi oldugum icin korkuyorum acikcasi. Ehliyete yazilirken almayi dusundugum motor Spacy Alpha idi ama, gercek motosiklet keyfine varmak icin biraz cesaret ederek vitesli motorla baslamaya karar verdim. Bu makineyi almak istememin bir sebebi de tum egitimlerimi ve sinavimi bu motorla vermem.. Cunku sürüşü gercekten cok keyifli ve en onemlisi sadece 137 kg bu makine..

DKN

dünyayı bile dolaşır. önemli olan sürüş ergonomisi.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hiç molasız 2,5 saatte bitecek yolculuktur.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Geçenlerde gezi yapan bi arkadaş konu açmıştı cbf in şiştiğini yazmıştı ?

o şişme değil boğulmadır. rampalardan sonra motor gaz yememeye başlar, şişme dediğimiz olay silindirin genleşmesiyle birlikte performansın düşmesidir

geçen sene haziran sonu temmuz başı civarlarında 685 km istanbul-bodrum-istanbul yaptım hemde hava soğutmalı 2007 model vepsa lx 150 ile. olmaz diye bişey yok sen altındaki motoru oluruna göre kullanırsan

Almayı düşündüğüm motor 150cc ve 17hp gücünde hava soğutmalı.. Bu motor ile ayda iki kez istanbula gidip gelmeyi düşünüyorum, o da gidiş-dönüş 500 km yapıyor ortalama.. Motordan yana pek şüphem yok ama hava soğutmalı olması uzun yolda bir sıkıntı yaratır mı acaba bana ? :silent::silent:

Hiçbir sıkıntı yaratmaz. Rüzgarı iyi kesen bir tulum veya mont+pantolon bir de çanta şu bu iyi olur. Güvenlik için de bir çift yumuşak hamurlu lastik, öne arkaya kaliteli fren balatası (ör: EBC marka) takarsan çok iyi olur.

Not: O motor 17 beygir değil dostum. Tekerlekten ölçüm yaptırırsan göreceğin azami değer 10-11BG'dir. Yapacağı azami sürat de 100-110km civarıdır. Çook çok zorlayıp çok hafif meyilli yolda 130-140'ı anlık olarak belki görürsün. Ortalama 80-90 arası rahatça gidersin.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
kardeşim motor gitmesine gider ama ben senin için endişeleniyorum. yazık etme kendine :D 250cc çift silindir bir makina ayarlayamaz mısın?

125lik çinliyle 250km'si dip gaz olmak üzere sağanak yağışta tek seferde 630km yol yapmıştım, sıkıntı yok :queen: Kuba XR125, hey gidi...

125lik çinliyle 250km'si dip gaz olmak üzere sağanak yağışta tek seferde 630km yol yapmıştım, sıkıntı yok :queen: Kuba XR125, hey gidi...

Gercekten yakisir.. :) Ben 2011 model spacy ile topkapi E-5ten tam gaz basladim, cennet mh.ne kadar gidebildim, hedefim Avcilardi ama ulasamadim. Kayisi kopmus motorun :D

Başlangıç motosikleti olarak mutlaka, bütçenize göre, sıfır (0) bir motosiklet alınız.

Rodajdı vs. derken o sizen alışıncaya kadar siz de ona alışırsınız; sürer gidersiniz.

Forumda çok güzel yazılar var; arattırıp okumanızı tavsiye ederim...

150 cc konusuna gelirsek; Isparta-Nazilli pek çok kez gidip geldim; anayoldan da, dağ yollarından da... 150 cc gidiyor. Ama arkadaşların da dediği gibi 90-100 km/h...

Tecrübe kazanmak için güzel de; insanın bir süre sonra cc büyütesi geliyor...

8 bin km'yi geçtim sayılır... Bi 250 cc'ye geçsem iyi olur diye düşünüyorum...

Hız meraklısı değilim; ama önümde 80 ile giden kamyonu da rahat sollayıp arayı açmak istiyorum...

Özetle: Başlangıç için 150 cc yeterlidir. Ama özellikle uzun yola da çıkacağınızı söylediğinize göre; 5-10 bin km sonra, elinizi alıştırdıktan sonra, bir 1-2 yıl içinde diyelim, bir 250 cc'ye de geçmeyi şimdiden göz önünde bulundurunuz...

Marka tavsiyesi isterseniz; 5 bin TL altı fiyatıyla Kuba CR1'i başlangıç motosikleti olarak tavsiye edebilirim.

Not: Ekipmana bütçe ayırmayı unutmayınız...

Başlangıç motosikleti olarak mutlaka, bütçenize göre, sıfır (0) bir motosiklet alınız.

Rodajdı vs. derken o sizen alışıncaya kadar siz de ona alışırsınız; sürer gidersiniz.

Forumda çok güzel yazılar var; arattırıp okumanızı tavsiye ederim...

150 cc konusuna gelirsek; Isparta-Nazilli pek çok kez gidip geldim; anayoldan da, dağ yollarından da... 150 cc gidiyor. Ama arkadaşların da dediği gibi 90-100 km/h...

Tecrübe kazanmak için güzel de; insanın bir süre sonra cc büyütesi geliyor...

8 bin km'yi geçtim sayılır... Bi 250 cc'ye geçsem iyi olur diye düşünüyorum...

Hız meraklısı değilim; ama önümde 80 ile giden kamyonu da rahat sollayıp arayı açmak istiyorum...

Özetle: Başlangıç için 150 cc yeterlidir. Ama özellikle uzun yola da çıkacağınızı söylediğinize göre; 5-10 bin km sonra, elinizi alıştırdıktan sonra, bir 1-2 yıl içinde diyelim, bir 250 cc'ye de geçmeyi şimdiden göz önünde bulundurunuz...

Marka tavsiyesi isterseniz; 5 bin TL altı fiyatıyla Kuba CR1'i başlangıç motosikleti olarak tavsiye edebilirim.

Not: Ekipmana bütçe ayırmayı unutmayınız...

Tavsiyeler icin tsk.ler. Fazla hiz icin korkuyorum acikcasi, gaza gelip basarsam acemiligimin kurbani olabilirim o yuzden 150 ile baslamak yeterli bence de, Almayi dusundugum motor Pulsar NS 150, sifir fiyati su an 6 lira, 1 lira da ekipman icin yeterli sanirim.. Dediginiz motoru da inceliycem

Vespa ile Muğla-İstanbul yapmış dayımı örnek gösterebilirim:) Motor o yolu yapar yapmasına da sizi yorabilir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar