arkadaşlar merhaba,
1 aylık ege-marmara akdeniz turumdan yeni döndüm. face hesabım kapalı olduğundan face'deki gruba yazamıyorum ne yazık ki.
fotoları yüklerim sanırım akşama. işyerinde upload siteleri bloklu çünkü.
özetlemek gerekirse istanbuldan arabalı vapurla bandırmaya geçip oradan balıkesir manisa izmir aydın muğla antalya denizli aydın izmir balıkesir çanakkale tekirdağ istanbul yaptım. giderken çok sahilden gitmedim ama dönerken sahillerden döndüm.
memleketim aydın ve izmirde çok kaldım. malum ev hasreti. aydın ve çevresinde çok gezdim. (kuşadası-efes-selçuk civarı)
antik ege kentlerinin tamamına yakınını gezdim. fethiye dalyan bafa cunda ayvalık çanakkale izmir ve tekirdağda konakladım. evim ve akrabalarım egede olduğu için arada akraba-arkadaş ziyaretleri 1-2 günlük kaçamaklar da yaptım tabi ki. arada eve de uğradım bol bol anne yemeği yedim.
toplamda 2700 km yaptım. 2 yan çanta, ön sosis çanta, depo üstü çanta, 1 arka çanta ve arka çanta üzeri mini bavul. artçı selesine ise çadır battaniye katlanır tabure mat yükü yaptım. tam kg veremeyeceğim. tüm çantalar doluydu.
her yerde durup çay içip manzarayı izlediğim için 3 saatten fazla yol yapmadım hiç aralıksız olarak. ananemin verdiği küçük yastık çok işime yaradı. yolda k.çımın altına çadırda ise başımın altına koydum

yolculuğumun en büyük lüksüydü

2-3 saat yol gidebildim sayesinde.
motor hiç arıza çıkarmadı. ama 3 ufak sorunum oldu.
1- aydında kardeşime motor öğretirken debriyajı çok sıktığından sanırım debriyaj teli koptu. sanayi dibindeydik 5 tlye değiştirdim.
2- kuşadasında kampdan dönerken disk kilidini unutup gazlayınca ön tekerdeki km sayacını kopardım. 7 tl kablo 5 tl işçilik 12 tl tuttu
3- devir saati aydınlatma lambası o kadar yola dayanmadı 5 tlye yenisini taktırdım. (evet ege efsane ucuz parça ve işçilikte)
fethiye ölüdenizde kamp yeri bulmak için dağa taşa vurdum. o kadar ağırlıkla orman içinde bile yol gittim.
ünlü gökova yokuşlarında bile hiç zorlanmadan 4-5 viteslerde çıkabildim.
1 kez tehlike atlattım. izmir manisa yolunu bilen varsa yokuş ve kavisleri efsanedir. yokuş aşağı kavisli inerken mıcıra denk gelince ön teker kaydı. kendimi zor kurtardım devrilmekten. lastiklerimin 2si de pilot street bu arada
( aman diyeyim orjinal lastikleri motoru aldığınız gibi kenara atın)
benzin konusuna gelirsek. hep 350-360 km gördüğümde ilk benzinliğe girdim. 40-42 tl arası doldu depo. ortalama bu şekilde.
3 defa yağ değiştirdim deneme amaçlı( aydında akraba var yıkama yağlama yapan

10-40
15-42
10-50
bu 3 yağ çeşidini denedim hiç bir fark hissetmedim şahsen ancak bafa gölü civarı benzinim bitmek üzereyken isimsiz bir benzinlikten benzin aldım. motor bildiğin nokia 5110 gibi titremeye başladı

aman diyeyim benzine dikkat edin.
aydında tanıdık ustanın tavsiyesiyle aküyü de değiştirdim 60 tlye iyi bi 12 volt akü taktım. artık tek marşta bile çalışıyor sabahları

orjinal akü çok dandikmiş bu arada onu farkettik. sulu akü bildiğiniz klima hortumu gibi yanından hortumla su damlatıyor.
aküyü takınca motora küçük bi ses sistemi bile yaptık usb hopörler ile. çok havalı oldu şehir içlerinde
genel olarak motor tüm beklentilerimi karşıladı. bu kadar yol yapıp 350 tl altı benzin masrafı çıkarması bile beni benden aldı.
aydın-izmir otobanında 120yi gördüm sonunda

ama o hızlarda gayet titriyor motor. yoksa 90-100 kmye kadar titreşim hissetmedim.
interkom olmadığı için samsung kulaklıkla tamamladım tüm yolculuğu. uzun mesafelerde kulağımı ağrıttı biraz. kaskım nolan grex 9.1
her türlü sorularınızı seve seve cevaplayabilirim.