- Konu Yazar
Merhaba,
Çok güzel ve faydalı bir post olmuş teşekkür ederim. Bir süredir takip ettiğim bir motosiklet ve önümüzdeki senenin getiricekleriyle beraber almayı düşünüyorum. Aklıma takılan birkaç soru var bunlar;
- Titreşim, uzun yolda 160km/s civarında titreşim ne durumda ? Ön cam bu hızda rüzgardan dayak yemeden gitmene izin veriyor mu ?
- Aydınlatma, kullandığını tecrübe boyunca " biraz daha önümü görsem daha iyi olurdu" dediğiniz veya power led vs.. taksam görüşüm daha iyi olur dediğiniz oldu mu?
- Yolcu selesi, artçılı seyahat yaptınız mı ? Artçının tutamağının olmaması sıkıntı çıkardı mı ?
- Ekonomi, 5000 devirden sonra extra bir teknoloji devreye giriyor mu ? Neden 5k'da ayırıcı koymuşlar ?
Yazdıklarınız çok yalın ve anlaşılır. Burada olup paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler.
Titreşimle ilgili hiç derdim yok açıkçası.Belki çok hassas biri farklı düşünebilir bilemiyorum.
210 km/sa hızla ve yağmurlu rüzgarlı bir günde camın arkasına kapandığımda hiç sorun yaşamadım.
Aydınlatması yeterli. Yuvarlak far retrodur ama avantajlardından biri de bu bence. Özellikle uzun farı efsane.
Bir sis takarım falan diye düşünmüştüm alırken ama gerek olduğunu düşünmüyorum.
Yolcu selesi ile ilgili yorum yapacak son adamım. Bu konuda cinsim. Motoruma benden başkası binemez. Artçı almam. Artçıyı sevmem.
(Tutamak için çanta demiri tavsiye ederim , artçının tutunacak hiçbir yeri yok , ya size tutunur yada düşer)
Devirlere göre bir teknoloji yok. Üst devirlerde yakıt artar alt ve orta devirlerde düşer. Bir atmosferik motor klasiğidir.
Devirle ilgili tek konu elektronik destekli ikinci bir gaz kelebeği olmasıdır. Ancak bu tüm viteslerde düşük devirlerde çalışan bir teknoloji , yakıt tüketimi değil doğru devrin sağlanması ile ilgili.
Tavsiye : En az bir defa V motor kullanın
Esefcom hayırlı olsun güle güle kullan. Lastik ilk 100 km de üzerindeki silikayı henüz atmadığı için çok kötü tutacaktır. Tavsiyem 200 km den sonra viraja alıştırmaya başlayın. Lastik havalarını daima kontrol edin. Bir de bizim yollarda bu lastiğe çok güvenmeyin. İyi lastik ancak asfalttaki tozdan ve parlak alanlardan çok etkileniyor. Suyla arası idare eder kıvamda ama çok iyi değil. Lastik rodajı bittiğinde daha kabul edilebilir çizgilerde.
Yakıt tüketimi anlık / ortalama (A ve B trip ayrı olarak) / 100 km deki değer / km deki tüketim gibi pek çok açıdan görülebiliyor. Kitapçık vermediler bana da satın alırken. İnternette kullanıcı kılavuzu var suzukinin sitesinde. Oradan bakabilirsiniz tüm ayarlara.
Bunun dışında motorun son halinin fotosunu da ekleyelim.
İşten güçten seyahatlerden fırsat bulamıyorum yazmaya. Arada soru varsa yanıtlamaya çalışırım yine. Yenilikler şöyle ;
Hepco Becker arka çanta demiri taktım.
Hepco Becker koruma demiri taktım.
Aksesuarları Almanya Hepco Becker'den aldım. Burada hala aksesuar yok.
Serviste takılan ve hiç beğenmediğim kalitedeki motor koruma takozunu sökeceğim fırsatım olduğunda ve orjinal mili yerine geri takacağım.