Ben de motorda yeniyim. Son günlerde ben de daha önce yapamadığım şeyleri yaptıkça risk almaya başladığımı hissediyorum.
Bir Aceminin Günlüğü başlığında Tehlike Çanları Kimin için Çalıyor gibi bir şeyler yazmıştım.
Trafikte araları zorluyorum, filtreleme yapıyorum, emniyet şeridinden çok hızlı geçiyorum, virajlarda limitlerimi zorluyorum v.s.
Yani kaza ihtimalini artırıyorum. İlk acemilikte sadece motor dururken 3-4 defa motoru düşürmüştüm, olduğu yere. Onun dışında trafikte hiç sorun yaşamamıştım. Şimdi hemen her sürüşümde bir şeyler oluyor. Karşı taraf hiç tepki vermez yoluma giderdim ilk kullandığım zamanlar şimdi ise bir iki defa beni sıkıştıranlara tepki gösterdim.
İyi ki motoru 250'lik almışım. 150'lik alsaydım sıkılırdım ben de motordan. Çok süratı sevmiyorum ben ama ivmelenmeyi, birden hızlanmayı çok seviyorum. En çok da kırmızı ışıkta beklerken, yeşil yanınca arabalar hala beklerken uzamayı seviyorum.
Geçen artçılı sürüyorum, trafikte aralara girdim yine. Artçı epey tedirgin olmuş, inince söyledi. Çok yakın geçiyorsun diğer araçlara dedi. Bu konuda daha temkinli olmaya çalışıyorum şimdi. Biraz daha sabırlı olmak gerekiyor.
Bence bu geçici bir dönem. Daha önce yapamadıklarımızı yapıp ego tatmini yaşıyoruz. Biraz da motora hakim olunca risk alıp sürmeye başladık.
Geçici bir dönem fakat çok tehlikeli bir dönem. Ben bu dönemde motoru büyütmeni tavsiye etmem. Benim mantığıma göre bu süreci mevcut motorla sakin bir şekilde atlatmak gerekiyor. Yeni motorda patlama ihtimaliniz daha yüksek bence.