29,08,2016 günü bulunduğum yerden Yenişakran'a tekne bakmaya gittim.İlçe çıkışında depoyu fulledim.Vardığımda 89 km.yi gösteriyordu Benzinlikteki (PO) Şakran böreğinden yedikten sonra sahil boyuna tekneyi görmeye gittim. Tekne sahibiyle buluşamadık 10 km kadar şakran ve sahil civarında dolaştıktan sonra geriye döndüm. Eve geldiğimde 191 km.gösteriyordu.Akşamda şehir içinde biraz dolaşmışım sabah Edremit'e doğru yola çıkarken 201 km.deydi.Edremit Balıkesir yol kavşağındaki tekne imalathanesine Burhaniye'ye de uğrayarak gittim. Vardığımda 231 km.yi gösteriyordu. Ama benzin göstergesi yanıp sönmüyordu. Motoru stop ettirdim.İşimi bitirnce anahtarı çevirdiğimde yakıt göstergesi yanıp sönmeye başladı. Edremit gişindeki benzinliğe vardığımda tripmetre 234,9 km.deydi. Benzin 4,48 TL./Lt den 26,00 TL.lik 5,8 litre benzin aldı.Ortalama hızım 80 - 85 km. arasındaydı. Ben Ortalama bir kullanıcıyım. Hızlı gitmek yaşamak bizde geçti. Yamaha Xenter 150 benim için çok güzel sorunsuz bir motor. Şu an 11.000 km.nin üzerindeyim.Geçtiğimiz günlerde Ayvalık'tan birisini gördüm arazi yollarında kullanıyordu motorun her taradı toz içindeydi. Biraz sohbet ettik motoru 18.000 km.deydi üzerinde orjinal lastikleri vardı Motordan çok memnun olduğunu bunu aldıktan sonra arabaya binmek istemediğini her işini bununla gördüğünü ve takip ettiğini, Birlikte gezelim dedim ama yaz döneminde arazi işlerinin yoğun olduğunu zamanı bulunmadığı belirtti.Bakımlarını zamanında yapması konusunda öneride bulundum. Bilgi için paylaşmak istedim. Herkese kazasız belasız iyi sürüşler.