Benelli Benelli TNT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar merhabalar,
Genelde yazmak içimden gelmiyo yorum bekleyen arkadaşlardan çok özür, ilk motorum olup bir de tecrübesiz olunca ne yazayım ne diyeyim bilemiyorum tecrübeli abiler arasında ondan sessizlik :))
Bi arkadaş branda sormuştu daha önce yazmıştım diye hatırlıyorm ama ben Tex 264 (miflonlu olanı) almıştım Large beden birebir tam oturuyor. Sağlam yağmurda gayet yeterli. Kedi terbiyesizi sadece iki kere girdi içine iki ayda o kadar :)
Yarın işallah ilk servis ziyaretimizi yapıcaz 750 kilometre olduk sonunda. sadece iş ev arası gidip geldiğimden günde 20-22 kilometre anca oluyor.
Bakalım Vale moto yu çok övdü burdaki abiler ben de gidip tanışacağım nasipse. o Ufak zırlama sesinden hiç yağlamadığımdan dolayı zincirden ses geliyor artık sanırım ona varıncaya kadar bugüne kadar vites düşürürken düşük devirde kalınca 6-7 defa stop etti. onu sorucam nedir nedendir .
Çok şükür motorla ilgili bir derdim olmadı. Bir tek lasikler kuru sıcak havada normal eyvallah her türlü işimi görüyor ama yağmur demeyin. böyle bir buz pateni şampiyonasında izlemedim. o sebepten yağmurda çıkmıyorum dışarı.
Bir de reklam yapmayı hiç sevmem hatta nefret ederim ama edmin n11 den 150 lira üzeri alışverişlerde %11e kadar indirim diye bişey gördüm. DURT marka airsystem yazlık fileli mont siparişi verdim. maksimum 55 liraya kadar indirim yapıyorlarmış.montu bilen varsa iyidir inşallah ne dersiniz? yorumlarda biraz gördüm bu paraya bu kadar olur gibi güzel yorumlar vardı. yazlık eldiven hediyeli 260 liraya geliyor taksit. kampanya yarına kadarmış monttur kasktır eldivendir ihtiyacı olan arkadaşlar bir baksın derim ben.
Şimdilik selam hürmet sunarken hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim...

Selam arkadaşlar motorumun son hali :) baya bi soydum motoru bu hali daha çok hoşuma gitti siz ne dersiniz?
gidonu daha aşşağıya aldım sürüş hissiyatı bana göre daha iyi böyle görsel olarak kesinlikle iyi.
Egzoz gözüme çok çirkin gelmeye başladı en kısa zamanda değiştiricem inşallah :)

Sava MC50 M-Racer varmış, kullananlar memnun. 110/70+140/70 çifti 450TL.

İzmir'deymişsiniz zaten, motolastik'e bir gidip konuşun isterseniz. http://www.motolastik.com/iletisim
Ekleme: Genel olarak bizim motora uygun lastik konusunda bilgi almak için, Sava için değil(satmıyorlar).

Bu lastikle pulsarda 2500 km yaptım hiç beğenmedim. Arka kitleniyor hemen, ön fren de açı dik değilse hemen kayıyor. Defalarca denedim, viraj ve tozlu asfaltta sıkıntı, yağmurda berbat. Ama sert hamur olduğundan eskimiyor. Dişli lastik alacaklar bu markayı tercih ediyor kross enduro vb.

Umarım yorum yararlı olur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------

Arkadaşlar merhabalar,
Genelde yazmak içimden gelmiyo yorum bekleyen arkadaşlardan çok özür, ilk motorum olup bir de tecrübesiz olunca ne yazayım ne diyeyim bilemiyorum tecrübeli abiler arasında ondan sessizlik :))
Bi arkadaş branda sormuştu daha önce yazmıştım diye hatırlıyorm ama ben Tex 264 (miflonlu olanı) almıştım Large beden birebir tam oturuyor. Sağlam yağmurda gayet yeterli. Kedi terbiyesizi sadece iki kere girdi içine iki ayda o kadar :)
Yarın işallah ilk servis ziyaretimizi yapıcaz 750 kilometre olduk sonunda. sadece iş ev arası gidip geldiğimden günde 20-22 kilometre anca oluyor.
Bakalım Vale moto yu çok övdü burdaki abiler ben de gidip tanışacağım nasipse. o Ufak zırlama sesinden hiç yağlamadığımdan dolayı zincirden ses geliyor artık sanırım ona varıncaya kadar bugüne kadar vites düşürürken düşük devirde kalınca 6-7 defa stop etti. onu sorucam nedir nedendir .
Çok şükür motorla ilgili bir derdim olmadı. Bir tek lasikler kuru sıcak havada normal eyvallah her türlü işimi görüyor ama yağmur demeyin. böyle bir buz pateni şampiyonasında izlemedim. o sebepten yağmurda çıkmıyorum dışarı.
Bir de reklam yapmayı hiç sevmem hatta nefret ederim ama edmin n11 den 150 lira üzeri alışverişlerde %11e kadar indirim diye bişey gördüm. DURT marka airsystem yazlık fileli mont siparişi verdim. maksimum 55 liraya kadar indirim yapıyorlarmış.montu bilen varsa iyidir inşallah ne dersiniz? yorumlarda biraz gördüm bu paraya bu kadar olur gibi güzel yorumlar vardı. yazlık eldiven hediyeli 260 liraya geliyor taksit. kampanya yarına kadarmış monttur kasktır eldivendir ihtiyacı olan arkadaşlar bir baksın derim ben.
Şimdilik selam hürmet sunarken hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim...

Ürünü ben aldım. Mavisini aldım. Çok güzel kesimi, rengi, kumaşı, fermuarı. Fakaaaat motorsiklet montu değil kardeşim. İncecik yumuşak plastikten korumaları var, omuzdakiler ve dirsektekilerden bahsediyorum ve kesinlikle %10 üzerinde koruma sağlamaz. Ayrıca verilen hediye eldivenlerin yumruğumu sıktım üst kemik korumaları kırıldı çöpe attım:) Şimdi mont günlük yaya kullanım için askıda asılı duruyor.

Motor için alacaksan alma!!!

Bu arada yanlışlık olmasın ürün bu değil mi?

http://urun.n11.com/mont/durt-softs...gclid=CNSAp-Pfrs0CFUko0wodWKIK5g&gclsrc=aw.ds

Son düzenleme:
Ürünü ben aldım. Mavisini aldım. Çok güzel kesimi, rengi, kumaşı, fermuarı. Fakaaaat motorsiklet montu değil kardeşim. İncecik yumuşak plastikten korumaları var, omuzdakiler ve dirsektekilerden bahsediyorum ve kesinlikle %10 üzerinde koruma sağlamaz. Ayrıca verilen hediye eldivenlerin yumruğumu sıktım üst kemik korumaları kırıldı çöpe attım:) Şimdi mont günlük yaya kullanım için askıda asılı duruyor.

Motor için alacaksan alma!!!

Bu arada yanlışlık olmasın ürün bu değil mi?

http://urun.n11.com/mont/durt-softs...gclid=CNSAp-Pfrs0CFUko0wodWKIK5g&gclsrc=aw.ds[/QUOTE]

yok abi ürün bu :

http://urun.n11.com/mont/durt-air-system-kirmizisiyah-motosiklet-montu-P51291101

bende knox omuz ve dirsek korumalar var 4rider dört mevsim montumda aynı zamanda sırt koruması da var, onları monttan hariç almıştım. hepsini söküp buna takmayı düşünüyorum zaten :)

Şükür ki şu stop etme problemi bende olmadı. Yalnızca Cuma günü e5 biraz boştu, hızlanayım dedim. En son ibreye baktığımda 130KM ile gidiyordum 8000-8500 devir arasında. Sonra birdenbire bir yığıldı motor... İki elimde sıkı sıkı tutmuyor olsam asfaltı öperdim herhalde. 130 ile giderken kesicinin girmesi can sıkıcı. Çok erken bir hız. Dikkatli olmakta fayda var.

Emre gezi yaptığın fotoları yüklecektin tabi deneyimleri de

[url]http://i.hizliresim.com/AJy5n0.jpg[/url]
[url]http://i.hizliresim.com/0DGml8.jpg[/url]
[url]http://i.hizliresim.com/4lGb1L.jpg[/url]
[url]http://i.hizliresim.com/J2OnqY.jpg[/url]

Selam arkadaşlar motorumun son hali :) baya bi soydum motoru bu hali daha çok hoşuma gitti siz ne dersiniz?
gidonu daha aşşağıya aldım sürüş hissiyatı bana göre daha iyi böyle görsel olarak kesinlikle iyi.
Egzoz gözüme çok çirkin gelmeye başladı en kısa zamanda değiştiricem inşallah :)

Ben begendim ozellikle de jant stickerlarini. Linki var mi ya da nerden aldinz diyeyim

Benelli facebook sayfası kullanıcıların fotoğraflarını paylaşıyor şu motosiklet gözüme çarptı sele üstü felan bayağı güzel olmuş
13443062_518813194976962_525159354546817373_o.jpg

VY3WPn.jpg
[/url][/IMG]Arkadaşlar çantasızlık benim için büyük sıkıntıydı hallettik shad 40 litrelik taktık rahatladık.
jnQbqL.jpg
[/url][/IMG]

Ön ve ve arka çamurluk için bir şey eklemek yada yaptırmaya gerek var mıdır yoksa böyle iyi mi ?

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Bugün 1000 bakıma girdik sonunda. Yağ değişince titreşim, gürültü azalacak, motor yeni gibi olacak sanıyordum. Gittim Motul 5100 10W40 aldım. Pek bişi değişmedi. Özellikle düşük viteslerde motor hala çok bağırıyor. Geçen yaptığım kazayla mı alakalı, bu havalara yağ ince mi geliyor anlamadım.

Bugün 1000 bakıma girdik sonunda. Yağ değişince titreşim, gürültü azalacak, motor yeni gibi olacak sanıyordum. Gittim Motul 5100 10W40 aldım. Pek bişi değişmedi. Özellikle düşük viteslerde motor hala çok bağırıyor. Geçen yaptığım kazayla mı alakalı, bu havalara yağ ince mi geliyor anlamadım.

Gürültü derken? Hangi devirden sonra hissediliyor? Aynı şekilde titreşim hangi hızlarda var?

pea

Motosikleti
İlk 3 viteste 4-5bin devirde motor zırıldıyor, titriyor gibi. Motor gürültüsü var, sanki metal metale çarpıyor gibi. 5-6bin motorun en çok titrediği bölge eyvallah da, 4bin'de de bağırıyor bu viteslerde. Motor freni yaparkenki gürültü gibi bir gürültü oluyor.
Vites yükseltip 3-4bin aralığına geçince gürültü kesiliyor.

Bu dediğim titreşim yanlış viteste motorun öksürmesi, titremesi değil.

Üst viteslerde sıkıntı yok, oralar gayet konforlu.

İlk 3 viteste 4-5bin devirde motor zırıldıyor, titriyor gibi. Motor gürültüsü var, sanki metal metale çarpıyor gibi. 5-6bin motorun en çok titrediği bölge eyvallah da, 4bin'de de bağırıyor bu viteslerde. Motor freni yaparkenki gürültü gibi bir gürültü oluyor.
Vites yükseltip 3-4bin aralığına geçince gürültü kesiliyor.

Bu dediğim titreşim yanlış viteste motorun öksürmesi, titremesi değil.

Üst viteslerde sıkıntı yok, oralar gayet konforlu.

1000 km bakımından sonra mı böyle oldu birde bakımı nasıl yaptılar yanlarında mıydın ?

pea

Motosikleti
1000 km bakımından sonra mı böyle oldu birde bakımı nasıl yaptılar yanlarında mıydın ?

Bakımdan önce, 900'den sonra kulağıma batmaya başladı. Havalar ısındıktan sonra yani.

1000 km bakımını Vale Moto'da yaptırdım. Çoğunlukla motorun başındaydım.
Yağ değişimi dışında pek birşey yapmadılar. Eski yağ boşaltıldı, yağ filtresi temizlendi, yeni yağ konuldu. Sinyaller, vitesler kontrol edildi. Onun dışında "Bir sıkıntı var mıdır?" diye sordular, dediklerimi incelediler. Lastik ilk havasıyla duruyordu, o da çok yüksekmiş zaten, havasını indirdik(Lastiğimin sürekli kaymasının sorumlusu olabilir, siz de kontrol edin). Zincir ayarı da yapılmış ama ben fark etmedim/görmedim.

Kullanım kılavuzunda yazan çoğu şeyi yapmadılar yani. Hava filtresine, bujilere, soğutma sıvısına bakılmadı.

Debriyaj manetim yamuktu, onu değiştirdim. 35TL imiş. (Maltepe servis 20TL filan olması lazım demişti)
Kendi yağımı getirmiştim, yağ parası almadılar dolayısıyla. 1.1LT gibi bir şey aldı motor.
Zincir ayar adı altında 25TL aldılar. İlk bakımda işçilik ücretsiz olması gerekirken niye aldılar anlamadım. Kendi yağımı getirince intikam aldılar herhalde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar