Motora yeniden dönüş ve sabırsızlık! Sizce ne yapmalıyım?

Öncelikle herkese merhabalar, 6 ay önce büyük zorluklarla aldığım ilk motorumla bir kaza geçirdim ve sol uyluk kemiğim kırıldı. Malum 6 aydır karşı tarafın yaptığı ş*refsizce dönülmezden önüme kırıp çarpmamla evde yatıyorum ve motorumda doğal olarak perte çıktı. Fazla maddi değeri olmasa da sonuçta ilk motorumdu.. Truva TR-250 chopper 8 ay kullanmama rağmen hayallerimi gerçekleştirip almıştım ve kullanıyordum. Sonuçta öğrenciyiz 2000 TL'yi zar zor denkleştirip almıştım. Neyse gitti artık yok, yapacak bir şeyde yok maalesef. E şimdi 6 ay geçti halen daha tam olarak kemik kaynamasa da okul sebebiyle zorunlu olarak yürüyüşler falan başladı. İyileşiyoruz yavaş yavaş. Tabi şimdi iyileşme döneminin başlamasıyla ve bitmek bilmeyen motor aşkıyla, yeniden biriken 2000 TL'lik bütçemle motor alma arayışları başladı. Boşver alma artık bu saatten sonra bak bacağıda kırmışsın, bırak artık motor işlerini diyenleriniz de elbet olacaktır. Ama motor sevdası dinmiyor be bağımlılık gibi bir şey sanırım. Sonuç olarak gönül isterdi sağlamından bir Japon malı almak ya da son zamanların çok önerilen GV250' sinden almak. Fakat bütçe sebebiyle başladığım yere dönüp, Ramzey QM 250 gibi ucuz yollu beni götürüp getirecek, motor zevkini taddıracak, ufak tefek arızalarıyla çıldırtsa da motoru tanıyıp daha iyi öğrenmeme yardımcı olacak bir Chopper ile devam etmek istiyorum. Perte çıkan Truva'm ile bunları baya yaşadım ama kötüde olmadı tecrübe edindim baya. Sizce yeniden böyle bir başlangıç yapmalı mıyım ne dersiniz? Görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden.

Moderatör tarafında düzenlendi:
ben de bel omurumu kırdım 2 ay evvel. parça siparişlerini verdik, motor yapılacak, zıran zıran binip gezecez gene. öyle bi kazayla motor mu bırakılırmış.

az çalışıp, elden çıkarması kolayca bi motor alsan?

"Boşver alma artık bu saatten sonra bak bacağıda kırmışsın, bırak artık motor işlerini diyenleriniz de elbet olacaktır."
Böyle diyen çıkmaz burada dostum. Çıkmamalı yani. Biz de kırdık kemik :) Kazayla motor mu bırakılırmış.

ben de bel omurumu kırdım 2 ay evvel. parça siparişlerini verdik, motor yapılacak, zıran zıran binip gezecez gene. öyle bi kazayla motor mu bırakılırmış.

az çalışıp, elden çıkarması kolayca bi motor alsan?

Ya sıkıntı orada işte kırık hala kaynamış değil, yürümekte zorlanıyorum maalesef. Hal böyle olunca da çalışma durumu şu an için zor. O durumda olaydım şimdi girmiştim bile işe :)

"Boşver alma artık bu saatten sonra bak bacağıda kırmışsın, bırak artık motor işlerini diyenleriniz de elbet olacaktır."
Böyle diyen çıkmaz burada dostum. Çıkmamalı yani. Biz de kırdık kemik :) Kazayla motor mu bırakılırmış.

Hhaahaha eyvallah katılıyorum öyle olmalı değil mi ? :)

Hafif bir motor al ki;
durduğun zaman sol bacağınla dengelemek zorunda kaldığında sıkıntı çıkmasın.

1-2 yıl sonra istediğin motoru al.

Hafif bir motor al ki;
durduğun zaman sol bacağınla dengelemek zorunda kaldığında sıkıntı çıkmasın.

1-2 yıl sonra istediğin motoru al.

Haklısın tabii bu açıdan bende düşündüm fakat bendeki şu chopper hastalığı yüzünden diğer motorlar hiç bana cazip gelmiyor maalesef. :( Haliyle hafif bir chopper da bulamayacağımı düşünüyorum. :)

Motorcu adamın hobisi gibi bir şey oluyor kaza yapmak. Durmak yok yola devam.

Ilk uyariya aldiris etmiyorum diyorsun yani :) ustelik tam iyilesmeden de kaşınmaya baslamissin... biraz zaman ver kendine...

Ilk uyariya aldiris etmiyorum diyorsun yani :) ustelik tam iyilesmeden de kaşınmaya baslamissin... biraz zaman ver kendine...

Zaten önümüz kış bu bacakla o havalarda zaten binemem. Hani sezon bitmişken, fiyatlar ucuzluyorken alayım kapımın önünde dursun. En azından öpeyim, seveyim, havalarda güzel olduğunda iki tur atayım, sileyim, temiz tutayım. Bu kaza ilk uyarı değildi aslında ondan önce bunun geleceğine dair bir kaç uyarıyı almıştım ama tınlamadı yaptık sonunda :)

Öncelikle geçmiş olsun ve Boşver alma artık bu saatten sonra bak bacağıda kırmışsın, bırak artık motor işlerini..

Diyeceğimi sandın dimi yanıldın :D

Ben bir şey diyeceğim cruiser seviyorsun bende seviyorum ama daha tam iyileşmeden bacağı çok yorma al bir scooter 2. el bulursun mutlaka o fiyatlara en azından getirip götürür bacağınızı zorlamadan güzelce gidip gelirsiniz.

Bu benim senin için tavsiyem bende kararsız bir şekilde motosiklet arıyorum :D

belirli bir süre motosiklet kullanıp da kemik kırığı olmayan var mıdır merak ettim.
ayrıca o kemik farklı sebeplerden dolayı da kırılabilir.
daha bir ayrıca rüzgar bir kere hissedildi mi gerisi bahane ...

kemik kırılacak,
kol, bacak sıyrılacak ...

yol sürenindir ...
tekeriniz düz bassın ...

Öncelikle geçmiş olsun ve Boşver alma artık bu saatten sonra bak bacağıda kırmışsın, bırak artık motor işlerini..

Diyeceğimi sandın dimi yanıldın :D

Ben bir şey diyeceğim cruiser seviyorsun bende seviyorum ama daha tam iyileşmeden bacağı çok yorma al bir scooter 2. el bulursun mutlaka o fiyatlara en azından getirip götürür bacağınızı zorlamadan güzelce gidip gelirsiniz.

Bu benim senin için tavsiyem bende kararsız bir şekilde motosiklet arıyorum :D
Yok aga oturdum mu o sele popoyu kavrayacak, kollar ileri uzatılacak keyifli keyifli gidiceksin. Scooter da kullandım 5-6 ay eğlenceli alet götürüyor getiriyor ama çok sakat be sevmiyorum. :D

belirli bir süre motosiklet kullanıp da kemik kırığı olmayan var mıdır merak ettim.
ayrıca o kemik farklı sebeplerden dolayı da kırılabilir.
daha bir ayrıca rüzgar bir kere hissedildi mi gerisi bahane ...

kemik kırılacak,
kol, bacak sıyrılacak ...

yol sürenindir ...
tekeriniz düz bassın ...

Usta iyice gaza getirdin beni be.. Anlaşıldı o motor yeniden alınacak!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar