Paypal sonrası Ebay

Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir yoktum. Şu ara aklıma bişey takıldı. Gerçekten bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum . Paypalın türkiyeden çekilmesi sonucu ebay den alacağımız ürünlerde ödediğimiz para karşı tarafa nasıl ulaştırılcak ? Mesala alacağım ürünü kredi kartı ile ödeme diyorum ve bilgilerimi dolduruyorum total price yazıyor fln .. Fakat öde dedğimiz an karttan paramız çekilcek ve karşı tarafa ulaşacak ürünümüz kargoya verilcek midir ? Yani ödeme tamamlandı dediği an olay bitmişmidir yoksa kartımızdan para gidip sonra satıcı adam hesabıma ulaşmadı diyp bizi mağdur eder mi . 😱

yok şöyle sen ödeme yapınca o direkt o hesaba ulaşmıyor.Eline mal ulaşınca onaylıyorsun.Ebaydan bişey alıp mağdur olan görmedim hiç.

Şimdi benim bildiğim. Sen ödeme yapıyorsun ücret paypala . Paypaldan da satıcıya ulaşırdı . Ama artık paypal yok . Çok öncede kredi kartı seçeneği ile bişeyler almıştım ama suan paypal kapandıgı ıcın kafamda sorular oluştu her halükarda ödedeğim para satıcınıb direkt hesabına girip bana ürünümü kargoluyor mu

Dün akşamdan beri ona uğraşıyorum bende. PayPal harici kredi kartı kabul eden satıcılar da bile ödemeyi kabul etmiyor. İnternette biraz araştırdım üye girişi yapmadan deneyin diyor ama o şekilde de kabul etmedi.

Motosikleti
BWS 100
ebay'den satın almalarda, zaten ebay kendi güvenliğini sağlıyordu.
Paypal ek bir güvenlik olarak duruyordu. Ebaysiz paypaldan alıp satsan bile, paypalın kendi güvenliği yetiyordu.
Paypalsız ebay, aynı gittigidiyor gibi (zaten gg ebayin oldu uzun zamandır.) Kredi kartıyla ödersin, para ebay de durur. Sen onayı verince adama geçer. Vermezsen de belirli bir süre sonra atar parayı satıcıya.

ebay'den satın almalarda, zaten ebay kendi güvenliğini sağlıyordu.
Paypal ek bir güvenlik olarak duruyordu. Ebaysiz paypaldan alıp satsan bile, paypalın kendi güvenliği yetiyordu.
Paypalsız ebay, aynı gittigidiyor gibi (zaten gg ebayin oldu uzun zamandır.) Kredi kartıyla ödersin, para ebay de durur. Sen onayı verince adama geçer. Vermezsen de belirli bir süre sonra atar parayı satıcıya.

aynen öyle

Yani hocam şimdi ebaye girip istediğim ürüne ödeme diyip karsıma cıkan paypal - kredi kartı seçeneğinden kartımı seçip bilgileri girip ödememi yapıp ürünümü normal bi şekilde sahip ala biliyorum dimi paypal maypal beni alakadar etmiyor ? Anladıgım dogrumudur

Yani hocam şimdi ebaye girip istediğim ürüne ödeme diyip karsıma cıkan paypal - kredi kartı seçeneğinden kartımı seçip bilgileri girip ödememi yapıp ürünümü normal bi şekilde sahip ala biliyorum dimi paypal maypal beni alakadar etmiyor ? Anladıgım dogrumudur

Ben 2009 dan beri E-Bay'dan alış yaparım (190 ın üzerinde ),Paypall gittikten sonra hiçbir şekilde alış-veriş yapamadım...Maalesef...:pr:

Geçen hafta şirketten arkadaş yanak pedi alacaktı. Kredi kartı ile işlemi tamamlayamadık. Bankayı aradık. Paypal kapandığı için olmuyor dendi. Sanıyorum kredi kartından çekilen tutar da paypal üzerinden aktarılıyor. Dolayısıyla alışverişi yurtdışındaki bir arkadaş aracılığı ile tamamlayabildik.

Yurt dışındaki bir çok satıcı,paypal harici ödeme kabul etmiyor maalesef.

Eğer kabul ederlerse de,risk almış olacaksınız.O durumda satıcının feedback'lerini kontrol edin.Eğer güvenilir bir satıcı ise sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Herkes bizim gibi üç kağıtçı değil :)

Bende alisveris yapamadim. istedigim urunu aliexpressde bulunca ordan aldim direk.

Ebay paypal altyapısı kullandığı için malesef ödeme yapılamıyor.

2 tür ödeme sistemi vardı. 1 paypal, 2 kredi kartı.

kredi kartından niye olmuyor diyeceksiniz. O da paypal altyapısını kullanıyor, o yüzden ebay ile türkiye'den alışveriş yapmak mümkün değil.

Tek bi yol var sanrm . Satıcıya mesaj atıp mail order yada hesap numarasına göndermek oda bize kargo cıkması sanırım . Aliexpress den alalım desek ürün zx6 için m4 egzoz :) çakma cıkar diye tedirginim orjinal parasına

İlan sayfalarında paymets kısmında kredi kartları altında "processed by PayPal" yazıyor:

Paypal ile Türkiye arasında sıkıntı olduğundan kredi kartı ile de alışveriş yapamıyorsunuz bundan ötürü. Bu sorunları aşmanın bazı yolları var ancak araştırmanız lazım, ben buraya yazmayacağım şimdi. En ideali Paypal'in yine Türkiye'ye dönmesi olacak elbet. Umarım gerçekleşir.

O zaman eş dost aricaz . 5 dakiks öncd host bi arkadasıma yazdım 5 saat sonra türkiyeye uçuçakmış abd den :) kötü şans .. Umarız paypal türkiyeye geri döner . Yürüyüş mü yapsak biz motorcular toplanıp :) saolun arkadsslar cevaplarınız için teşekkür ediyorum hepinize

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben bir şekilde geçen hafta sipariş verdim. Çok uğraştım ama oldu ama urun elime gelmediği için şuanda sizi yanlış yönlendirmek istemem. Urun elime geçince buradan yardımcı olurum. şuan için ise Çorlu/cerkezkoy bölgesinde olanlara yüz yüze yardımcı olabilirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:19 ----------

geçen cumartesi satın aldığım ürün , resmi buraya yapıştırırken isim ve adress kısımının bir miktarını sildim.
Normal pay-pal üzerinden aldım,
Ürünün gelip gelmeyeceği ile ilgili terettüm var.
Pay-pal kur ayarını yapmadıgım için 3,2 gibi dolar dan ödedim. Neyse sağlık olsun.

Ürün elime ulaşınca her kese yardımcı olurum. Şuan için beklemedeyim..

ali expressten alın direk kartla alabiliyorsunuz ebaydaki bir çok satıcı orada da var şuana kadar bir problem yaşamadım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar