Yağ filtresini nasıl değiştiriyorsunuz? Çok merak ettim.
ybrde yağ filtresi mi var ki ? varsada süzgeç gibi bişi biliyorum
Ybrde yağ filtresi var ama değiştirilmiyor.Debriyaj tasının olduğu tarafta kare tel şeklinde.Temizleyip geri takılıyor,temizlik zamanıda debriyaj balatası değiştiğinde oluyor.
baba ben onu hiç temizlemedim sıkıntı çıkarır mı ?
Hiç birşey olmaz.Zaten özellikle sökülüp temizlemeye gerek yok.Şöyle örnek vereyim;
Bir arkadaşımın ybrsinin(2011esd) sağ motor kapağını söktük filtreye bakmak için motor 10 binde idi.Tertemizdi diyebilirim küçük metal parçaları yağ ile tahliye oluyor emin olabilirsiniz.Başka bir örnek vereyim.Eski ybremde(2006) 36 binde iken yağ tapasını yalama ettirdim,40 binde debriyaj balatası için kapağı söktüğümde filtreyi de söktüm,baya baya metal talaşı vardı ama hepsi filtredeydi yani çok iyi takılmıştı filtreye zor çıkardım hepsini.Yağ tapasını yalama ettirdikten sonraki yağ değişiminde(37 bin km) çıkan yağ aman aman kirli değildi.
sağolasın hacımdaha 17 bindeyiz bakalım nolacak satıp cbr250r alasım var...
Rica ederim.Şimdi biraz yüksek fiyattan satışa çıkar, satılırsa cbr alırsın, satılmazsa eylülde satıp ucuza cbr bulmaya çalış.
5000 e ilana koyucam. Gören maşallah yeni mi bu motor diyor aldığımdan beri ne işlem yapıldıysada yazdım. Cbr yi sıfır alcam uyku uyuyamıyorum artık![]()
İlanda pazarlık payınıda koysaydın keşke çünkü milletin 4,5 teklifini duymaktan bıkabilirsin.Ahahahahah sorma sorma bende aynı durumdayım motoru sattım ama daha paramı ayarlıyamadım ondan şuan alamıyorum r25'i benimde elim ayağım titriyor yeminle.:mrgreen: Şimdiden hayırlı olsun.:cat:
Çocuk gibi oluyoruz baba.d yeni motor demesinler bize.d 5 e koyucam 4,9 veren olursa verir geçerim. 2012 Model ama abi cidden çok bakıyorum 2000 km de bi motul yağ, repsol zincir yağı, 2 haftada bi banyo bezleriyle yıkama bizim buralarda motorları görsen motor sorun çıkarmadıkça tamirciye gitmez ben yarın bir daha gitcem zincir dişlileriyle ilgili bir problem var.d ön taraftan yenmiş gibi biraz.d kuzen hasta benim motora.d hususi binmek için o zevki almak için kontak istiyor. Diğer motorlar altımda dökülüyo diyo seninkine bindikçe binesim geliyo diyo.d motoru kullanırken zevk alıyorum diyo.d bakalım yarın ilana koyucam link atarım burayasonra gelsin cıbırlar.d çıldırcam sabah 05,30 da kalkmam gerek aklımda cbr ile yapacağım geziler canlanıyor
![]()
5000 e ilana koyucam. Gören maşallah yeni mi bu motor diyor aldığımdan beri ne işlem yapıldıysada yazdım. Cbr yi sıfır alcam uyku uyuyamıyorum artık![]()
Maxem SL-45 arka çantayı ben kullanmaktayım. Yanımda sürekli artçı kaskı taşıdığım için 2 kask alabilen bu çantayı tavsiye edebilirim. Daha önce kullandığım Kappa K30 (tek kask alabilen) arka çantanın aksine kilit mekanizması için anahtar gerekmemekte. Tabiki anahtar ile kitleyebiliyorsun ve anahtarsız sökülemiyor. İstediğin zaman arka tutucudan ayırabilmende güzel bir özellik. Montajı gayet basit. YBR nin arkasındaki demire çantayı takacağın altlığı monte ediyorsun. 10 numara anahtar ve yalnız hatırlamıyorsan 5 alyan anahtarına ve somunların olduğu yeri kapatan bir diğer parça için küçük bir yıldız tornavidaya ihtiyacın var. Motorumdan bir resim koyuyorum motor üzerinde nasıl göründüğünü daha iyi anlarsın diye. Fiyat olarakta Eskişehir Özmert motordan sırt dayama parçası ile birlikte 175 lira vermiştim.
[url]http://i.hizliresim.com/5VYZYR.jpg[/url]
imla hatası var yağ, hava filtresi olacakyoksa yağ filtresine dokunduğum yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------
merak ediyorum 2012 model motoru 17.000 km yapmış üstelik 5 bine nasıl satacaksınız... Bindiğinz 4 yıl herhalde kâr
Lastik olarak ne önerirsiniz? Motorun üzeinde NYLON marka lastikler var bilirsiniz..
Michelin ve Metzelder lastiklere bakıyorum tabii michelinler daha güzel ve kaliteli fiyatından da anlaşılacağı üzere.
Michelini 279-280 TL arası bulabilirken 190-200 arasında metzelder bulunuyor...
Metzelderin fiyatı cazip geliyor bu konuda...
Lastiğin kaymamasını istiyorum. üstündeki lastikler acayip kayıyor...
Şehir Olmasına Şehirde ama nasıl şehir...
Yer yer asfalt,Yer yer çakır çukur ancak zaten çakır çukur olduğu zaman ona göre gitmekteyim yani problem yaşamıyorum.
Asfalt görünce hız bir tık arttığı vakit durmakta güçlük ve yatırmaya korkma oluşuyor motoru NYLON'lar ile...
özellikle hafif ıslak asfaltta durdurmak imkansız bir mesele...
Lastik değiştirince Balans da yaptır diyenler var,şimdi buralarda adam söküp takacak internetten alırsam lastikleri ancak balans ayarı yapabilirlermi ? cihaz yok bildiğim kadarı ile...
fiyatı metzeldere yönlendiriyor beni.ama michelininde deseni güzel...
Bir de full depo menzilim 350 km... menzil nasıl ???