Motorum 650 km geldi 500 de ilk bakimi yapildi biraz hizlansam sorun olurmu yani 100 -110 km lere
Selamun aleyküm karizma kullanıcıları Allah kaza bela vermesin sizleri korusun hep tekeriniz düz bassın. Aklımda bayram tatili ile ilgili bi plan var sizinde fikrinizi almak istedim. Ben antalya kaşta yaşıyorum bayram tatilinde ankaraya nişanlımın yanına gitcem. Yaklaşık 650 km git gel 1300 km yol yapıyor motorla gitsem bi aksilik yaşarmıyım sizce? Ya da boşvet otobüsle git kafan ağrımasın mı dersiniz
iyi günler arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım salı günü alıyorum inşallah bugün motorun aküsü falan takılacakmış koruma demiri falanda taktırıyorum yarın inşallah kavuşuyorum rodaj konusunda ilk günler yapılması gerekenler hakkında bilgi alabilirmiyim yeni kullanıcıyım henüz sizin kadar bilgi sahibi değilim![]()
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız uzun kmler dilerim.
Hero iletişim numaralarından fabrikayı aramıştım oradaki yetkili 5.000 devri geçmemi söylemişti ilk 600 km ye kadar ani hızlanmalardan kaçının , sürüş yapmadan önce motosikletinizi ısıtın , cikleyi açık unutmayın, mümkün olduğunca rodajda motosiklete iki kişi binmeyin , kaliteli yakıt kullanın![]()
Amin çok teşekkür ederim Allah size de kaza bela vermesin söylediklerinizi dikkat ederim o halde tekrar teşekkürler son olarak bakıma kaç km sonra gitmem doğru olur kaliteli yakıt derken nerden almamı tavsiye edersiniz
ilk bakım 500-750 km arası yetkili servisde yapılıyor bu bakımdan sonrada rodaj bitmiş oluyor, ben yakıt olarak opet , motor yagı olarak motul tercih ediyorum.![]()
Sizce kaç km de bir mola vermeliyim ve mola süresi ne kadar olmalı ?
Rodajınız bitmiş gözünüz aydın , bende 650 km de bakım yaptırıp yüksek devirlere çıkmıştım.devir saatini kırmızı bölgede çok tutmadan yüksek hızlara çıkabilirsiniz 110 gayet ideal , zaten makina dişli boyutundan dolayı 120 km/h sonra devir saati kırmızı bölgeye giriyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:12 ----------
Gayet rahat gider 100-110 km arası hızla hem ekonomik hemde keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz yalnız yol stratejiniz bir an önce varmak değil , gezerek ve keyif alarak gitmek olursa daha sağlıklı yolculuk edersiniz . Yol rotanızda duracagınız yerleri belirlemeniz ve belli km lerde mola verirseniz gidip gelebilirsiniz.
Motosikletten kaynaklı bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Selamın aleyküm herkeze bütün formu okudum çok güzel bilgiler edindim yazanlara çok teşekkür ederim.
Benim öğrenmek istediğim kısaca karizma almak istiyorum malesef zam gelmis eski fiyattan nerden alabilirim tekirdağ Çorlu da yaşıyorum istabul da olabilir edirne tarafında olabilir bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim onereceginiz bayi servis neresi koruma demiri arka bagaj demiri yan bagaj demirlerini dé almak istiyorum onunla ilgili de yazarsanız sevinirim
Birde bilaka sigorta masrafı ne kadara çıkar 2 ay önce 150 KT ye 300 tl sigorta yaptım karizma nin ne kadar olur sigortası şimdiden çok teşekkür ederim ustalar
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiden dolayı kullandigim motoru satıp karizma alıcam sigorta haliyle iptal olacak.
Bide hero karizma kullanicilari Son hızı nekadar kullandığım motor KT ile 100 110 arasi gidiyorum yetmiyor bide çok titriyor bu yüzden motoru degistiremeye karar verdim. Çok teşekkür ederim RED_Whiskers
Çok teşekkür ederim kenan hocam memnunsun dimi motordan tavsiye eder misin titreşimi rahatsız etmiyor dimi