İyi dilekler için teşekkür ederim. Mutlak suretle MT07 ve SV650 karşılaştırması sürekli yapılacaktır. Bence ikisi de harika motorlar. Eğer mümkün olsa bir tane de MT07 alırdım =)
SV'nin fiyatının pahalı olmasını daha önce de dile getirmiştim küfrede küfrede verdim o fiyat farkını. Hala da sövüyorum.
Ha pişman mıyım , değilim , çok memnunum motosikletimden. V motor ve elektronik desteklerle Beethoven senfonisi gibi akıyor meret yolda.
Cam takılınca şekli şemali de değişti oğlanın. Rüzgar anlamında da ciddi etkisi oldu. Görüşü engellemeyecek kadar alçak , rüzgarı kesecek kadar yüksek. Tam optimum bir mesafeye oturdu şu an cam.
Son sürat merak eden için çok deneme fırsatım olmadı motor uzun yolda tıka basa yüklü olduğu için. Ardımda 55 litre sosis çanta bağlıyken kararlı bir şekilde 210 gördü. Yol müsait olsaydı daha da giderdi , deneyince net birşey söylerim. Tabii bu denemeyi arkamda öküz gibi bir çanta yokken yaparım.
Gelişmeleri aktarayım. Motosiklet şu sıra 3000 Km civarında. Yine bir günde 450 km'lik bir seyahat yaptım. Oturuş rahatlığı salon salomanje =)
Depoyu aldığım gün fulledim. Sonrasında sürekli depoyu fulleyip km üzerinden hesaplayarak excelde bir tablo yaptım. Bunu eski motorlarımda da yapardım süreci görmek için. Ben benzin hesabına çok takılan bir adam değilim açıkçası , eğlenmek için biraz gaz açınca bu değerlerin hepsi püf diye kayboluyor. Ancak merak eden var ise sakin sürüşteki ortalamaları vereyim.
İlk 1000 km de ortalama yakıt tüketimi 4,68 lt / 100 km
Bu dönemde ilk 800 km 5000 devir ve altı (800-1000km 7000 devir ve altı) , sık sık vites ve devir değişimi , sabit hızla ve sabit devirle sürüşten kaçınma olduğu için yakıt biraz yüksek.
Rodaj bakımından sonraki yaklaşık 1800 km'de şehir içi şehirler arası karışık sürüşte yakıt tüketimi 4,13 lt / 100 km
Çok sakin sürülse 3,8 lt fabrika verisini yakalayabilir mi? Bu duruma göre yakalar gibi görünüyor. Ama kimse o kadar sabırlı olamaz herhalde , sıkıntıdan ölürsünüz yolda o sabit devirde yüzlerce km.
Aksesuar sıkıntısından bahsetmiştim. doğru düzgün aksesuar yok diye. Yaratıcılığımı kullanıp camı universal bir givi kullandım. Bence çok yakıştı.
Şu anda serviste takılan uydurmasyon bir motor koruma takozu var ama hiç içime sinmiyor. Bağlantı için motorun şaseye bağlandığı ana taşıyıcı millerden biri sökülüp yerine Bauhaus'tan alınma komple dişli ince bir mil takıldı. Bu mile plastik (evet plastik , oyuncak plastiği) koruma takozları takıldı ancak motordan uzak olması gerektiği için her iki tarafa da takozun altına 2'şer adet manşon kondu. Dışarıdan bakınca iyi duruyor mu evet iyi duruyor. Ama ben kıl adamım o yüzden orjinal mili aldım o gün. Bu takozu söküp yerine orjinal mili geri takacağım koruma demiri taktığımda.
Bu yüzden Hepco Becker'in koruma demirini almak istiyordum. Aynı zamanda yine Hepco Becker'in bu motora özel ürettiği Alurack arka çanta taşıyıcısını da almak istiyordum. Türkiye'de yok. Almanya sitesi Türkiye'ye yollamıyor.
Bu sebeple Hepco Becker Global ile iletişime geçtim. Almanya Export bölümünden Mathias Dzemski sağolsun konuyla çok ilgilendi. Anes Motor Türkiye Distribütörü'ymüş. Kendileri ile iletişime geçmemi , bir sonuç alamazsam siparişimi alıp ürünü Türkiye'ye kargo ile gönderebileceklerini söyledi.
Verdikleri mail adresinden Anes'in Genel Müdürü olduğunu sonradan öğrendiğim Sinan Şenbark ile iletişime geçtim. Bireysel sipariş getirmediklerini ancak kendileri için ürün getirdiklerinde siparişe ekleyebileceklerini belirttiler. Sonrasında ise sipariş oluşturacakları zaman benimle iletişime geçip hala talebim olup olmadığını sordular. Ben de arka çanta taşıyıcı ve koruma demiri siparişi verdim. Fiyat konusunda ise Global'deki fiyatlardan çok da farklı değildi verdikleri fiyat. Yakaladık müşteriyi nasıl olsa bize muhtaç geçirelim gitsin demediler. Geldiklerinde montaj sonrası fotolarını da atarım.
Açıkçası bir müşteri olarak memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Çünkü ben yıllar evvel ismini vermeyeceğim bir Japon motosiklet bayisinden hiç ilgilenmedikleri , hiçbir soruma cevap vermedikleri halde zorla motosiklet almış ve para kazandırmış bir adamım.
1000 TL üzeri fiyatlı bir pantalon alırken kabinden donla çıkıp bir büyük bedeni gidip reyondan kendim almış bir adamım. Bu sırada bu ekipman mağazasının da çalışanları kasada geyik muhabbeti yapıyordu.
Başka ünlü bir çanta mağazadasında reyonda 120 euro fiyatla gördüğüm ürünü kurdan çarpıp kasaya gidip bunu almak istiyorum dediğimde ona zam geldi çünkü kur çok arttı diye yanıt alan bir adamım. Zaten euro bu üzerindeki fiyat kurla ne alakası var dediğimde fiyat bu işine gelirse dendi kısaca.
400 tl verip motora cam aldım bir markanın Türkiye distribütöründe montajı nasıl olacak diye sorduğumda , şuradan devam et ileride motosiklet servisi var orda fiyat sorar taktırırsın dediler. Mağazanın önünde avadanlığımdaki bisiklet alyan takımı ile kendim montaj yaptım. Bu sırada da mağaza çalışanları karşımda gölgede oturup çay sigara keyfi yaptılar.
Velhasılı ülkemizde ne yazık ki almayacaksan tükkanın önünü kapatma yeğenim , işine gelirse mal bu mantığı ile çalışan pek çok motosikletle ilgili işletme var. Bu açıdan memnun olduğumuz bir durumdan da bahsetmeli ki işini iyi yapan da duyulsun.
Verdiğim bu sipariş 20 günlük bir periyod içinde gelecek. Önümüzdeki yıl aksesuar konusunda ülkemizde de seçenekler olacaktır. Bu sene biraz zayıf bu taraf.
Birkaç seyahat yaptım , hem bunları hem de motorun 3000 km lik izlenimlerini çekmek istiyordum videoya. Ancak aksiyon kameram kapandı ve bir daha açılmadı. Dolayısı ile bunu yaptırana yada yeni bir kamera alana kadar video çekemeyeceğim.
Gelişmelerle ilgili yazmaya devam ederim. Merak ettiğiniz bir konu varsa da kullanıcısı olarak dilim döndüğünce yanıtlamaya çalışırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:59 ----------
Bakım ve yolculuklardan birkaç fotoğraf