Merhaba , Bugün 2012 model 14500 km de orijinal cam çanta ve 100 km de michelin city grip lastikli beyaz bir xenter ile aranıza katıldım.
Naçizane tespitlerim:
İşlemlerden sonra depoyu gırtlak dolu fulledim. Tamamı otoyolunda olmak üzere tam gaz gittim. En fazla 124 km hızı gördüm. 67 km sonra gırtlak dolu 10 tl benzin aldı. 1 km de 15 kuruş, 3.48lt/100 km. Tam gaz ile benim için yeterli. 2.5 lt ye sakin kullanımda düşeceğini değerlendiriyorum. İlk izlenimlerimde öne çıkan iyi yönü viraj kabiliyeti oldu. Çok güzel kontra alıyor. Michelin ile gayet yumuşak, dengeli ve güvenli. 172 boyunda 67 kiloyum. Kafamı az indirdiğim zaman rüzgar sesi tamamen kesiliyor. Eli kapatan cam uzantılar işe yarıyor. Ekran güzel ve okunaklı. Hava sıcaklığını göstermesi hoş. Ayrıca yağ ve kayış için km sayacı benim için inanılmaz oldu. Kuyruk kısmını çok beğendim. Jant çapı 16 olma avantajı kasis ve dönüşlerde kendini hissettiriyor.
Frenler gerçekten beğendim. Kesinlikle kayamadım. Panik frende.
Ayak koyma yeri düz istediğim gibi ve torba asma kancası işlevsel,
Gösterge altında sigara paketi kadar yerde 12v şarj konabilir. Aldığım arkadaş yaptırmış.
Beğenmediğim yanları:
Arka çamurluğun olmaması (ufak bir gs çamurluğu iş görebilir. )
Koltuk altı bagajında çift kışlık eldiven ya da yağmurluk alacak kadar yer olması.
İki far aynı anda uzun farda yansa sanki daha iyi olacak.
Sonuç olarak orta uzun yolda ve özellikle de şehir içinde gayet güzel bir scooter. Satmış olduğum 2015 pcxim ile karşılaştırırsam, teknik özellikleri dışında Binişi daha güvenli ve keyifli diyebilirim. Ama pcx te kötü değil. En güzel yanı 1.8 lt/100 km görmüştüm.
Konu uzun zamandır sakin. Aksesuar ve iyileştirme önerilerini bekliyorum.
Sevgiler.