Ben Ybr kullanıyorum yavaşlama lüksüm yok çünkü fren yaparsan bidaha zor hızlanıyo o yüzden her virajı 100 den aşağı dönmemeye alıştım lastikler metzeller biraz da onun güveni var.
keith code'un belgeselinde vardı, pistte bir test yapıyorlar, 1. testte viraja mümkün olduğu kadar hızlı giriyor test pilotu, gaz kesmiyor, fren yapmıyor, viraj çıkışı süre ölçümü yapıyorlar, 2. testte viraja girmeden fren yapıyor, gazı kesiyor, kontrayı veriyor viraj çıkışını görünce de gazlamaya başlıyor pilot. Tekrar zaman ölçümü yapıyorlar. Sonuç ne peki ? gaz kesip fren yapıp viraja girenler virrajdan daha hızlı çıkıyorlar ve tur zamanları daha düşük çıkıyor. Tabi bu anlattığım pist ortamı için geçerli. Caddede sürerken hepimizin tek amacı var: gideceğimiz yere tek parça halinde varabilmek.
Sen yine de pek güvenme!
Türkiye şartlarında yollar malum.
Bir de daha malum diğer bir konu
kullandığın motosikletin lastiklerinin
yere sürtünme oranı oldukça düşük.
derim...
Virajdan hemen önceki tabelanın iki katı hızla rahat alınıyor.
Limit noktasini kullanmak gerek diye biliyorum onu bi arastirmak lazım
Viraj icinde gorunen son noktanin size gelmesi durmasi ve uzaklasmasi durumu viraja hangi hizla en dogru sekilde girilebilecegini belirtiyordu
Viraja hangi hızda girmemiz gerektiğini nasıl kestiriyoruz sorusunun cevabı aslında tam da bu. Emreaygn'ün mesajını okuyunca hatırladım. Limit noktası konusu oldukça önemli. Daha detaylı şöyle anlatayım:
Viraja baktığınızda gördüğünüz yolun son noktasının hemen ötesinde, ki bu görmediğiniz alan, aniden duvar olacak olsa, örneğin bir kamyon durmuş olacak olsa, hah, o noktada durabilecek hızda viraja girmelisiniz.
İlgili linkte bir anlatımı var:
https://www.youtube.com/watch?v=WkAtWiRq8Q0
Virajdan hemen önceki tabelada yazıyor.