Merhabalar. Ben 470 km yaptım. Servis bakımı 500 dendi bana , servise götüreceğim yarın.
Bu,benim ilk motorum. Mekanikten çok anlamam. Bunu göz önüne alarak tecrübelerimi açıklıyorum size:
Motor dikkat çekici,çevremdekilerden oldukça beğeni topladı. Rengi,duruşu,sadeliği göze çok hoş geliyor. Egzoz sesi hoşnut edici. Şehir içinde(İSTANBUL) gidiş-geliş,çekiş,sollama vs sıkıntısı yok. Artçılı da bindim,km yaptım problem yok. Sinyallerin sağ ve sol elçik altında olması mükemmel olmuş,çok kullanışlı. 60 tl fulledim benzin ışığı ayaklığı açınça,rampa çıkarken yanıyor şu an. Düz yolda yanmıyor. 500 ü geçer tahminimce. e5'te 70 80 km gibi yol alıyorum. Dayanamadım bir kere gaz açtım 120 gördüm, kapattım. Bence son ibre 130 -140. Selesi yumuşak,konforlu. Sinyaller iyi çalışıyor, far iş görüyor ama bence daha iyi olabilirdi. Korna sesi gayet yeterli,farkediliyor. Motor çok dengeli. İlk motorum ama gidonu komple bırakınca bile sapmıyor,oturaklı gidiyor. Hızlanması bu tip motora göre bence başarılı. Merak edilen titreme olayı içinse; 75-80 km/h ile gidene kadar sıfır titreme. 80 km/h'ten sonraa bir tık başlıyor ama 120 km/h'a çıktığım için söylüyorum rahatsız edici değil. Titreme sadece ayak pedalında onu da debriyaja basılınca farkettim. Titreme bence başarılı(bu tarz bindiğim ilk motor olarak söylüyorum).
Sevmediğim bir kaç şey var anlatayım:
Amartisörler bana sert geldi.Kasislerde bele zarar Tekerler muhakkak değişmeli. Arka teker özellikle hamur gibi. Artçılı gezerken en ufak kasiste bir yerlerden metal sesi geliyor, boşta bir parça bir parçaya çarpıyor gibi ama çözemedim. Sanırım bu tarz motorlarda bu esas ama vites aralığı kısa. Disklerden şu an ses geliyor,ön -arka. Vites geçişi problemli. 1.vitese geçerken 10 kırmızı ışığın 3-4 ünde 2 ile kalkmak zorunda kalıyorum. Boşa da geçmeyebiliyor. Boştayken 1 'e geçmiyor bir adım yürüyorum motoru 1'e geçiyor.Bu durum düz yolda problem değil ama hafif rampa ve artçılıysan o motor yürütülemez

Km yaptıkça size daha detaylı bilgi vereceğim. Alacak arkadaşlar varsa, almalarını öneriyorum. Saygılar.