Kararsız kaldım

Arkadaşlar, toplu taşıma sisteminin sistemsizliği ve otobüs beklemekten sıkılmam neticesinde yeniden motosiklet alma kararı verdim. Esasen tam bir bütçe sınırım olmasa da kendimi 17500 ile sınırlandırdım. Ekipman bu paraya dahil değil. Bir araştırma yaptım, ancak elde edebildiğim veriler beni sonuca götürmedi. Öncelikle ilk tercihim japon motorları olacaktır, veriler şöyle;

2006 model Transalp 650: Acayip çok yaktığını öğrendim. Onun dışında muhteşem bir motor ancak yakıtı beni aşar.
2005 model V Storm 650 : Transalpe göre enjeksiyon sayesinde daha uygun yakıt tüketimi ve buna ek olarak (tamamen kişisel görüş) daha başarılı bir görünüm. Ancak bütçem 70-80 bin kmde olanlarına elveriyor.
2012 Model NC 700/750 X : Yakıtı muazzam, performansı bana yeter, motorun görünüşü kalitesi ortada, amma aletin grenajını unutmuşlar, bildiğimiz naked kıvamında.
2015 İnazuma F : Evet bu motor diğerlerinin arasına uygun değil, ama menzile girenler arasında. Ağırlığı sebebiyle performansı seleflerine göre zayıf ancak sport touring kıvamıyla bunu kapatabiliyor.

Şimdi arkadaşlar, senede 10 ay boyunca işe gidip geleceğim, yılda ortalama 20-25 bin km yol yapacağım. Dolayısı ile yakıt önemli. Ankara havası malum, grenaja bu yüzden önem veriyorum, rüzgardan bir miktar korunmak lazım. Alıp 3 ay sonra satmayacağımdan km'de önemli benim için. Alacağım motor işe gidip gelirken de kullanılacak (Uzun yol sayılır, trafik yok, 100 km ile akıyor trafik) yazın tatile izinli günlerde tura giderken de. Yani şöyle ki, önümüzdeki yaz için karadeniz turu planım var, bu yolda hay ben senin dedirtmeyecek bir motor seçmeye çalışıyorum. Tecrübe noktasında sıkıntım yok R1100RT dahil yeterli tecrübem var.

Yukardaki motorlara ek olarak SS tarzı hariç öneride bulunabilirsiniz, ben aklıma yatanları araştırdım sadece.

Bu motorlardan hangisine yönelmeliyim, neden?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
NC 750 derim.
1- Şimdiye kadar gördüğüm/tanıştığım tüm sürücüler, motosikletine temiz bakıyor.
2- Bütçen kıstlı fazla seçeneğin yok.

NC700X/NC750X abs'si, yeni olusu, honda olusu ve yakıt sarfiyatiyla sehir ici agirlikli kullanim amaciniza en uygunu gorunuyor.

CBR 500R sport touring, az yakan ve gayet konforlu bir motosiklet. Ankarada 17500 e var bir tane satılık. Bence bir bakin.

V Strom ve nc700 arasında gidip geliyorum bende

Kıyaslama yaparsa biri hoş olur.

NC serisi parça fiyatı dışında tam bir commuter aslında. Başka seçeneklere bakmayın bile. Yalnız kışın yapabilecek misiniz? İsterseniz o paraya 1.2 fiat panda falan bakın.

Cahilliğimi mazur görün, sport touringden daha ss değil mi o motor?
Yok estağfurullah. Benim bir önceki motorumdu. Görünüş itibari ile ss makineleri andırsa da oturuş pozisyonu ve süspansiyon ayarları ile gayet konforlu bir makinedir. Satan arkadaş mühendis bir abimiz. Km.yi uzun yolda yaptı. Uzun yol performansını ona sorabilirsiniz.

tatil seyahatleriniz artcili olacaksa vede konfor birinci tercihse (özellikle rüzgâr) vstrom derim ama 2007 ve üstü ABS li modellere yönelin..bütçe yetersiz derseniz nc700 doğru tercih olabilir..vstrom 100-120 km hızlarda 3,8 ila 4,5 yakar...150-180 arası 6 litre şehir içi ise 5 lt tüketir

2008 model full V-stromu 18.250 ye satmıştım 1 sene önce.

17.500 e abartı km li olmayan alabilirsiniz. Bakmayın fiyatların şişik olduğuna satamıyorlar o fiyatlara. O yüzden pazarlığa oturunca 2-3 bin tl bile indirebiliyorsunuz.

Şahsen bir tanıdığım 23 yazdığı V-strom için 20-21 arasına vericem demişti. 2008 absli vs birşeydi.

Fazla uzattım sanırım aceleci olmayıp , hergün takip ederseniz ilanları güzelde bir pazarlıkla 17.500 e abartı km li olmayan vstrom alabilirsiniz.

Not: V-stromda km ye pek takılmayın. Ben sattığımda 87.000 deydi. Şuanki sahibi 98.000 civarında. Ve şıkır şıkır hala. Güvenle yurt dışına bile çıkılabilek kadar iyi durumda.

Yani iyi bakıldığı taktirde 200.000 kmleri çok rahat görenilecek bir motosiklettir V-strom.

Farklı soruların olursa cevaplarım vstromla ilgili.

nc serisine bakın depo üstü kask koymak için bagajında var mis mis

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar