Üstadların Chopper Önerileri

Merhabalar. Ben chopper almak istiyorum. Ve bu alacağım motor ilk motorum olacak. Ben Kuba Superlight 200 ü çok beğendim. Ama çinli olduğu için çok arıza çıkardıklarını okuyorum facebook gruplarında. Motoruma gayet iyi bakacağımı biliyorum ama ne kadar iyi bakarsam bakayım malzeme kalitesiz olunca sorun çıkaracaktır illa diye düşünüyorum. Sizlerin bu konu hakkında görüşlerinizi, bildiklerinizi aktarmanızı bekliyorum. Eyvallah şimdiden

Ben de sl200 ve cruiserları uzun süre araştırdım da regalraptorlara da ondan beter diyorlar.belki de çıkarmaz tabi ben gördüğümü söylüyorum ama en azından 15bin civarı verip daeliminkini alamadıktan sonra cruisera huzurla binmek zor gibi

Yaklaşık 1 senedir sl200 kullanıyorum. Hiç bir problem çıkarmadı. Bi tek lastikleri patates onları değiştirmek gerekiyor. Ki gel gelelim ben onları da değiştirmedim. Ama kaya kaya gittiğim yerler oldu, değiştirmek en güzeli. Eğer sıfır alacaksanız bi de lastik parası için 500-600 TL ayırın derim.

Kim demiş çin malı çok sorun çıkarır diye? Ulan bak gece gece. Hala yıkılmamış bu ön yargı. Yaz kardesim youtube a "çin malı motosiklet alınır mı" diye. İzle bi iki video. Alınır kardesim. Altinda cin mali motosikletiyle defalarca turkiye turu yapmis insanlar var sorunsuz binlerce kilometre yol yapmis insanlar var. Bu motosikletlere bakın. Bunlar gidiyor. Fiyat performans makinesi bunlar.

Bende çin malına ön yargılı yaklaşmıyorum. Alıp motora özenle baktıktan sonra bi sorun çıkaracağını pek sanmıyorum. Ama öyle bi anlatıyorlar ki motorun sorunlarını dersin japon dışında hepsi kalitesiz.

Merhabalar. Ben chopper almak istiyorum. Ve bu alacağım motor ilk motorum olacak. Ben Kuba Superlight 200 ü çok beğendim. Ama çinli olduğu için çok arıza çıkardıklarını okuyorum facebook gruplarında. Motoruma gayet iyi bakacağımı biliyorum ama ne kadar iyi bakarsam bakayım malzeme kalitesiz olunca sorun çıkaracaktır illa diye düşünüyorum. Sizlerin bu konu hakkında görüşlerinizi, bildiklerinizi aktarmanızı bekliyorum. Eyvallah şimdiden

başlangıç motoru olarak cruiser sınıfında fazla alternatif yok.

Kuba Sl 200
Falcon Freedom
Bajaj Avenger
Regal Raptor

bunların haricinde başlangıç

Kuba SL 200 uzun yıllardır ülkemizde bu sebeple yedek parça sıkıntısı filan çekmezsin daha önceden keeway SL 200 olarak geliyordu. kullananlardan öyle kötü yorum duymadım. Falcon Freedom'a geçersek bu motorla ilgili pek bir bilgim yok ama forumda okuduğum kadarıyla sıkıntılı bir motor değil. Bajaj piyasaya yeni çıktı. Eğer avenger'ın kalitesi diğer bajajlar gibiyse alınabilir. Regal Raptor'a gelirsek bunlardan kullanan arkadaşlarım oldu memnunlardı herhangi bir sıkıntıdan bahsetmediler.

olay birazda altındaki motordan ne beklediğinle alakalı ve birazda kısmet meselesi. tamam çin malları belirli bir kalitenin altında ama adam 2 lira verip çinli alınca 50-100 lira bakım'a vermek istemiyor. ne yağ değişimi ne birşey sonra motor elinde kalınca çinli kötü (gerçekten kötü olanlarına lafım yok). aynı kişi 10-15 lira bir motora verince bu sefer aman şurasında birşey varmı aman toz oldu aman zincirinde 1 damla yağ az diye titizlenince o motor iyi süper sorunsuz.

demek istediğim motora sen nasıl bakarsan oda sana öyle bakar.

Kim demiş çin malı çok sorun çıkarır diye? Ulan bak gece gece. Hala yıkılmamış bu ön yargı. Yaz kardesim youtube a "çin malı motosiklet alınır mı" diye. İzle bi iki video. Alınır kardesim. Altinda cin mali motosikletiyle defalarca turkiye turu yapmis insanlar var sorunsuz binlerce kilometre yol yapmis insanlar var. Bu motosikletlere bakın. Bunlar gidiyor. Fiyat performans makinesi bunlar.

O kadar da abartmayalım :)

Çin malı motorlar bana biraz şans işi gibi geliyor. Bazısı çok memnun kalırken bazıları da lanet ediyor.
Tabi bu biraz da bakımla ilgili bir durum.
Yani ne kadar iyi bakarsan o kadar az sorun çıkarır.
Japonlar, Almanlar, Amerikanlar bile sorun çıkarırken, Çin motorları için sorun çıkarmaz, taş gibi, Türkiye'yi tek seferde turlarsın demek biraz komik olur.

O kadar da abartmayalım :)

Çin malı motorlar bana biraz şans işi gibi geliyor. Bazısı çok memnun kalırken bazıları da lanet ediyor.
Tabi bu biraz da bakımla ilgili bir durum.
Yani ne kadar iyi bakarsan o kadar az sorun çıkarır.
Japonlar, Almanlar, Amerikanlar bile sorun çıkarırken, Çin motorları için sorun çıkarmaz, taş gibi, Türkiye'yi tek seferde turlarsın demek biraz komik olur.

Tabii ki de sorun çıkaracaktır o kadar da abartmıyoruz ama 250 cc bi cruiser almak için illa 10 bin tl birikmesine gerek yok. 3500 e al çin malı. Iyi bak temiz bak bu makine seni götürür. Demek istediğim bu benim.

Tabii ki de sorun çıkaracaktır o kadar da abartmıyoruz ama 250 cc bi cruiser almak için illa 10 bin tl birikmesine gerek yok. 3500 e al çin malı. Iyi bak temiz bak bu makine seni götürür. Demek istediğim bu benim.

3500e çin malı 250 cc sorun çıkarmayacak cruiser ne var gerçekten çok merak ettim :D

Öncelikle chopper değil cruiser. Chopper bambaşka bir kavram. Çin menşeili motorlar çok arıza çıkarmaz aslında. Maliyetten fazla kısıldığı için aşırı kalitesiz malzemeler ve kötü işçiliklerle üretilirler. Bu sebeple bakım aralıkları kısadır. Her yola çıkmadan evvel rutin olarak kontrol ister. Kalitesiz parça beraberinde hassasiyeti getirir. En basitinden su izolasyonu. Elektrik sistemleri naiftir.

Elbette bu olumsuzluklar bu motosikletler için "alınmaz" algısı oluşturmaz. Parçası ucuzdur, 2. eli hızlıdır genelde bütçesel durumlardan dolayı. Ayrıca düzenli olarak bakılırsa ki bu bakım sadece yağla suyla olmuyor, her yola gider. Ancak motor ömrü rektifiye dönemine kadar olan süreçte kısadır. Öyle alayım da yüz binlerce kilometre yapayım gibi bir mantık olamaz.

Çin menşeili nispeten az sorun yaşanacak birkaç cruiser modeli vardır. Bunların başında RKS Cruiser 250 geliyor. Yeni piyasaya süreceği ürünü Blackster ile çok daha fazla dikkat çekti. Kesinlikle tercih edilebilir bir motosiklet. LIFAN LF250-B var mesela. Hem uzun yol hem de şehir içinde ideal. Biraz sıska bir görüntüsü var sadece. KUBA Superlight 200 basit yapısı gereği az elektroniğe sahip. Çok kullanıcısı var, kesinlikle tercih edilebilir bir motosiklet.

Bunların dışında üretimi sorunlu olan bazı motosikletler var ki onlar tercih edilme konusunda biraz daha geridedirler. Tabii bu uğraşacak adam için bir sorun teşkil etmez. Mesela Falcon Freedom 250. Göstergelerinden, benzin şamandırasına kadar fabrika üretimi hatalıdır. Ancak dediğim gibi bütçe meselesi. Cruiser seven adam Yamaha, Kawasaki, Suzuki, Honda, Harley-Davidson, Indian sürmek istemez mi ? Tabii ki ister. Ama bu işler cüzdana bağlı.

Bu arada pek çok Çin menşeili motosiklet servisine gittiğinizde profesyonel bir yaklaşım beklemeyin. Genel usta yapısı bisiklet tamircisi ayarında maalesef. Bu da yine ucuza kaçılan bir bayilik ve servis sistemi ile alakalı. Sorunları pek anlamadan geçiştirici çözümler üreten bir ton adam var piyasada kendine usta sıfatını yakıştıran. Türkiyedeki durum bu şekilde en azından. Bunları bilerek ve göz ardı etmeyerek yaklaşmanız lazım bu araçlara.

Ön yargı filan yok. Bu genel geçer bir kanıdır ve bu şekilde devam ettiği sürece de yıkılmaz. Alınmaz denmemeli elbette, alınır ama biraz cesur olmak lazım. Türkiye turu yapanlara sordunuz mu hiç bu turu yaparken ne gibi bakımlar uyguladınız motosikletinize diye ? Elbette her motosikletle pekala binlerce kilometre yol yapılır ancak her birinin huyunu ve kullanım limitlerini biliyorsanız. Ben Kanuni Popcorn ile adım attım motosiklete. Aynasının düşmediği mi kaldı, egzostun boğazından kopmadığı mı... Anlattım bu forumdaki bir konuda. Bunlar kullanıcı hatası değildir, üretim olarak kalitesizliğin bir sonucudur. Bir metal parça kopabiliyorsa o parçanın üretiminde kullanılan alaşımın basitliği sözkonusudur. Durduk yere Suzukinin egzostu boğaz yerinden koptu şeklinde bir şey hiç duydunuz mu ? Biri paslanmaz çelik kullanırken diğeri magnezyum alaşımlı ürün kullanıyorsa arada tabii ki kalite ve maliyet farkı olacaktır. Kendimizi kandırmayalım ve çevremizi de yanlış yönlendirmeyelim. Bu motosikletlere fiyat/performans ürünü demek abesle iştigaldir. O dediğiniz oran Güney Kore, Hindistan, Tayvan menşeili, ucuza nispeten daha kaliteli üretim yapan motosiklet markaları için geçerlidir.

Son düzenleme:
3500e çin malı 250 cc sorun çıkarmayacak cruiser ne var gerçekten çok merak ettim :D

Mağaradan mı yazıyorsun birader. Aç araştır oku. Kanuni caracal gör, 250mct gör. Tiger 250 gör. Eski modeller ama bakıldıkça sorun çıkarmaz pek bu aletler. Motosikletinin sınırlarını bil ona göre kullan. Tamire uğramamış içi açılmadan 50 bin km devirmiş makineler var.

Mağaradan mı yazıyorsun birader. Aç araştır oku. Kanuni caracal gör, 250mct gör. Tiger 250 gör. Eski modeller ama bakıldıkça sorun çıkarmaz pek bu aletler. Motosikletinin sınırlarını bil ona göre kullan. Tamire uğramamış içi açılmadan 50 bin km devirmiş makineler var.

:D.ben cevabımı aldım teşekkür ederim :Dddddddddddd

Hocam başlangıç olarak 150 lik normal birşey alın,1000km kullanın sonra eğer hazır hissederseniz gv250 ya da v250 ye geçin derim.

bende bir çinli kullanıyorum sorun çıkarmıyor çıkarsa bile uygun rakam cıkar ne bu çinlilerde nefrediniz :D :D

Allah Çinliden razı olsun.
Onun sayesinde halkımız motosiklete biniyor.
Piyasada sade Japon marka olsaydı...vay halimize..

Çin malı gerçekten çok adi. Kim ne derse desin adi işte abicim. Ama dediğiniz gibi motorunuza çok iyi bakarsanız çok uzun süre sorunsuz kullanırsınız. Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve iyi bakacağınıza inanıyorsanız çinliden korkmanıza gerek yok bence.

1,5 yıldır çinli chopper kullanıyorum. kendi parasını çıkartalı çok oldu.

bakarsan çinli pişman etmez:queen:
bakmazsan japon da pişman eder:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar