Çok teşekkürler herkese. Anlaşılan o ki şu durumda en fazla 600 gider.
Öyle al sat yapacak kadar pek zamanım olmuyor o yüzden öğrenene kadar değilde artık motor bitene kadar kullanırım anca ondan sonra yeni motor alırım.
Tekrardan ciddiye ayıptan cevap verenlere teşekkür ederim
Bir şeyi merak ediyorum. 250 olsun 600 olsun hatta 1000 olsun sonuçta bastığın kadar gitmiyor mu bilmediğim bir şey var ki herkes 250 diyor
Başlığa bakıp "Az daha koyup ybr125 al" demeye gelmiştim ben. 1000 cc'ler havada uçuşuyor. Ben gidiyorum
Bir şeyi merak ediyorum. 250 olsun 600 olsun hatta 1000 olsun sonuçta bastığın kadar gitmiyor mu bilmediğim bir şey var ki herkes 250 diyor
Hocam ben burda başlangıç motoru tavsiyesinden ziyade 1000lik bir motorla da başlanılsa olur mu demek istedim. Başlangıç motoru tavsiyesi zaten almam gider 250cc 20-30hp alır çıkarım artık ezberlenildi bunlar.
İlle de şart mıdır düşük motorla başlamak, sonuçta yüksek bir model alıp Allah ne verdiyse basmayacağım işin piri olana kadar.
Yahu ben mi anlatamıyorum anlama güçlüğü mu çekiyorsunuz. Motora acemiyim diyorum 250 600 arasındaki farkları bile bilmiyorum gelip burdan yardım istiyorum çoğunuzun bi tarafları havada al da geber, dingil vs laflar sarfediyorsunuz.
Yazmak zorunda değilsiniz güzel kardeşim kendinizi başka başlıklarda gösterin istediğim tek şey adam gibi cevap. Samimiyet ve ciddiyetle cevap verenleri ayırıyorum ve teşekkür ediyorum onlara fakat kalanlarda kendini bi baksın.
Zaten sizi ve düzgün cevap verenleri kastetmedim yanlış anlamayın. Dediklerinizi anladım seçimimde dikkat edeceğimabi ben sana yukarda uzun uzun özetledim 250cc ve 600cc arasındaki farkı. 250 cc 160 basıyor 600cc 260 basıyor. 250cc 7-8 saniyede 100e çıkıyor 600cc 7-8 saniyede 200e çıkıyor. ayrıca küçümsediğin 250cc motorlar da lineadan daha hızlı bir şekilde 100ü görüyor
Yahu ben mi anlatamıyorum anlama güçlüğü mu çekiyorsunuz. Motora acemiyim diyorum 250 600 arasındaki farkları bile bilmiyorum gelip burdan yardım istiyorum çoğunuzun bi tarafları havada al da geber, dingil vs laflar sarfediyorsunuz.
Yazmak zorunda değilsiniz güzel kardeşim kendinizi başka başlıklarda gösterin istediğim tek şey adam gibi cevap. Samimiyet ve ciddiyetle cevap verenleri ayırıyorum ve teşekkür ediyorum onlara fakat kalanlarda kendini bi baksın.
Elimden geldiğince basit bir dille anlatmaya çalışacağım. Bende motosiklete acemiyim ama araba ehliyetim 7 senedir var. Ve bir kere 2009 model 5 litre v10 motorlu 507 bg lik m5 kullandım. İlk başlarda çokyavaş gittim gaza neredeyse bir tüy ağırılığı kadar güç uyguladım ama km arttıkça kendime güvendim ve biraz daha bastım sonra biraz daha ve biraz daha. Bir ara bir fark ettim ki çevre yolunda 237 yapıyorum ama bana sorsan en fazla 140 yada 150 yapıyorum derim. Yanı beyin ve vücüt o hızlara alışık olmadığından hata yapma riski yüksek. Bir 18 yaşındaki çocuk gelse dese ki abi ehliyet alaacağın bugatti veyron 420 yapıyor o hızlıdır ama lamborghını aventador 370 yapıyor o yetermi demesi gibi sorduğunuz. ona ilk once bir 110 bg lik focus al sonra golf gti sonra porsche 911 sonra aventador al derim. Neden? hıza, hızlanmaya, frenlemeye viraja alışsınlar diye. İşte motorsikletteki olayda buna benzer. O yüzden herkes size 250 cc gibi birşey diyor ki normalde 125 150 deriz. Ben motosiklete başlamadan önce 3 4 ay forumaları okudum. videoları seyrettim. sonra da ilk iş ekipman almak oldu. şimdi eğitim sonrada ehliyet alacağım. motosiklette seneye. Yuzlerce kez bunları soran oldu diye böyle bir tepki var. eEvet belki yanlış ama forumu hiç okumayan yüzlerce kişiden sonra böyle bir tepki oluyor maalesefsadraf