Acemi Motorcuya Önerileriniz

Selamlar. 600'lükle başlamayın, başlayanların sonu çoğunlukla iyi olmadı. Herkes kendince iyidir, iyi sürer, virajı iyi alır vesaire. Başlamamanız için kendimce düşüncelerim:
- Motosikletler hakkında bir eğitim almamış olmanız, viraj nedir, virajda tehlike ile karşılaşmak sonucu neleri beraberinde getirir bilmiyorsunuz. Veya ben bunu anladım.
- Kataloğu ve özelliklerini okuduğunuz kadar Altın Elbiseli Adam'ın canlı yayın videolarını izlemenizi tavsiye ederim. 3 sorudan 2'si virajdır genelde. Ve apeks nedir, bakış nedir, nasıl olmalıdır gibi konuları tanımanız gerektiğine inanıyorum.
- Otomobilinizi bir kenara koyun, burası gerçekten çok ayrı bir dünya. Okusanız da hiçbir zaman bilginin erimediği, hiçbir zaman başarmanın ve öğrenmenin bitmediği bir oluşum gibi.
- Tavsiyesini istediğiniz motosikletlerin hangi otomobillerle yarıştırıldığına bir bakmanızı tavsiye ederim.
- Birçok motovlog çeken kanal var, izlemenizi ve genel ilk motosiklet neden büyük olmamalı konusundaki fikirlerini izlemenizi tavsiye ederim.
- Ekipmanlara göz attınız mı? Fiyatlarına?
...
Bu yazdığım maddeler uzar gider, size tavsiyem değil 10r gibi motosiklerle başlamak, ufak bir motosikletle başlayıp yavaş yavaş yükseltmenizdir. İnan Altın Elbiseli Adam'ı, bu forumu biraz daha fazla karıştırsanız zaten 1000'likle başlamak yahut 600'lükle nelere kâdir yavaş yavaş anlarsınız.
Motosikletim yok, sadece birkaç kez artçı oldum. Belki çok saçma söylediğim şeyler de vardır fakat şahsi görüşlerim bunlar.
Tekerinize taş değmesin.

Hocam hala 600 lük diyorsunuz ,hayatımda hiç motor ellemedim diyorsunuz.Bende diyorum helva...Cbr 125 r ile başlayın 1000 kilometre sürün en azından sonra cbr250 -ninja250-r25 üçlüsünden birini alırsınız keyiflice gezersiniz zaten o makinalar 180 i gören makinalar.Daha fazlası büyük risk,buda risk ama:).Hızı seviyorsanız açın motor kazalarını izleyin.Sonra dediğim gibi cbr 125 ile başlarsınız zaten.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------

Hocam şöyle düşünün .Bir standart sedan araba 110 beygir ve ortalama 1 ton diyelim.Ve bir 600 lük motorda 200 kg 110 beygir diyelim.En basitinden o sedan arabanın 5te 1i ağırlığında bir motor aynı beygir gücüne sahip.Gücünü anlamanıza yeter umarım.

istanbulda honda vtr250( maltepe sahibinden.com) alana ders verebilirim.

Altın elbiseli adamın zx10r videosunda bu motor kimler için kısmını tekrar izleyin. Yeni başlayan ve zx10r ?!*

Eyvallah arkadaşlar o zaman 250sl en mantıklısı
Ekipmanlara baktım onlarca çeşit var bayide seçerim onları da büyük ihtimal

Abi bayide seç, kararsız kalırsan burda danış
Polemike çok açık biliyosun :)

motosikletaksesuarları.com
Feyzioglu.com
Ve benzeri siteler bunların mağazalarını gör orda hem fikir alırsın hem bolca marka ve çeşit görürsün.

Hayırlısı olsun

Bileğine güveniyorsan olur; neden olmasın.

Bilinçsizce kullandıktan sonra, 80-90 yapan motosikletle de gidip bi yere toslamak mümkün.

Ağır makinayı kaldırıma yanaşırken yatırırım, gururum kırılır endişesi yoksa... sorun değil.
Pahalı makinayı yatırırsam parçaydı, servisti, cebim üzülür endişesi yoksa ... sorun değil.

Altındaki makinenin ne olduğunun bilincinde olacaksan ve bileğine hakim olacaksan... olur.

Ama sıfır al. Rodajda, o sana alışıncaya kadar, sen de ona alışırsın.

Fakirliğin gözü kör olsun, bakmayın 150 cc ile başladığımıza :p... Kilometrelerce bomboş, dümdüz Denizli çevre yolunda ibrenin 110'u geçmemesini bilenler bilir :). Yok, motorun hakkını yemeyeyim, bi ara bayır aşağıya, 123 mü ne gördüm. :cherry: Görüp gördüğüm en yüksek hızdır şu ana kadar ... :cherry:

Şimdi, Türkiye'nin yolları, trafiğin durumu, bilinçsiz sürücüler vs. konusu elbette var.

Ama şimdi, öyle bir trafikte bilinçsizce hız yapmak 150 cc'lik 80-90 yapan bi motosikletle de mümkün; konu bilinçsiz kullanımsa.

Harbiden mesela, İzmir Torbalı otobanda, baya bi yolun uzayıp gittiği ve bomboş olduğu bir zamanda, uzayıp gitmek neden mümkün olmasın ...

Arkadaşımız zaten motosikleti şehir içi trafikte, ulaşım aracı olarak kullanmayı düşünmüyor. Viraja da yatarak girme derdinde olacağını sanmıyorum. Maksimum hız tutkusunu en çok gerçekleştirebileceği dümdüz yollarda gazı bilinçli bir şekilde açacaktır...

Özetle :
Yüksek cc motosiklet alırım, başlangıç motosikleti olarak ve 40 yıllık kuryeler gibi şehir içinde dolaşırım diye düşünülüyorsa; o biraz zor.
Ama, ya ben düz bir yol buluncaya kadar dert değil fıtı fıtı giderim, sabırla, ve ancak tenha bir düzlük bulduğumda arada bir şöyle uzayıp giderim, deniyorsa, o olur.

Mesele şu: 0-100'e 3-4 saniyede çıkan bir makineyle, düz yol buluncaya kadar fıtı fıtı gidebilir misiniz; yoksa, boğanın üstüne binmiş gibi gazı açar açmaz yeri öper misiniz...

İşte soru bu.

Son düzenleme:
Gezegeze benimde amacım aynen bu. Şehir içi ulaşımımi arabamla sağlamaya devam edeceğim istisna durumlar hariç. Ben çok sık uzun yol yapıyorum ve sık sık yurt dışına çıkıyorum ve yaban ellerde ben arabamla giderken yanımdan türk plakalı grup motorculari görünce aşırı imreniyorum.

Aynı şekilde ülkemizde de sürekli uzun yol yapıyorum ve nerdeyse çoğu güzergahı ezberledim nerde kasis var nerde radar var iyi bilirim :) (2bin lira trafik cezası ve çoğu radar olunca insan iyi biliyor) :)

Aklımda 600 1000 vardı hep ama bugün baya araştırınca epey çekindim açıkçası. Ben hep şöyle düşündüm 250 ye de binsen 1000e de binsen sonuçta gaz ayarını ben yapıyorum ne fark eder. E tabi öyle değilmiş:) motorların bu kadar kuvvetli olacağını düşünmemiştim hiç.

En son 250sl de karar kıldım Allah izin verirse 1 ay içinde almayı planlıyorum tabi bunun daha ehliyeti var bununla da uğraşmak gerekecek.

Gazla uçarsın amma firenle konamassın deyimini söylettiren makinelerdir 600 cc racingler.200 cc , 250 cc motorla başlayabilirsin mesela seni bu konuda geri tutan nedir anlayabilmiş değilim.Birgün sinirleneceksin o gazı sonuna kadar çevireceksin sonrası Allah korusun kaza, yada telefonla konuşan bir araca denk gelebilirsin veyahut çıkışı kaçıran bir araç, direk arabayı o karmaşada içinde üstünüze kırabilir sizin motosikletle trafik okumayı öğrenmeniz gerek.

Gazla uçarsın amma firenle konamassın deyimini söylettiren makinelerdir 600 cc racingler.200 cc , 250 cc motorla başlayabilirsin mesela seni bu konuda geri tutan nedir anlayabilmiş değilim.Birgün sinirleneceksin o gazı sonuna kadar çevireceksin sonrası Allah korusun kaza, yada telefonla konuşan bir araca denk gelebilirsin veyahut çıkışı kaçıran bir araç, direk arabayı o karmaşada içinde üstünüze kırabilir sizin motosikletle trafik okumayı öğrenmeniz gerek.

Aynen. İşler hayatta planladığı gibi gitmiyor, imkan yok. 250 kararı hayırlı olmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar