Forum cansiz. Modenasla 4.sene olmus. Hala gidiyoruz yola. Masaallah o kadar eziyetime tik demiyor. Yagini zamaninda degistir benzini koy devam et. Bilen olursa bi sorum var. Bazan bacanakla yola gidiyoruz kilolarimiz yakin. Onda 10.000 km civarinda 2015 Yamaha YBR 125 var. Benimki 2012 ve 30.000 km olmak uzere. Ozellikle yokuslarda beni geciyor. Sebepleri neler olabilir? Aklima; motorlarin acilma farklari, kullanim aliskanligi, Motorlarin dizaynindan kaynakli sogutma farki ve performans kaybi, son olarakta YBR nin 5 vites olmasindan dolayi vites dususlerinde daha az guc kaybi yasamasi. Gt 128 cc YBR 125 cc. Nedendir?
Kardeşim öncelikle,cc orantisina girme ybr üstten egzantrikli(ohc)modenas yatık(öne eğimli)motor yapısı var,sıkıştırma oranlar,seninde bahsettiğin
silindir kapak tasarımı vs.vs. ben kymco straight 150cc 5vites 11ps cub'da kullandım düz yolda ivmelenmesi gayet iyiydi ama yokuş tırmanma durumunda
aynı şeylerden bahsedemem,şuan crypton 2014 110cc kullanmaktayım,bir defasında ışıklarda yanıma ybr yanaştı üstündeki arkadaşla kilolarımız yakın
gibiydi ama motor kiloları farklı benim motor 100kg ybr 127kg neyse arkadaş motorları uzatalım istersen dedi

neyse ışık yandı başladım sündürmeye
ilk 100mt iki motor boyu açtım sonra hafif yokuşa denk geldik arkadaş beni geçti,diyeceğim o ki dişli,aktarma,motor yapısı bunlar önemli faktör,ornek
çin malı 97cc cg'ler 8-9ps veriyor aynı markanın 97cc cubu 6ps oluyor..örnekleri çoğaltabilirsin..