Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

stop etme olayı soğuk sıcak fark etmiyordu fakat dediğim gibi başka bi Cdı ile deneyince anigaz verdimi biraz sonradan da gelse devir stop etmedi hafif bi düzelmede oldu aslında 8 bini biraz geçti motor ama kasıp bırakma hissi aynı, bu arada sübap ayarına bakmadık diğer Cdı beyni biraz düzeltince durumu beyindendir diye bakmadı usta ama yeni Cdı beyni ile de düzelmesse kesin baktırıcam ısrarcı olup, servis konusunda benim ilçemde zaten servis yok en yakın servis 40 km uzakta ordaki ilçede de tek orası var ama bugün ankara da başka bir servisi arayıp durumu anlattım sübaplara bakılması gerekir dedi sübaplar sıkıysa yaparmış zaten sübap sıkıysa sübap sesi gelmez dedi başkada bi ihtimal kalmamış zaten dedi Cdı değişince geçmezse sübaplara baktırıcam artık..

Doğrudur benim motorumda da zaten gram ses yoktu sübaplar zamanlamayı ayarlamıyor bi bakıma kesiciye girme hissi veeriyor :)

Arkadaşlar bu motor kalkışlarda motor ısındıktan sonra neden titrer? (Zincirin olduğu taraftan tıkır tıkır ses gelmesi) .debriyaj teli ve zincir gerginliği ayarlandı. Sonuç aynı.

Arkadaşlar bu motor kalkışlarda motor ısındıktan sonra neden titrer? (Zincirin olduğu taraftan tıkır tıkır ses gelmesi) .debriyaj teli ve zincir gerginliği ayarlandı. Sonuç aynı.

Bende de aynı sorun var ama ben normaldir diye bi şey yapmadım.Eğer bu bi sorunsa ben de baktirim bi.

derdini sade ve açık şekilde yaz, derman olayım (tek dert yaz)

Hocam arkadaştaki sorun bende de var bu yüzden ben de anlatsam olur herhalde.
Şimdi diyelim yolda gidiyorum 1. viteste. Çektim debriyajı ikiye attım. Yavaş yavaş bırakırken debriyajı motor bir titremeye başlıyor ki 2 saniye sonra şanzımanı yerden toplarım herhalde diyorsun. Bu yüzden tam bırakmadan tekrar sıkıyosun debriyajı. Sonra bi daha aynı şey. İki üç denemeden sonra biyerde tak diye oturuyo dişliler. Bu sefer yine için gidiyo lan o nasıl kavrama diye.
Dert bu dermanı bekliyorum.Diğer arkadaştaki sorun tam olarak bu mu bilmiyorum.

Hocam arkadaştaki sorun bende de var bu yüzden ben de anlatsam olur herhalde.
Şimdi diyelim yolda gidiyorum 1. viteste. Çektim debriyajı ikiye attım. Yavaş yavaş bırakırken debriyajı motor bir titremeye başlıyor ki 2 saniye sonra şanzımanı yerden toplarım herhalde diyorsun. Bu yüzden tam bırakmadan tekrar sıkıyosun debriyajı. Sonra bi daha aynı şey. İki üç denemeden sonra biyerde tak diye oturuyo dişliler. Bu sefer yine için gidiyo lan o nasıl kavrama diye.
Dert bu dermanı bekliyorum.Diğer arkadaştaki sorun tam olarak bu mu bilmiyorum.

vites değiştirirken ara-gaz vermeyi denedin mi ? Yığılma gibi mi yapıyor motor ?

ilk vitese atışta bir ses seda çıkıyor mu ?

vites yükseltirken veya düşürürken aynı olay mı oluyor ? 4'ten 3 'e atsan yine aynısı mı oluyor ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------

sorunumuz motorun kalkışlarda titreyerek hareket etmesi. motor ısındıktan sonra kalkışlardaki titreme daha fazla. (motor soğukken yok denecek kadar az)

Kalkışta titremesi bence normal, aşırı derecede ses çıkarmadığı müddetçe sıkıntı yoktur diye düşünüyorum.

Mondial, sağolsun, toplu malzeme alıp, parça parça motor satıyor. Bu durumda depoda beklemiş malzeme çok oluyor haliyle. Yani 2016 yılında 2012 akü veya lastik görebilirsin sıfır motosiklette.

Ben aynı şekilde baskı-balatanın bazı Mondial marka motorlarda daha sıfırken bile arızalı olduğunu gördüm.

Isındıktan sonra titremenin artışıda bunu destekler nitelikte.

Çok rahatsız isen bu durumdan hem BASKI hem de BALATA değişimi yapmanı öneririm. 50 - 100 lira arasında maaliyeti vardır. Hatta hazır değiştirmişken 5 yaylı olan orjinal model yerine CG200'lerde kullanılan 6 yaylı modellerden alabilirsin.

ekleme: yukarıdaki zincirin olduğu taraftan gelen tıkırtı ve titremeyi yeni gördüm. :) Tam olarak baskı kısmındaki bozukluk bunun sebebi. Mesela yürüme hızında giderken 1. vites değil 2 ye tak, debriyajı yarım absılı iken hızlanmaya çalış. Tam olarak ön dişli ve zincirin olduğu yerden gelen tıkırtıdan bahsediyorsun. Baskı yayların bozuk.

Ama sadece kozmetik bir zararı var, o tıkırtı ile 20 bin km gidebilirsin :mrgreen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:38 ----------

5.300 km'yi devirmiş bulunmaktayım.

arka fren pedalım 1000.kilometreden beri yamuk değiştirmedim. 3 sefer üstüne düştü folloş oldu pedal arka frene bişe diyemiyorum.
ön fren eskiden çabuk kitliyodu şimdi rahat sıkıyorum tek kişi gezerken iyi.
Motorda hala acayip derecede yığılma var hala düzelmedi, Gaz açınca şahlanıyor kesince yığılıp kalıyor hiç azalmadı.
Baba motor yakıyo mu ne? 10 tllik atıyorum akşama bitiyor 50-60 km gezebiliyorum normal mi anlayamadım ama aylık 300 tl yakıt parası çok bana.
lastikler ufaktan korkutmaya başladı. Geçenlerde bi yürek yeyip cbr125 ve ben virah yapmaya gittik oğuzlara. Nasıl bir kafa yaşıyorsam en son cbr 120 ile falan giriyordu viraja ben 80-90 idim o berbat lastiklerle, Viraj dediysem de gidiş geliş berbat ve çok keskin bir zemin. 5den 4e motor yan yan kaya kaya giriyoruz :mrgreen: .

Geçen bu 200'lük denen dalgadan kullandım. Full setmiymiş neymiş. Usta alet köpek. Deli gibi çıldırmış. Daha karbüratör falan değişmemiş ama harbiden manyak bişeydi.

1.viteste 43 yapıyor gps'e göre göstergem 30 gösteriyordu(yan sanayi delta force-berbat-). İnanamadık yzf125 ile yan yana 1de kesiciye soktuk. benimki daha gidiyodu o 1.de 40 gösteriyor ibre sonra kesicide.

bu ara biraz bakımsız kaldı. Eksoz koruma kapağından tıngırdama sesi gelmeye başladı çözemedim. rölanti düşükken istop ediyor hafif artırınca 2.000 E çıkıyor falan ilginç.

Performans konusunda gayet başarılı bir alet. 3.500'e alınabilecek en yakışıklı motor.

Şu lanet olası yığılma olmasa süper. Gerçi teker yapmaktan arka takozu falan da bitirdik ama anlamadım. diğer driftlerde yığılma yok bi bende var. Gaz kesince artcım içimden geçiyor resmen öyle bi yığılma.

Yorumum budur iyi forumlar :cat:

motoru orta sehpaya al, ön tekeri elinle bir çevir. Rahat rahat dönebiliyor mu? Ön fren merkezi dolayısı ile motor kendiliğinden fren yapıyor olabilir .

Aynı şekilde arka tekeri de çevir? Bunlardan biri motoru kasıyor olabilir.

10 TL benzin ile 60 km gidebilmen iyi bir rakam. Drift 3,5 ile 4 litre yakar helalinden.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------

Devir dalgalanmasi sorununu cozen varmi driftin neden yapar 7 8 bin arasi oluyor

motorda devir okuyucu var, o arızalı. Değiştirsen bile 1 - 2 ay sonra yine aynısını yapacak. Fazla takılmadan bu şekilde kullanmaya devam edeceksin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------

Motor 8.500'de 14model 6'lı debriyaj balatası var yeni taktırdım sabahları motor soğukken boştan 1'e taktığım zaman tak diye bir ses geliyor motor 5-10cm gibi ileri atıyor kendini debriyaj balatasinin ne alakası olabilir ki?

ıslak model debriyaj balatalarının hepsinde bunu yapar. BMW dahi olsa yapar. Motorda bir sıkıntı yok.

Ya motor viteste iken debriyajı sıkıp marşa basacaksın ya da motoru boşta çalıştıracaksın ayakların ile yarım metre ileri ittirip vitese atacaksın. O zaman o tak sesi gelmez.

Son düzenleme:
Yazin kalin yag deneyiniz sesi yuzde 80 kesiyor 15 50 castrolde bi ara bende takilmistim isindigi zaman yapiyordu kalin yag oldumu nadir yapiyor benimkinde 10 40 sicaklarda ses yaptiriyo

Beyler bı sıkintı var cozemiyoruz nedir anlamadim bi turlu. Motor tek kisiykn kalkarken zorlaniyor sirsaliyo cirpiyo bi anda atiyo one iki kisi oldunmu daha sakat bi anda on falan kaldiriyo. Motorun sesi kalkmaya calisirkn debriyaji cekip birakiyomusum gibi geliyo kalkislarda nedir bu yardim lutfen

Çorum İl Temsilcisi
Motoru açık elektriğe çevirdik. Problem ortadan kalktı şuan. Ama marş dişlisini kırmışım galiba bazen marşa basınca çok gürültülü bir ses geliyor. garantiden istedik bekliyoruz.

6.500'ü devirdik. Motor iyi dayanıyor bana. Çin motor sıkıntı diyenleri dinlemeyin canavar gibi alet

Şanzıman gidikmis amk. 1.ve 2.vites dişlileri kirilmis. Daha 4 ay oncede rulman dagitmisti bu nedir anlamadim. Millet motorunun ustunde tepiniyo yok on kaldircm yok arka kaydircam diye bisey olmuyo biz elimizde bezle geziyorz olan bizimkine oluyo

Arkadaşlar yan çantada bağlayabileceğim bagaj demiri bulamıyorum internettede baktım tükendi diyor. Yardımcı olabilecek varmı

Motor 15 bine geldi arkadaslar sanki biraz cekisten dusme var motorda bu aralar 100 oluyor 100 den sonra zorlaniyor eskiden 110 direk goruyodu nerelere bakmam lazim ben diyorum siboplardan belkidir cevremde adamlar 130 140 yapanlar varmis bole duyunca deli oluyorum bu duruma yardiminizi bekliyorum

arkadaslar ben bu yaz mh drift alcam ama köyde kullancam yani sıkıntı verirmi cunku biraz kotu yollari var bi yardimci olsaniz

selamınaleyküm aranıza yeni kattılıyorum mh drift kullanıcısı olarak motorda yaşadığım sorunları sızınle paylaşıp fikir sahibi olmak istedim öncelikle motorda devir yükseldiği zaman far ve park lambaları patlatıyo plaka lambasıda patlamış şimdi sıra göstergeye geldi oda pır pır ediyo zahten bu 9 volttan 15 volta kadar olan led farlar var ondan taktım şimdilik ona bi zararı yok ama git gide daha farklı sorunlar açıcak gibi sizce neden kaynaklanır kesin olarak oturduğum semtte motorsıkletten anlayan bi allahın kulu yok tamir konusunda o yuzden kendim yapmam gerek birde uzun yolda dip gaz gidince sürekli olarak hava filtresinin içi yağ doluyo servise sordum oda bişey olmaz yapar hava soğutmalı motorlarda dedi yardımlarınızı bekl:thumleft:

Selamun aleykum arkaslar benim motor cok sık zincir gevsetiyo acaba bunun sebebi ne? Bu zincir gevşekligi icin alttaki somunlari sikmamiz yeterli mi baska ne yapmam lazim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar