Bi yorumunda 3 4 aydır motosiklet kullanıyorum yazmışsın ilk motosikletin mi TNT 25 ? Güzel bi gezi yapmışsın lastikleri değiştirdin mi yoksa orjinal lastikler mi ?
Güzel ve uzun bir rota sele konusunda hiç rahatsızlık yaşadın mı ?
Arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Fren Pedalı ve Yayı 85 TL bilgilerinize.
Rosso 2 'ler haftaya takılacak yorumlarımı yazacağım .Şuana kadar bizim lastiklerle su birikintisi gördüğüm zaman helallik almadığım varmı diye düşünüyorum öyle geçiyorum.
Bu arada 2. Viteste 6000 devirlere yakın egzos pat pat pat yapıyor tok bir ses ile bu normal mi :silent:
Aldığından beri mi yapıyor yeni başladı ?
Yeni başladı yapmaya
motosikleti alalı yaklaşık 10 gün oldu şasesi ve görüntü olarak çok güzel duruyor yakıt tüketimi olarak (lt 4,40)100 km de 3 litre civarında yakıyor motor şu anda 1500 km de bir kaç sorunla karşılaştım hem onları yazmak ve bilgi paylaşmak istedim
1)-FI-yakıt sistemi arıza lambası yanıyor motorun gidişinde çalışmasında bi sorun yok servise gitiğimde bi sorun çıkmadı lambda sensöründen yapabileceğini söylediler garantiden yenisi sipariş verildi vede yazılım ile de düzelebilirmiş sürüş halinde stop etmesi de lambda sensöründen yapabilirmiş.
2)-1500 km de servise gittiğimde devirdaim pompasının keçe den su damlattığını söylediler bir gün sonra o su damlaması akmaya başladı
motorun devirdaim pompasında galiba bişey eksikmiş ondan yapıyomuş anladığım kadarıyla oda garantiden sipariş verildi
FI arızası olan ve yaptıran varmı
Bende motor freni yaptigimda ufak patlama sesi geliyor egzosdan sikinti oldugunu sanmiyorum. Bu arada benim motorun 1. Ve 2. Vites arasi biraz sikintili gibi, bosu tam hissedemiyorum. 2 ye de herzaman istedigim gibi hissederek gecemiyorum sanki. Arkadasimda da ayni motosiklet var onda sikir sikir geciyorum. Acaba benimkinin debriyaj ayarindan kaynakli olabilir mi? Yoksa bir sikinti var midir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:18 ----------
Bir de arkadaslar birsey sormak istiyorum deneyen var mi? Kuru havada motoru virajlarda yatiran var mi? Viraji almak icin ben cok yatirmak istemiyorum lastikler kayar diye acikcasi ama viraji donmek icinde bazen yatmak gerekiyor.
Acemiliktendir o![]()
Gaz tepkisinin en hassas, torkun en yüksek olduğu vites 1. Vites. Gaz kolundaki en ufak hareketin bile tepkisi anında tekerleğe aktarılır. Her motorda böyledir.
Gaz kolunu sıkmadan, sabit tutmaya alışın. Ya da kalktıktan sonra direkt 2'ye atın.
Motorun kalitesi ile ilgili olduğunu sanmıyorum bu durumun. Tam manetin üzerine düşmüş olabilir. Onca ağırlığa kırılması normaldir. Ben kaza yaptığımda motoru sola yatırıp biraz kaymıştım. Ne bir çizik ne bir kırık oldu.Arkadaşlar selamlar. Bu sabah motoru yerinde çevirmeye çalışırken sağ yanına düşürdüm. Aslında düşürdüm de sayılmaz yavaşça bıraktım diyelim. Ama ön fren maneti kırıldı. Bu kadar kolay kırılabilmesi beni çok şaşırttı. Aynen kraker gibi. Öyle ki parça üzerinde doğru düzgün çarpma izi bile yok. Bu ilk motorum. Diğerlerinde nasıldır bilmiyorum ama özellikle güvelikle ilgili bir parça olduğundan daha sağlam olması gerektiğini düşünüyorum. Aman dikkatli olun. Sadece arka frenle yola çıkmayı da göze alamadım. Şimdide servise nasıl gideceğim onu düşünüyorum.
Arkadaşlar selamlar. Bu sabah motoru yerinde çevirmeye çalışırken sağ yanına düşürdüm. Aslında düşürdüm de sayılmaz yavaşça bıraktım diyelim. Ama ön fren maneti kırıldı. Bu kadar kolay kırılabilmesi beni çok şaşırttı. Aynen kraker gibi. Öyle ki parça üzerinde doğru düzgün çarpma izi bile yok. Bu ilk motorum. Diğerlerinde nasıldır bilmiyorum ama özellikle güvelikle ilgili bir parça olduğundan daha sağlam olması gerektiğini düşünüyorum. Aman dikkatli olun. Sadece arka frenle yola çıkmayı da göze alamadım. Şimdide servise nasıl gideceğim onu düşünüyorum.
Arkadaşlar selamlar. Bu sabah motoru yerinde çevirmeye çalışırken sağ yanına düşürdüm. Aslında düşürdüm de sayılmaz yavaşça bıraktım diyelim. Ama ön fren maneti kırıldı. Bu kadar kolay kırılabilmesi beni çok şaşırttı. Aynen kraker gibi. Öyle ki parça üzerinde doğru düzgün çarpma izi bile yok. Bu ilk motorum. Diğerlerinde nasıldır bilmiyorum ama özellikle güvelikle ilgili bir parça olduğundan daha sağlam olması gerektiğini düşünüyorum. Aman dikkatli olun. Sadece arka frenle yola çıkmayı da göze alamadım. Şimdide servise nasıl gideceğim onu düşünüyorum.
Şöyle bir ön cam videosu izledim TNT 25 için irtibat numarası falan da var ne dersiniz sağlam mıdır mıdır ? https://www.youtube.com/watch?v=HyIYuFQiQn4