Herkese selamlar,
1000 km'yi devirdim, 1400 km falan oldu hatta. 750 bakımından sonra artçılı gezmelerim daha fazla oldu.
Motor 150 cc'nin hakkını verir bir şekilde yoluna devam ettiriyor. Maksimum hız olarak bir kere 120 km hıza ulaştım bu çok fazla sürmedi rüzgarından arkamdan esmesinin payı vardı muhtemelen. Tabi ki bu hızda yüksek titreşim mevcuttu. Motorun keyifli hızı bana kalırsa 80-90 arası böyle düşünerek binince gayet yeterli. Bu hızlarda ise titreşim rahatsız edemeyecek kadar az.
Frenleme olarak ön fren bilmiyorum herkeste mi aynı ama ani sıkmalarda biraz çabuk kızaklıyor gibi. Onun dışında arka fren çok aşağıda tutuyordu, bakımda bunu yaptırdım. Şimdi daha çabuk devreye giriyor. Frenlerken genelde önce arka sonra ön olarak kullanıyorum. Büyük sıkıntı yaşamadım. Motoru durduracak kabiliyete sahipler bana kalırsa 2 kişi bile olsa.
Lastikler için de fabrika lastikleri üzerinde şimdiye kadar kuru havalarda sürüş yaptım. ıslak performansına falan bir yorum yapamam tabi ki ama bunun için masraf etmeye en azından şimdilik lüzum yok kanımca.
Uzun yolculuklar için sele gayet konforlu o yönden bir eksisi olduğunu düşünmüyorum. Fakat artçı için arkaya Sissy Bar tarzı bir şey kesinlikle şart diye arka taraftan öneri aldım. Sanırım olursa artçı konforu da üst düzey olacaktır.
Arkaya heybe çanta tarzı yumuşak çantalar aldım. Montajını kendim yaptım. Sele altından bağlantıları var. Onlardan da gayet memnunum.
Yakıt sarfiyatı 2 kişi gezilerimde küçük bir hesaplama yaptım. 100 km de 2.5 Litre civarı yakıyor bana gayet makul geldi. Zaten olması gereken de bu tarz bir makina için budur sanırım.
Şimdiye kadar gevşeyen oynayan sıkılması gereken iki tane yer tespit ettim. Biri selenin yan bağlantı vidaları bunlar nedense gevşemişti. Bunu bagaj takarken farkettim. Bir diğeri ise sağ ayna montaj vidası. Onları sadece sıktım.
Bajaj fanı falan değilim asla daha önce de belirtmiştim benim beklentilerime göre alet yeterli. Bu yeterliliğin ölçüsünü bilerek alınırsa Honda CBF, Yamaha YBR gibi motorlardan çok çok aşağı kalır tarafı yok. Görüntüsü biraz farklı olsun diyenlere gayet öneririm. Ama fazladan verilen 1000 Liraya yakın parayı gözardı edin bence.
Üstün bir motor bilgim olmadığını yineleyerek iyi kötü birilerine faydamız olabilirse ne mutlu.