Cbr125 e topcase takabiliyormuyuz okula gelip giderken kullanıcam haylı fazla eşya oluyor yanımda . En azından kaskı Dizligi eldivenleri felan topcasede bırakmak isterdim
Birde cbr 125 sıvı soğutmalımı, Ankara-eskişehir arasını yormadan eğilmeden bükülmeden rahatça gider mi?
Arkadaslar motora yeni basliyorum. Egitimlerimi motto akademiden aliyorum forumda konum da var hatta. İlk motosiklet icin 10-12 bin civari bir seyler bakiyorum ekipman dahil degil. Aslinda bajaj 200ns cok hosuma gidiyor ama cbr'lar da oturus pozisyonu parca ucuzlugu vb icin aklimi celiyor. Cok hiz duskunu biri degilim. Araba ile uzun yolda 120-130 la giderim. Kilom 95 boyum 1.87 m. Aslinda cbr 250 istedim fakat az km olanlari 13-14 binlira ve sifiri da 15 bin lira. İlk motor icjn beni asacak gibi.
Ya tek farli 250 cbr ya da 0 125 cbr dusunuyorum. Siz ne dersiniz?
kardeş sen 2012-2013 temiz cbr al senin ilacın o
250mi hocam? Haftasonları tekirdağ istanbul gider gelirim. cbr 125 den 1 senede sıkılmaya başlarım
İyi günler arkadaşlar. Herkesin tekeri düz bassın inşallahbir sorum olucaktı uzun yolda ortalama kaç km hız ile gidiyorsunuz bayır v.s dışında düz yolda ? durmadan 100 km ile gitmek her hangi bir sıkıntı yaratır mı ? 3000 km'deyim Bursa-Yalova yapıyorum devamlı 70 km mesafe. düzlüklerde 90-95 arası kullanıyorum. Daha önce ybr vardı 80 yukarsına çıkmazdım.. 100 km hıza gelince sanki motor çok devir çevircek ve zorlancakmıs gibi hissediyorum cbr için. uzun yol yapan arkadaşlardan yorumlarınızı alabilirmiyim
![]()
Motor su soğutmalı ve ybr ye güçlü göre uzun yolda ayrodinamiği daha iyi...
Uzun yolda kaçla gidilir, kaçla gitmeliyim diyorsan ben 30 küsür bin sürdüm. Motor 100 km ile giderken 6. veteste 7500 devirde oluyor. Motor max torkunu 8000 devir max gücünü 10.000 devirde veriyor. yani 6. viteste motoru max tork bandı ile max güç bandı arasına alırsan motor hem zorlanmaz hemde canlı bir sürüş sunar. Düz yolda 8.250- 8.750 devir arası 110-115 ile rahatlıkla sürebilirsin. bu hızlar idealdir. Motoru 10.000 devirden sonra çevirdiği devir ve 125 km nin üstündeki aşırı rüzgar yorar.
Zaten uzun yolda araçlar 100-110 bandında giderken motorlar için güvenli hız 110-115km ortalamanın bi tık üstüdür. tam cbr ın en rahat oldu hız![]()