kanka istanbulda bu 10 dakikada bir olan bir şey. trafikteki becerimi artırıyor böyle durumlar. o kadar abartılacak bir durum göremiyorum ben açıkçası.
Kadına sopa mı atıcaksın yoluna çıktı diye videoyu izledim çarşı gibi bir yer o kadar abartmayın saçma sapan bi yol için KADINA VURMAK NE ?Orada durduracaksın karı marı demiyeceksin sağlam sopa atacaksın.Ne b*k olsa özel gününde oluyolar zaten.Başka bahane yok.
Mobil de beğen tuşu yokVideo da kusurlu bir kadin var evet. Yalniz olayi abartabildigi kadar abartmis, tikican bir motosiklet surucusude var. O kadinin yola cikacagi ilk arac yola cikarken belliydi. Kusura bakmada tank degil motosiklet suruyorsun. Seni gormuyo gibi dusuneceksin.
Bu isler atip tutmaya benzemez. Hanimefendi hareketi cekince sesin solugun kesilivermis. Ayni hareketi bir taksici yada minubuscu yapsa saygi durusuna gecersin. "Sinirli gun", "kalitesiz ..." gibi söylemler de seviyeni göstermis.
Foruma ne zamandir girmiyordum, bir sure daha girmemek lazim demek ki.
Hatirladim seninkini seninki iyi niyetli cikip seni bulmustu ama onuda yazaydin
Türkiye'de iki ayrı kural yaklaşımı var. Biri kağıt üzerindekiler, diğeri sokak kuralları. İkisine göre de değerlendirelim.
1- Kağıt üzerindeki kurallara göre:
- Ana yol tali yol işaretlemesi yapılmayan bir yol.
- Bayan sürücü kavşağın solunda, siz sağında olduğunuz için size yol vermeliydi.
- Bayan sürücünün araç kullanırken telefonla konuşması bir trafik suçu.
2- Sokak kurallarına göre:
- Ufak araçlar her zaman yol verir.
- Kavşaklara kim yakınsa yol onundur.
Benim yorumum.
- Trafik açısından : Kağıt üzerinde haklı olmakla beraber beyaz aracı ilk gördüğünüzde kavşağa en az 50m. uzaktasınız. Hızınız nedeniyle arayı kapatmışsınız. Ama yine de beyaz araç kavşağa girmekte kararlı bir şekilde ilerlediği için hızınızı azaltıp beyaz araçın arkasından güvenli bir şekilde yolunuza devam etmek yerine abartılı davranışlar içine girmişsiniz. Ayrıca trafiği ve kendinizi riske sokup sürücüyü uyarmak için takip sürüşü yapmışsınız. Büyük bir ihtimalle de şehir içi hız kuralını ihlal etmişsiniz.
- Genel ahlak açısından : Bizim toplumumuzda yer etmiş davranışlara göre erkekler kadınlara kötü söz söylemekten geri dururlar.(Böyle delikanlılar kaç tane kaldı bilmiyorum) Medya aracılığı ile araç plakasını da vererek açık bir şekilde hakaret etmişsiniz. Şimdi bu kadın size hakaret davası açsa kalbiniz baya bir kırılır. Trafikteki davranışınızı da beğenmedim. Bunu da. Youtube'a video atmaya hevesliyseniz biraz emek verip bazı şeyleri öğrenmenizde fayda var.
Kadına sopa mı atıcaksın yoluna çıktı diye videoyu izledim çarşı gibi bir yer o kadar abartmayın saçma sapan bi yol için KADINA VURMAK NE ?
Aynaya falan anlarım orası ayrı. Şuan forum gözümden düştü.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:24 ----------
Mobil de beğen tuşu yok ��
Yorumumu yazdıktan Sonra gördüm abi mesajını
Ufak bir düzeltme: Öküz değil, Öküze (Dişil şeylerin sonuna "e" takızı geldiği içün. Cemil - Cemile, Kamil - Kamile vs.)
Adanada metro bile üstten geçiyor bir Adanalıdan alttan almasını beklemeyin:cherry:
Kadına sopa mı atıcaksın yoluna çıktı diye videoyu izledim çarşı gibi bir yer o kadar abartmayın saçma sapan bi yol için KADINA VURMAK NE ?
Aynaya falan anlarım orası ayrı. Şuan forum gözümden düştü.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:24 ----------
Mobil de beğen tuşu yok
Yorumumu yazdıktan Sonra gördüm abi mesajını