Beyin Fırtınası Lazım Esintide Olur :D

Arkadaşlar Şu konuyu bi ortaya sunmak istiyorum.. Motorsikletin Arka balata neden öter, Frene bastığımız zaman itici bir gıcırtı sesi varya bunun sebebi nedir ve En önemlisi Varmı Bi Çaresi.. İçine Hava Basmak ( Toz Pislik vs ) ? Balatayı değiştirmek.. Bunların hepsi yapıldı.. Kesin Çözümü ve sebebi nedir Bi Yardım edelim.. :) Bazı Ustalar dermansız diyorlar ama saçma buldum bu yüzden sizinde yorumlarınıza bi göz atmak istiyorum.. ? .)

Tahmin ediyorum arka fren kampana. Kaliteli balata işi çözüyor genelde. Brenta ,gold ya da ebc balata deneyebilirsiniz.

2 Kere balata değişimi oldu Arka fren aynen kampana ikisinde de sesi kesmedi

Şaka yollu da olsa bu tarz bilgileri vermek tehlikeli. Ciddiye alan olabilir.

2 balata degisti ama ne balata takıldı. Çin üretim olmayan örnek verdigim markalardan deneyin.

Marka Olarak aklımda değil ne takıldığı da Dediğin markalardan balata takılması kesin çözüm olabilir mi ?

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
kampana mekanizmaya aşina değilim ama disk frende jant eğriliğinden kaynaklı ses sorunu yaşadıydım

bizim motosikletlerimizde ötmüyor demek sorununuz dermansız değil. Eğer motosikletinizin marka modelini ve balatalarının markasını söylerseniz tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olur. :)

Motosikleti
BWS 100
Balata spreyi alip siksan ise yarae mi acaba.

Bu sorun araclarda da var. Oyle bir donemi oluyorki balatanin. O donemde illallah cektiriyor. Sirf onun yuzunden sert duruslar yaptigim oluyor, milleti rahatsiz etmeyeyim diye.

@Balkanrider kardes niye yapiyorsun boyle. Konu geyik konusu mu.
Ciddiye alan olur arkadaslarin dedigi gibi. Trolluk te bir yere kadar.

Balata sert olduğundan öter ben eski motorlarımda ötünce balatacıya götürüp yerli balata caktırıyordum onlar yumuşak oluyor ve ötmüyor

Birkaç nedeni olabilir benim tecrübe ettiklerim şunlar yanlışım varsa bilen düzeltsin.
1. Kalitesiz ve sert balatalar: Fren sisteminde balatayı yumuşak kaliteli bir marka alacaksın tecrübe edindiğim. Çünkü çin malı aşırı sert ve ucuz balatalar diski çiziyor ve uzun vadede ettiğin tasarruf ses ve fren diski değişimi olarak sana geri dönüyor.
2. Balata değişiminden sonra disk üzerinde tortu kalması: Balata spreyi ile iyice temizleyin değiştirirken iyi olur.
3. Kaza: Oldu da fren sistemine zarar gelecek bir kazaya, düşmeye karıştıysanız elden gelecek çok bir şey yok :)
4. Orjinal ürün kullanmamak: Bazı balatalar tam standartlara göre olmuyor küçük gelebiliyor bu da ses yapan bir etki en azından tıkırtı yapar :D

iyi forumlar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar