Oncelikle herkese selamlar. Nacizhane 18 yildir motosiklet kullanan biri olarak fikirlerimi aktarmak istiyorum. Suana kadar kullandigim en ufak motosiklet 600cc idi. Ancak 2008 yilinda iki arkadasimi kazada feci sekilde kaybedince psikolojik olarak binmek istemedim ve 8 sene sonra hero hunk ile tekrardan araniza dahil oldum. Genelde kiyaslamalara baktigimda Cbf 150 ile kiyaslama yapilmis. Oncelikle sunu soyleyeyim hondanin urettigi motorlar dogru kullanimla evladiyeliktir. Hondanin 150 cc ye kadar olan motorlarini yakin zamana kadar Hero fabrikasi yapmaktaydi. Yurt disi urunlerine baktiginizda motor bloglarinda hero honda yazdigini gorursunuz. Bu benim icin ilk referans oldu. Ikincisi 150cc ve bu segmentte bir motora 5 yil ve 50.000km garanti vermek cok iddali bir durum oldu benim icin. Bayide motoru incelerken diger yandan Lifan, Kuba, Asya motor markalarinin muadil modellerinede goz attim. Amac kucuk bir ilcede dolasmak ve hala kaza psikolojisini atamadigim icin neden olmasin dedim. Heroda ilk dikkatimi ceken plastik aksamdaki malzeme kalitesi oldu. Sonra biraz daha yaklastim baglanti noktalari, sasi, ve oturus pozisyonu arti olarak geldi ve motor gucunun digerlerinden bir tik yukarilarda olmasi almama sebep oldu.
Benim gibi 1.86 boyunda ve 85 kg biri cok guzel sigdi motora. Deponun tasarimini begendim dizler tam yerlesiyor ve hareket edene kadar buyuk bir naked hissi veriyor.
Suspansiyon olarak cok hosuma gitti rahat bir kullanim sagliyor. Olumsuz gordugum yanlardan biri ayak pegleri ile vites ve frenin cok yakin olmasi kendi acima 43 numara bir ayakla zorlaniyorum ama onuda kendim cozecegim.
Cok guzel bir sahil sehrinde oturuyorum o yizden virajli yollar konusunda biraz sansli sayilirim. Daha 1 gunde100km yol yapmisken zorlamak ne kadar dogru bilemem ama viraja giris ve. Cikislardaki durum gayet stabil. (dip not.. Ben bilmem kac yillik motorcuyum birsey olmaz demeyin guvenli surus ve hakimiyet egitimi almadan virajlarda kendinizi zorlamayin).
Guc olarak rodaji tamamlanmamis bir motosiklet uzerinden yorum yapmak pek dogru degil ama kullanani uzmeyecek kadar guclu oldugunu soyleyebiliriz.
Titresime gelecek olursak titresimsiz tek silindir motosiklet olmaz. Bunun cc ile alakasi yok. Imkani olan 650cc hacime sahip suzuki savage denesin eli ayagi uyusunca anlar
konumuza gelecek oluraak Hunk verebilecegi gucten feragat etmeyerek vibrasyonu kabul gorur bir seviyede tutmus. Zira kendi motosikletimde sadece peglerde hissettigim bir titresim var. Onun cozumude cok basit. Kendimizinde yapabilecegi cok kolay bir yontemle bunu sifira yakin bir degere almak mumkun.
Son olarak ufak cc motorlarimizi uzun sure keyif ile kullanmak istiyorsak uzmememiz ve bakimlarini yaptirmamiz gerekir.
Kendi motorum Hunk icin uzun yol ve max ideal hizimi 80-90 arasi olarak belirledim. 100km ilede yol alabiliriz ancak surtunme cok fazla olacagindan erken ve ciddi sorunlar ile karsilasmak mumkun. Sonucta yuksek devir ile kullanim amacli uretilmis bir motosiklet degil.
Butun motosiklet tutkunu arkadaslarima guvenli ve keyifli surusler dilerim.
Benim gibi 1.86 boyunda ve 85 kg biri cok guzel sigdi motora. Deponun tasarimini begendim dizler tam yerlesiyor ve hareket edene kadar buyuk bir naked hissi veriyor.
Suspansiyon olarak cok hosuma gitti rahat bir kullanim sagliyor. Olumsuz gordugum yanlardan biri ayak pegleri ile vites ve frenin cok yakin olmasi kendi acima 43 numara bir ayakla zorlaniyorum ama onuda kendim cozecegim.
Cok guzel bir sahil sehrinde oturuyorum o yizden virajli yollar konusunda biraz sansli sayilirim. Daha 1 gunde100km yol yapmisken zorlamak ne kadar dogru bilemem ama viraja giris ve. Cikislardaki durum gayet stabil. (dip not.. Ben bilmem kac yillik motorcuyum birsey olmaz demeyin guvenli surus ve hakimiyet egitimi almadan virajlarda kendinizi zorlamayin).
Guc olarak rodaji tamamlanmamis bir motosiklet uzerinden yorum yapmak pek dogru degil ama kullanani uzmeyecek kadar guclu oldugunu soyleyebiliriz.
Titresime gelecek olursak titresimsiz tek silindir motosiklet olmaz. Bunun cc ile alakasi yok. Imkani olan 650cc hacime sahip suzuki savage denesin eli ayagi uyusunca anlar
Son olarak ufak cc motorlarimizi uzun sure keyif ile kullanmak istiyorsak uzmememiz ve bakimlarini yaptirmamiz gerekir.
Kendi motorum Hunk icin uzun yol ve max ideal hizimi 80-90 arasi olarak belirledim. 100km ilede yol alabiliriz ancak surtunme cok fazla olacagindan erken ve ciddi sorunlar ile karsilasmak mumkun. Sonucta yuksek devir ile kullanim amacli uretilmis bir motosiklet degil.
Butun motosiklet tutkunu arkadaslarima guvenli ve keyifli surusler dilerim.