CF 650 TK Sport touring motoru almak istiyorum. Elimde patlar mı?

http://www.cfmoto.com.tr/model/touring/650-tk

Bu CF 650 TK motor İngiltere'de bayağı iyi tepkiler almış.

http://www.wkbikes.com/650cc_motorbikes_wk-650tr.html

Yan çantaları, ABS frenleri ve fiyatı düşünürsek, alınabilir gibi görünüyor. Tek endişem, birkaç yıl sonra, 20-30bin yaptıktan sonra satarken, çok zarar etmem veya hiç satamamam. malum satış sitesine baktığımız zaman 150 NK modelle ilgili 2. el ilanı olmasına rağmen, CF 650 TK ile ilgili hiç 2. el ilanı yok. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Aslında sıkıntılı motosiklet değil fakat bizim ülkede satılmama sebebi daha ingiltere seviyesine çıkamadık o düşünce yapısından dolayı satamıyor.
650lik motor yapıpta heralde karenajları dökülen cinsden yapmamışlardır.
Siz alır kullanırsınız problemsiz ama bunu alacak kişiye anlatamazsınız.

Yinede benim tavsiyem bu bütçe aralığında japon enduro yada touringlere bakınız.

2. eli hic satılmadıgından yoktur belki. bilinmeyen markalar yani ( honda - yamaha - suzuki -kawasaki ) dısında her motor elinde patlıyor . şans işi sen alır iyi tanıtırsan prim yapar

rx3

Ikinci eli büyük ihtimal olmaz zarar edersiniz bence Türkiye de Çinli motor algısı bitmez çünkü (bende rx3 sahibiyim).

Honda VFR 800 temiz 2010 model falan bulursanız ST de efsane motor dur.

Iyi gunler.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Geçen yıl satılan 165.000 vitesli motosikletin % 40'ı Çin malı. Bunu alanlar aptal mı, çaresiz mi, saf mı, aldatılmış mı.....?

Aynı cevap
Yanlış hesap yapma sonra çok üzülürsün.
25.000 lirası olan insan çaresiz değildir.
165.000 motosikletin yüzde kırkı 66.000 motosiklet yapar.
Sence Çin malına 25.000 lira verecek 66.000 kişi var mı Türkiye'de?
66 kişi olduğunu bile zannetmiyorum.
Satılan motorlar 3-5 bin liralık motorlar.
Türkiye'de satış rekoru kıran R25'i alırken bile ulem bu paraya eski model de olsa daha yüksek Japon'lar var diye ikilemde kaldı insanlar.
Kaldı ki 15-16 bin liralık motor bu.
Sen birde motosiklete 25.000 lira verecek adamın psikolojisini düşün.

Bu motosiklet Türkiye şartlarında 17-18 bin lira olsaydı, 16 bin lira 250cc motora vereceğine bunu al derdim.
Ama bir sürü alternatife sahip bir fiyata sahip olunca insanı düşündürüyor.
İyi düşün!

DKN

COQ ne derse doğrudur. yanlış diyen çok üzülür

iyi de bu motorun muadli Yamaha Fjr serisi. onun da sıfır fiyatı belli.
Bu paraya her taşın altından çıkan efsanevi (!) MT-7 alınabilecek olması bu motorun alternatifinin MT-7 olduğu sonucunu doğurmaz. Segment farkı var çünkü.
Ha 26bin TL'ye en az 6-7 yaşında bu segmentte motor almak mı daha mantıklıdır bilmiyorum ama yurt dışı kullanıcıları olumlu baktıktan sonra bence alınır da binilri.

Şunu unutmamak lazım otomobilde de motosiklette de tüm markaların modellerine göre ve segmente göre üretim kalitesi farklıdır.

Nasıl ki Mercedes E serisindeki malzemeyi A serisinde kullanmıyorsa Honda da Cb125'te kullandığı malzemeyi Goldwing'te kullanmıyor.
Bu motoru Mondial getiriyor diye kalitesini Drift modeli ile bir tutmamak lazım.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Chopperriderin yaklaşımı doğru.
Yani bi turing motosiklete ihtiyacınız varsa bu fiyata dengi bir bilindik marka bildiğim kadarıyla yok.
Yani ben turing yapacağım, nispeten gücü kuvveti yerinde bir motosiklet arıyorum diyen için alternatif olabilir.

Fakat arkadaşımız ikinci eli soruyor. Yani atıyorum 2 yıl sonra ben bu motosikleti satmak istersem başıma neler gelir, zarar edermiyim diyor.
O zaman 2 yaşında bir Çinli ile 6 yaşında Japon karşılaştırması yapmak gerek.
Gerçek şu ki 2. Elde 6 yaşındaki Japon,2 yaşındaki Çinliden daha çekici olacaktır.

Türkiye'nin sinir bozucu gerçekleri!
İnsana hayallerini bile yaşatmıyor.
Çerkez belki yollara düşmek istiyor ama herkesten önce biz motorcu dostları ona hayallerini zehir ediyoruz.
Keşke ülkemizde para bu kadar değersiz, kazanmak bu kadar zor olmasaydı.

Ps:DKN sopalıksın ama dövemeyeceğim kadar irisin. Bu yüzden seni sevme hakkımı kullanıyorum.:)

Bence alınır, 0 olarak bu fiyata alternatifi de yok bildiğim kadarıyla. Üstelik bu fiyat belki de bayide çok daha alt noktalara çekilebilir...

sanıyorum ki 2 sene sonra 12 13 e satarsın.

Motoru boklamıyorum.

Piyasayı düşünüyorum

Ikinci eli büyük ihtimal olmaz zarar edersiniz bence Türkiye de Çinli motor algısı bitmez çünkü (bende rx3 sahibiyim).

Honda VFR 800 temiz 2010 model falan bulursanız ST de efsane motor dur.

Iyi gunler.

Peki o zaman şu motor mu, yoksa 0 CF mi?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sahibinden-2010-model-vfr-800-vtec-abs-327573784/detay

Merhaba arkadaslar foruma yeni uye oldum. CF 650 TK kullaniyorum 2 ay once satin aldim. Ilk 550 km bitti. Fiyat kaliteden memnunum. Bundan onceki motorun 2016 Versys 650 ABS idi, nakit ihtiyacindan dolayi sattim. Onunla da karsilastirinca bazi yonlerde eksik, bazi yonlerde daha iyi. Genellikle Kanada, Avustralya ve Amerika'daki forumlari okuyarak satin aldim. Herkesin tekeri duz bassin Rabbim kaza beladan uzak tutsun hepimizi. Sorularinizi cevaplayabilirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------

Ustad bende Çerkezim elimde patlar mi bilmiyorum ama 1,5 aydır severek biniyorum bu motora

ilk fiyat çok uygun ama satış sonrası destek nasıl acaba ? mesela bir honda ile viraj gönül rahatlıgı ile girersin bilirisin ki düşsem de parçası bulunur dersin veya ikinci el honda içinde alırken oynuyoruz bir kumar ama motor bilmedik arıza çıkarsa halederiz parça konusunda sıkıntı olmaz dersin ama japon olan kawasaki de bile durum değişiyor bunda düşersek Z motor bizi tüm afrikaya öptürür dersin..

Bir malın fiyatı ikinci elinin değeri ile belli oluyor bizim ülkede..

İkinci el fiyatıda biraz satış sonrası destek ile belli oluyor ülkede..

250 cc altı çinli motorda sıkıntı yok parçası X bir köyün bakkalında bile var iken bu motor bu açılardan bana biraz sıkıntı geliyor..

Yani bu motoru alacak adamın ikinci elde sıkıntısı var..

Birde bu motorun servisi kim olacak çan çin çonlara bakan mı olacak o da sıkıntı ..

Alet için bende daha önce araştırdım diyecek laf yok o ayrı konu...

İki sene sonra satmayı düşünüyorsan alma ,
Satmayı düşünmüyorsan durma al..
Gelirin iyiyse al,
Gelirin iyi degil ise alma , aynı fiyata japon al..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar