Ben de mavi NS150 ile İzmir/Urla'dan aranıza katıldım arkadaşlar. Ama ne yazıkki aldığım bayii çok ilgisiz ve alakasızdı ve bir kaç sorunla karşılaştım.
1 - Motoru eve teslim etmelerini istedik. 1-2 gün gecikmeyle de olsa getirdiler. Fakat zincir bildiğin kupkuru, yağ namına bişey yok. Söyleyince de bişey olmaz yağlı o dediler. Bende gazyağı ile bir güzel temizleyip, Motul'un C2+ zincir yağı ile yağladım.
2 - 1 haftayı geçti, plaka ve ruhsatı çıkaramadılar. Kendim yapsaydım 1 günde hadi en fazla 2 günde biterdi. Bir de bundan para alıcaklar. Amca oğluna, hayrına iş yapar gibi motor satılır mı? Bakkaldan ekmek alıyoruz sanki. 7000 liralık motosiklet lan bu.
3 - Motorda özellikle 5000 bandında baya bir titreşim var. 6000 üzerine hiç çıkmadım (titreşimden ve rodajdan çıkamadım) zaten. Fakat titreşimden aynalar buğlanıyor ve net gözükmüyor. Ayrıca bu titreşim depoda, ayak peglerinde, ve gidonda gayet hissediliyor. Rodajdandır diyerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum şimdilik. Fakat bu böyle devam ederse, daha ikinci bujiyi bile devreye sokamadan titreşimden geçilmez. (2. buji 7000 de devreye giriyor bildiğim kadarıyla) Öyleyse ne anlamadım ben bu işten.
4 - Arka amortisör pek iyi iş yapmıyor bence. Yumuşatayım diye eğildim baktım. Meğer zaten en yumuşak ayardaymış.
5 - En önemli sorun; motorun aküsünün içindeki asit fışkırıyor. Geçen gün fark ettim. Baştan su zannettim(kullanırken bir kaç su birikintisinden geçmiştim). Fakat ertesi gün dikkatli bakınca aküden geldiğini anladım ama çok geçti. Her tarafa sıçramış ve beyaz bir toz gibi kuruyup kalmış. Özellikle arka amortisör ve egzost kutusu çok fena batmış. Ön koltuğu söküp elimden geldiğince silmeye çalıştım. Aküyü de çıkardım. Şöyle bir salladım falan nerden akıyor diye ama birşey bulamadım. Neyse dedim, geri taktım. Kutup başlarını taktıktan sonra üst kısımdan kendi kendine yavaştan sıvı çıkmaya başladı. Söktüm tekrar, temizledim, kaldırdım kenara. Şuan motor öyle yatıyor. Pazartesi en yakın servisi arıyacağım. Bakalım yine ne ters gidecek.
Özet olarak; Ben vediğim para karşılığı aldığım üründen ve hizmetten kesinlikle memnun kalmadım. Almak isteyenlerin bir kaç kez daha düşünmelerini öneriyorum. Belki sizin ordaki bayii/servis daha ilgili ve işini bilen birileridir. Belki o zaman düşünülebilir. Fakat ben şimdiden motordan soğudum ve satsam mı acaba diye düşünüyorum.