motosiklet farklı kullanmaya başlamak

Senin durumuna yakın bende de oldu, tabi sadece hızlı gitme konusunda ortak yanımız var. En sonunda gideceğim yere sokaklardan 20,30 km hızla tin tin gitmeye başladım.Beni hızlı sürmeye teşvik eden problem ;herkesin bu hayatta acelesi var diğer vasıtalar sürekli hızlı gidiyor korna, selektör vs artık sizde bir noktadan sonra o düzene uymaya başlıyorsunuz, sollamalar, makas atmalar sürekli kaza geldim gelyor halleri... Baktım böyle olmayacak anayollara yanyollara çıkmadım bir müddet 20, 30 kmh yavaş süre süre bu sıkıntıdan kurtuldum.

Sarapcilar sokakta yasiyor

Adamlar metelige tankla ates ediyor ama o sarabi alacak parayi buluyor

Sen niyetine gir calis odenir

Gidip bi yere patlamazsan tabi :D

harbi o adamlar nasıl buluyo o parayı :D hocam çalışıyorum ama ailemin yanında. okulla açılınca üniye devam baktım olmadı ünide girerim işe pedere kredi çektirir öderim kendim.. sonra çalışmaktan motora binemicez gibi geliyo :D

düşmek bizim işimiz kardeşş :D fren antremanı yaparken düşmek bambaşka bir zevk :D apaçi mod on a basınca sistem kapanıp açılıyo mod açık kalıyo bug da kalmış sanırım :D

Allah korusun da bir yere patlarsan kanka o zman bug u görürsün . Sistem de apaçi mod da seninle kapanır gider :queen:

Bak benim gibi kendine hedef koy 6 bin devri geçmeyeceğim diye .. İstesen de hız yapamıyorsun 125de :D

Senin durumuna yakın bende de oldu, tabi sadece hızlı gitme konusunda ortak yanımız var. En sonunda gideceğim yere sokaklardan 20,30 km hızla tin tin gitmeye başladım.Beni hızlı sürmeye teşvik eden problem ;herkesin bu hayatta acelesi var diğer vasıtalar sürekli hızlı gidiyor korna, selektör vs artık sizde bir noktadan sonra o düzene uymaya başlıyorsunuz, sollamalar, makas atmalar sürekli kaza geldim gelyor halleri... Baktım böyle olmayacak anayollara yanyollara çıkmadım bir müddet 20, 30 kmh yavaş süre süre bu sıkıntıdan kurtuldum.

yavaş gitmeyi deneyeceğim hocam sağolun değerli yorumunuz için :) ilçede yaşıyorum buralarda hızlı giden pek olmuyor motorla bir ucundan diğer uca ışıkta bekleyerek 15 dk maksimum zaten :) büyük tek gidiş geliş ana yol var zaten

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:14 ----------

Allah korusun da bir yere patlarsan kanka o zman bug u görürsün . Sistem de apaçi mod da seninle kapanır gider :queen:

Bak benim gibi kendine hedef koy 6 bin devri geçmeyeceğim diye .. İstesen de hız yapamıyorsun 125de :D

göstergeye bakan mı var kanka. boşuna mı yazdık zamanında yola bak la diye o yazıyı kafama göre gidiyom :D şu bileğe hakim olma zamanı geldi sanırım yavaş gitmeye teşvik etmeliyim kendimi :D

Bizi sıkıştıran araçlara ,dibimize kadar yanaşan araçlara ,bazen yanımızdan silme geçen araçlara karşı bir anlık sinirle, alsana buda benden bir tokat dermişcesine gazı sonuna kadar açıp solluyoruz, psikolojik olarak kendimizi rahatlatıyoruz. Ama zararı yine bize oluyor 1,2,3 en sonunda başıma bir iş gelecek hissiyatıyla karşılaşıyoruz.Trafikte büyük balık küçük balığı yutuyor ne yazıkki biraz kafa dinlemek adına , sakin güzergahlarda sürmeli...

Bizi sıkıştıran araçlara ,dibimize kadar yanaşan araçlara ,bazen yanımızdan silme geçen araçlara karşı bir anlık sinirle, alsana buda benden bir tokat dermişcesine gazı sonuna kadar açıp solluyoruz, psikolojik olarak kendimizi rahatlatıyoruz. Ama zararı yine bize oluyor 1,2,3 en sonunda başıma bir iş gelecek hissiyatıyla karşılaşıyoruz.Trafikte büyük balık küçük balığı yutuyor ne yazıkki biraz kafa dinlemek adına , sakin güzergahlarda sürmeli...

hocam boş yolda gaza abanıyorum :( trafikten sıkıldım bi nevi ara sokaklardan gidiyorum gideceğim yere

Super Moderator
Ufacık bir taş bütün hayatına maal olabilir, belki ölmezsin, ama hayatta ölümden beter şeyler de var. Sendeki bu tutum, ben oldum havasında.. Diğer arkadaşlar yazmışlar, daha kötü konusmak istemiyorum,paranoya seviyeni yükseltmeni öneririm.

sebep basit motorcu sendromu birader. yağmur yağsın yerler kaysın zamanla geçer. :D

Bu YBR'de var bişey kimini sevindiriyo kimini süründürüyo :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok bilmişlik yapmamak adına sana sormak istedim. Söz konusu sendromu 2005-2006 yılların da 125R ile bende yaşadım, sanıyorum ki aynı duyguları yaşamış başka arkadaşlarda aramızda vardır. Uzun süre aynı motosikleti kullanmak bir yetinememe duygusu yaratıyor elbette ama bu işin bir sonu var, yani diyelim ki H2R aldın olabilecek en üst limitleri de zorladın, sonra ne olacak ? Bakış açısını değiştirmen gerekiyor, motosikleti neden kullandığını yeniden düşünmelisin. Evet bize hız vb... extrem şeyler haz(zevk) veriyor ama aslında biz motosikleti ruhumuzu tatmin ettiği için kullanıyoruz, ruhumuzu tatmin eden duygular aslında hız değil özgürlük. Hava değişikliklerini algılamak, hayatı kaçırmamak yani saysak bir sürü geçerli öz neden vardır, kendine şunu sor 70 yaşına geldiğin zaman da bu özgürlüğe sahip olmak istiyormusun ? Eğer cevabın evet ise bakış açını da değiştirmelisin kaç cc olduğunun önemi yok önemli olan sen motosiklet kullanıyorsun sen özgürsün.

Cok faydali bir sey soylemeyecegim, de sadece cok kolay yazilmis bir ifade oldugu icin dikkatimi cekti. Keske parayi verip alinca kullanabilme becerisi de ilham olsa... Nerdeeeeee. H2R'in limitini zorlayabilecek egitim, beceri ve tecrube kac kiside var Allah askina?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Cok faydali bir sey soylemeyecegim, de sadece cok kolay yazilmis bir ifade oldugu icin dikkatimi cekti. Keske parayi verip alinca kullanabilme becerisi de ilham olsa... Nerdeeeeee. H2R'in limitini zorlayabilecek egitim, beceri ve tecrube kac kiside var Allah askina?

Abi forumda çok faydalı bir şey söylersen eğer, 15 dakika içinde kurduğun her cümleye ayırdığın vakit için seni pişman ediyorlar. Bizim buralarda zaten eğitim diye verilen şeye inanıp yola çıkarsan o yolunda sonuna varamıyorsun, beceri hakkında yorum yapamam ama tecrübe kısmına şunları söylemek isterim; Türkiye de yol şartları, asvalt kalitesi ve motosiklete karşı olan yaklaşım ortada aynı zamanda motosiklet kullanıcıları da birbirlerine karşı olabildiğince saygısızlaştı, saygısızdan kastım [Genel Tabir " Sidik yarışı "] ama bence motosiklet dünyasını bozan en temel unsur çin malı motosikletler oldu. Pist imkanları şu şekilde, körfez pisti var yıllar, yıllar önce güzeldi artık ya elden geçmeli yada tamamen kapatılmalı. Kenan Sofuoğlu' nun kişisel pisti var, eskiden cuzzi bir ücret karşılığında kullana biliyordun ama gelen kitle adamı bıktırdı ve artık tanıdık değilsen kullanamıyorsun. İstanbul park iyi hoş güzel lakin orayada girmek ayrı bir dert, herkesin bütçesi buna uygun olmuyor vs... Ben eskiden Duygu hanıma kızıyordum yüksek fiyatlardan dolayı sonra anladım ki sorun kadında değil sorun Genel bir sorun en yukardan fiyatlar yüksel tutuluyor yani uzattım konuyu biraz ama durum böyle olunca ben eğitimsiz, tecrübesiz olan insanlara da kızamıyorum açıkcası.

Sat motoru biraz bekle farklı tarz motor al, onun tarzına alışana kadar diğerinin tarzına ister istemez uzaklaşacaksın. Mesela sukuter kullandıktan sonra ss motorlarda virajda yatamama olmuştu bende :D yavaş yavaş fıtı fıtı kullanırsın sonra.

Doğal şartlar bizi bu hale getiriyor. Başka mülayim sürüyorsun. Arabacıların tacizine uğradıktan sonra apaçi ruhun ön plana çıkıyor.

ilk fırsatta keyif alabileceğin bir yol yap, sürekli şehir içi trafikte kalmaktan oluyor bunlar. Bi uzun yol yap, yolun tadını, keyfini yeniden hisset kendine gelirsin..

Ben de motorda yeniyim. Son günlerde ben de daha önce yapamadığım şeyleri yaptıkça risk almaya başladığımı hissediyorum.
Bir Aceminin Günlüğü başlığında Tehlike Çanları Kimin için Çalıyor gibi bir şeyler yazmıştım.
Trafikte araları zorluyorum, filtreleme yapıyorum, emniyet şeridinden çok hızlı geçiyorum, virajlarda limitlerimi zorluyorum v.s.
Yani kaza ihtimalini artırıyorum. İlk acemilikte sadece motor dururken 3-4 defa motoru düşürmüştüm, olduğu yere. Onun dışında trafikte hiç sorun yaşamamıştım. Şimdi hemen her sürüşümde bir şeyler oluyor. Karşı taraf hiç tepki vermez yoluma giderdim ilk kullandığım zamanlar şimdi ise bir iki defa beni sıkıştıranlara tepki gösterdim.
İyi ki motoru 250'lik almışım. 150'lik alsaydım sıkılırdım ben de motordan. Çok süratı sevmiyorum ben ama ivmelenmeyi, birden hızlanmayı çok seviyorum. En çok da kırmızı ışıkta beklerken, yeşil yanınca arabalar hala beklerken uzamayı seviyorum.
Geçen artçılı sürüyorum, trafikte aralara girdim yine. Artçı epey tedirgin olmuş, inince söyledi. Çok yakın geçiyorsun diğer araçlara dedi. Bu konuda daha temkinli olmaya çalışıyorum şimdi. Biraz daha sabırlı olmak gerekiyor.
Bence bu geçici bir dönem. Daha önce yapamadıklarımızı yapıp ego tatmini yaşıyoruz. Biraz da motora hakim olunca risk alıp sürmeye başladık.
Geçici bir dönem fakat çok tehlikeli bir dönem. Ben bu dönemde motoru büyütmeni tavsiye etmem. Benim mantığıma göre bu süreci mevcut motorla sakin bir şekilde atlatmak gerekiyor. Yeni motorda patlama ihtimaliniz daha yüksek bence.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Iyi geceler forumdaşlar. Belli bir süredir yaklaşık 3 haftadır, motosikleti farklı kullanmaya başladım. Ara gaz atmalar, köşeye kadar hızlı gidip ani fren yapmalar, sokak aralarında bile motoru yatırarak döndürmeye çalışmalar, gereksiz hızlanmalar kısaca kendime göre artislik yaparak kullanıyorum diyebilirim. Bu sürüş stili beni aşırı derecede tehlikeye soktuğunu fark ediyorum. Ne yapabilirim ? Eskiden çevreye odaklı sürerdim, tehlikeleri arardım şimdi yola odaklıyım yol boşsa hızlan çevreye bakmıyorum bile. 1 Hafta motoru yatırdım ama hala aynıyım. Bu sürüşle yakında patlayacağımdan da eminim. Sürüşlerden zevk almıyorum artık. Gidiyoruz işte diyerek sürüyorum. Ne yaparak eskisi gibi kullanabilirim ?

Bu şekilde giyinirsen bireşey olmuyor

maxresdefault.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar