GSXR600 Bilgi edinmek

Selamın aleykum öncelikle tüm motorcu dostların bayramı mübarek olsun.

Uzun süredir Gsxr 600 araştırıyorum ve bu forumda tecrübeli dostlarında bilgilerinden faydalanmak istedim.Daha önce Cbr 600rr Im oldu fakat kaydırmalı debriyajından tutun vs birçok özellik bakımından suzuki daha cezbetti beni.Sadece cok kısa mesafede 2011 gsxr sürme fırsatım oldu.Yakın çevremdekiler her zamanki gibi parça bulman zor diyor :D Ben buna gülüyorum.Çünkü Honda da 10 bekliyorsak 15 suzukide beklicez ayrıca artık cok sacma geldi bu muhabbetler.Sizden daha doğrusu kullanıcısı var ise Mod lu kasa hakkın bilgi almak isytiyorum.Şimdiden teşekkürler İyi forumlar iyi sürüşler :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aleyküm selam kardeşim vağrol, cümlemizin bayramı mübaret olsun.

Yıllar önce 2009 model Gsxr almıştım, limited edition beyaz, bayılmıştım gördüğümde severek aldım. O sıralar 600rr da limited edition mavi beyaz, siyah bir motosiklet çıkartı o biraz kafamı çeliyordu ama iki modelide kullanmadan gsxr gidip aldım. O zaman 19.500 TL almıştım daha 3.200km de yatması, kalkması olmayan bir motosiklet, büyüklerimizde 1000rr r1 vb modeller vardı 600cc bir tek ben olmama rağmen yoshimura egzozum ile en çok ses benden çıkardı. :) Riva'a giderdik beraber bende mono kapak (mono kapak benim için görsel olarak önemli) motosiklet beyaz herkes motosikletlere bakar, sonra döner benimkine bir daha bakardı, güzeldi renk uyumu duruşu abartı bir şey yoktu üstünde sade ve güzeldi. Bir sezon kullandım ve bir kere olsun beni pişman etmedi aldığıma, daha sonra bir arkadaşım bu limited edition 600rr dan aldı, şişliden beykoz'a kadar değiştik motosikletleri valla o zamana kadar 600rr kullanmamış olan ben kullanmadığım için de kendime dua ettim, 600rr çok rahatsızdı, sele tahta gibi konfor yok vs... kendime 600rr tofaş gsxr mercedes diyordum. :) (600rr sahibi arkadaşlar yanlış anlamasın kişisel fikrimdir bunlar) Mod konusu ABC olarak 3 farklı modu vardı ben alırken bunu bilmiyordum bile inanki aylar sonra öğrendim ABC modunu. :) Bu modları çok kullanmadım açıkcası ama sert kış şartların da veya motosiklete binmek isteyen arkadaşların olduğu zaman en düşük mod işini iyi yapıyor, parça servis konusun da bir şikayetim yoktu gerçi servis ile çok bir işim olmadı ama şu kadar bekle bu kadar para gibi sorunlar da yaşanmadı açıkcası. Genel olarak frenleri kötü diyorlar doğrudur da ben o zamanlar 18 yaşındaydım çokta amanda aman kullanmadığım için fren bana yetiyordu.( çelik fren hortumu vardı )Üzerinden yıllar geçti çok bir anım yok aklımda ama kötü bir şey hatırlamıyorum, aktif kullanan arkadaşlar daha iyi ve detaylı bilgiler verecektir. Benim hatırladığım kesin olarak 3 şey var;
1: Görsel olarak beni çok mutlu ediyordu.
2: Acayip rahattı, zerre rahatız olmuyordum kullanırken.
3: 3. vitese kadar sara sara çıkardı, hep yüzümü güldürdü.
34 FB plakalı bir motosikletti ümraniye den bir arkadaş aldı benden 21.500 TL okursa ona da selam olsun, adını hatırlıyamadım ama evli çoluk, çocuk sahibi bir abiydi.

Hocam tam bende konu açıyordum gördüğüm iyi oldu benimde merak ettiğin moda göre yakıt tüketimi yani c modunda 4 litreye kadar düşüyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum bunun için merak ettim.
U.Kalkavan sizin seriye tatto kasa diyorlar galiba gsxr da en beğenmediğim şey beyaz jantlardır çok itici görünüyor bana

Aleyküm selam kardeşim vağrol, cümlemizin bayramı mübaret olsun.

Yıllar önce 2009 model Gsxr almıştım, limited edition beyaz, bayılmıştım gördüğümde severek aldım. O sıralar 600rr da limited edition mavi beyaz, siyah bir motosiklet çıkartı o biraz kafamı çeliyordu ama iki modelide kullanmadan gsxr gidip aldım. O zaman 19.500 TL almıştım daha 3.200km de yatması, kalkması olmayan bir motosiklet, büyüklerimizde 1000rr r1 vb modeller vardı 600cc bir tek ben olmama rağmen yoshimura egzozum ile en çok ses benden çıkardı. :) Riva'a giderdik beraber bende mono kapak (mono kapak benim için görsel olarak önemli) motosiklet beyaz herkes motosikletlere bakar, sonra döner benimkine bir daha bakardı, güzeldi renk uyumu duruşu abartı bir şey yoktu üstünde sade ve güzeldi. Bir sezon kullandım ve bir kere olsun beni pişman etmedi aldığıma, daha sonra bir arkadaşım bu limited edition 600rr dan aldı, şişliden beykoz'a kadar değiştik motosikletleri valla o zamana kadar 600rr kullanmamış olan ben kullanmadığım için de kendime dua ettim, 600rr çok rahatsızdı, sele tahta gibi konfor yok vs... kendime 600rr tofaş gsxr mercedes diyordum. :) (600rr sahibi arkadaşlar yanlış anlamasın kişisel fikrimdir bunlar) Mod konusu ABC olarak 3 farklı modu vardı ben alırken bunu bilmiyordum bile inanki aylar sonra öğrendim ABC modunu. :) Bu modları çok kullanmadım açıkcası ama sert kış şartların da veya motosiklete binmek isteyen arkadaşların olduğu zaman en düşük mod işini iyi yapıyor, parça servis konusun da bir şikayetim yoktu gerçi servis ile çok bir işim olmadı ama şu kadar bekle bu kadar para gibi sorunlar da yaşanmadı açıkcası. Genel olarak frenleri kötü diyorlar doğrudur da ben o zamanlar 18 yaşındaydım çokta amanda aman kullanmadığım için fren bana yetiyordu.( çelik fren hortumu vardı )Üzerinden yıllar geçti çok bir anım yok aklımda ama kötü bir şey hatırlamıyorum, aktif kullanan arkadaşlar daha iyi ve detaylı bilgiler verecektir. Benim hatırladığım kesin olarak 3 şey var;
1: Görsel olarak beni çok mutlu ediyordu.
2: Acayip rahattı, zerre rahatız olmuyordum kullanırken.
3: 3. vitese kadar sara sara çıkardı, hep yüzümü güldürdü.
34 FB plakalı bir motosikletti ümraniye den bir arkadaş aldı benden 21.500 TL okursa ona da selam olsun, adını hatırlıyamadım ama evli çoluk, çocuk sahibi bir abiydi.

Hocam Kullananlardan bu bilgileri edinmek çok güzel.Ayrıca Şu :D yakıt tüketimini hesaplıyan arkadaşlara da şaşırarak bakıyorum 600cc 4 silindir motorsiklet alıp yakıt hesabı yapan bir millet bizmiyiz acaba,herneyse bilgilerini paylaştığın için çok teşekkürler.Şu anda hondayı tamamen kafamdan sildim r6 ısınması olduğundan şehir içi pek rahat ettirmicekdir diye onuda silicek durumdayım,Gsxr 600 kışa doğru patlıcam inşallah.

Merhaba , bende gsxr600 almayi dusunuyorum hatta r25 imi satisa koydum 11 bin km de. 0 km alicam insallah , bayi ile konustum takasa istedigim rakamin altina sayiyor hayirlisi bakalim. Benim aklimdaki diger japon r6 ama son aylarda iyice gsxr a gitti aklim. Dusundugum seyler ise sunlar, 2017 fuari beklemek ii olur mu , gsxr kasa degisir mi ? R6 kasa degisir mi ? Yeni yilda elektronik sistemler (traction , lift cont vs ) bu modellere eklenir mi ? Kasalarin degismicegini ve elektronik sistemler gelmicegini bilsem r25 verio alicam valla. Sizin dusunceleriniz nedir bu konularda ?

Gecenlerde kiz arkadasim arkamdayken arkamdan gelip beni gecen gsxr ikimizide kendisine baka birakti, ayrica o egzozdan gelen mavi alevde cok hostu

Merhaba , bende gsxr600 almayi dusunuyorum hatta r25 imi satisa koydum 11 bin km de. 0 km alicam insallah , bayi ile konustum takasa istedigim rakamin altina sayiyor hayirlisi bakalim. Benim aklimdaki diger japon r6 ama son aylarda iyice gsxr a gitti aklim. Dusundugum seyler ise sunlar, 2017 fuari beklemek ii olur mu , gsxr kasa degisir mi ? R6 kasa degisir mi ? Yeni yilda elektronik sistemler (traction , lift cont vs ) bu modellere eklenir mi ? Kasalarin degismicegini ve elektronik sistemler gelmicegini bilsem r25 verio alicam valla. Sizin dusunceleriniz nedir bu konularda ?

R6 KAÇ SENEDİR hep aynı kasayı kullanıyor sanmıyorum ki değiştirsinler :D gsxr senin için iyidir mod var hemde

Mod olayi iyi ama benim yaş 35 ileri sürüş eğitimleri vs motorun gücü kuvveti kullanmi ile ilgili hiç kaygım yok sadece bu kasa işleri ve elektronik sistemler meselesi. Gsxr 600 kasa 2017 değişirse üzülürüm.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yamaha tarafına baktığımız zaman, internette her hangi bir r6 kasa değişikliği gözükmüyor ama r1'i değiştirdikleri için ben r6 açısında da değişiklik olabileceğini düşünmekteyim. Sonuç olarak r6 çok uzun zamandır aynı kasayı kullanmakta, lakin suzuki de ön farı değiştirmek dışında bir şey yapmıyor, honda ise 600rr yeni makyajladı ve 2019'a kadar tahminimce böyle gidecektir. Teknik olarak baktığımız zaman 600cc sınıfına donanım olarak pek önem verilmediğini görüyoruz, avrupa ve amerika da genel olarak 600cc satışları iç açıcı değil birde bu emisyon olayından kaynaklı 600cc sınıfı kapanacak gibi haberler var, bence bu emisyon durumu ciddi olduğu için markalar kasa değişikliğine gitmiyor ama tabi bunlar tamamen tahminden ibaret. Pek seveni yok gibi bizim ülkemizde lakin ben ducati motosikletlerini tercih etmekteyim, japan rakiplerinden ufak bir marka olmasına rağmen, donanım ve fiyat olarak daha güzel seçenekler sunmakta, 848 modelleri' nin 2. el piyasası japon rakiplerinden aşağıda şuan, 899 ise bir kademe daha pahalı elbette lakin donanım olarak diğer rakiplerinden çok daha fazlasını vermekte. Japon alacak olsam yamaha veya honda yerine suzuki ile kawasaki den yana kullanırdım hakkımı ama özellikle bir japon tutkum yoksa ducati alır konuyu kapardım. Hakkın da ilginç fikirler var lakin bahsedilen şeylerin çoğunluğu kulaktan dolma ve yanlış bilgiler. R6 kasa değiştirse şayet yine de donanımı arttırmaz diye tahmin etmekteyim ABS vs gibi şeyler dışın da extradan bir şey koymayacaklardır, dünya genelin de 1000cc satışları revaşta bu yüzden markalar yatırımlarını bu yönde kullanıyor, r1 değişti s1000rr değişti zx10r değişti gsxr1000 değişti 1000rr da kasa değiştirdi ama 600cc de bir yatırım yok açıkcası.

Teşekkürler cevap için. Guzel bir bakış açısı oldu. Yıl sonu yaklaşırken 0 km motorların fiyatları sene ortasına göre daha uygun olbilme şansı artıyor. 2016 0 km gsxr 600 şimdi almak eğer kasa vs degismicekse 2017 model almaktan daha makul geliyor bana.

2017 de herkes yeni gsxr1000 i bekliyo belkide suzuki gsxr 600 u uretmez bayi ile konusup 2017 de gelip gelmiyecegini ogrenmek lazim. Cunku gsxr750 almak daha mantikli eger sifir alicaksaniz bakmanizi tafsiye ederim.

1000 e geçmeden 600cc de guzel kilometre yapmak isterim , en az 10 bin km var kafamda. 750 cok düşündüm fakat ara cc yani 600cc nin satışı daha rahat olur gibi geliyor. Cevap için teşekkürler

Ufuk hocam yine iyi bir anlatım yapmış.Artık Suzuki kesinleşti kafamda.Kışa girip pusuya yatıp güzel bir GSXR almak.Mavi beyaz a hastasıyım yada siyah ile sarı manet elcik topuz çelik hortumlarla süslenmiş bir gsxr alıcam nasip olursa.Alım satım düşünmüyorum.Şahıs olarak zevk olarak binicem temizlicem açıp sesiini dinlicem ve tünel de gazlıcam onun dışında bi hayal kurmam hiç bir zaman :D.2 600 RR ımda bunları yaptım.Ayrıca 2014 repsol e uyuz olup 6 bin tl zarar ile sattım.yani okadar honda almıcak kadar gözümü kararttım.İnşallah alırsam burda yada istanbull da olan varsa bilgileri paylaşırım.

Ufuk hocam yine iyi bir anlatım yapmış.Artık Suzuki kesinleşti kafamda.Kışa girip pusuya yatıp güzel bir GSXR almak.Mavi beyaz a hastasıyım yada siyah ile sarı manet elcik topuz çelik hortumlarla süslenmiş bir gsxr alıcam nasip olursa.Alım satım düşünmüyorum.Şahıs olarak zevk olarak binicem temizlicem açıp sesiini dinlicem ve tünel de gazlıcam onun dışında bi hayal kurmam hiç bir zaman :D.2 600 RR ımda bunları yaptım.Ayrıca 2014 repsol e uyuz olup 6 bin tl zarar ile sattım.yani okadar honda almıcak kadar gözümü kararttım.İnşallah alırsam burda yada istanbull da olan varsa bilgileri paylaşırım.

600rr repsol'da ne gibi sıkıntı yaşadınız?

600rr repsol'da ne gibi sıkıntı yaşadınız?

ilk motorumda ön takım dısında bişi yasamadım.amortisörlerinden dolayı sattım.repsol ise 2 defa kaza geçirdim.Frenleme ve o lanet olası dunlopların azizliğinden.He buna siz ister sıkıntı dersiniz ister acemilik olarak görürsünüz ama ben soğudugum için 600 rr ' ı bıraktım.Belki İlerde mod,kaydırmalı debriyaj vs özellik gelir ise almıcam yada düşünmicem anlamına gelmez.Okadar kötü bi motor değil Ülkemiz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar