Mondial Snappy X Sürekli Yanan Kısa Far

Merhabalar.Pazartesi günü sıfır aldığım Snappy'de kısa far sürekli yanıyor.Sadece ön far yanıyor arka lamba yanmıyor. Bu normal mi ? Diğer Snappy'lerde görmüyorum acaba yeni mi çıkardılar ? Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Normaldir. Çoğu motorda standart olan bir özellik.

far acma kapama dugmesi yoksa normaldir. ama stop lambasinin da yanmasi lazim o iste bir terslik var. aksam oldugu zaman nasil yakilacak o ?

arka stop farı da ön far gibi kısa uzun var aslında. kısa normalde yanan. frene basındaca uzun yanıyor gibi düşün...
eğer fren basınca yanıyor. normalde yanmıyorsa stop farı patlamıştır. değiştir.

far acma kapama dugmesi yoksa normaldir. ama stop lambasinin da yanmasi lazim o iste bir terslik var. aksam oldugu zaman nasil yakilacak o ?

Hocam far anahtarı var.3 kademeli. Kapalı,parklar ve kısa olarak.Ancak benim sorunum şu far anahtarı kapalıyken yani farların kapalı olması gerekirken arka far kapalı ama ön kısa far açık oluyor.Parka aldığımda arka stop açılıyor ve ön ledler açılıyor.3. konumdayken 2. kademeyle aynı oluyor.Yani 3. kademe bir işe yaramıyor 2. kademeyle aynı.Kusura bakmayın karışık oldu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:51 ----------

arka stop farı da ön far gibi kısa uzun var aslında. kısa normalde yanan. frene basındaca uzun yanıyor gibi düşün...
eğer fren basınca yanıyor. normalde yanmıyorsa stop farı patlamıştır. değiştir.

Hocam arkada sorun yok.Sorun ön kısa farın sürekli yanması.3 kademeli far anahtarı var.2. kademede arka lamba devreye sorunsuz giriyor arka tarafta herşey normal.Ancak ön tarafta farı son kademeye yani kısa farın yanması gereken kademeye alınca bir değişiklik olmuyor çünkü far zaten sürekli yanıyor.Bu normal mi diye öğrenmek istedim.Teşekkürler.

En azından far anahtarı koymuşlar. Işıkların yanmasını zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Bajaj motorlarda o da yok.

dediğim gibi. açık park ve kapalı olarak 3 kademe varken. kapalıda yanıyorsa demek ki anahtarda sıkıntı var. yani evet bir problem var ama sorun yaratır mı bilemedim şimdi bence çok ders etme. zaten kapalıda kalmasın. hep açık kalsın farlar.
yolunuz da farınız da açık olsun :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bildiğim kadarıyla AB standartları gereği görünürlüğü artırmak amacıyla yapılmış zorunlu bir uygulama. 2016 model tüm motosikletler de durum bu şekilde.

dediğim gibi. açık park ve kapalı olarak 3 kademe varken. kapalıda yanıyorsa demek ki anahtarda sıkıntı var. yani evet bir problem var ama sorun yaratır mı bilemedim şimdi bence çok ders etme. zaten kapalıda kalmasın. hep açık kalsın farlar.
yolunuz da farınız da açık olsun :)

Çok teşekkür ederim sizinde... :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:17 ----------

Bildiğim kadarıyla AB standartları gereği görünürlüğü artırmak amacıyla yapılmış zorunlu bir uygulama. 2016 model tüm motosikletler de durum bu şekilde.

Anladım hocam sıkıntı yok o zaman teşekkür ederim.

Motosikleti
600RR
Motorun snappy mi yoksa basic x mi? Snappylerde 3 kademe far anahtarı var:kapalı,park (led) birde normal bulunur bunların far anahtarı çabuk bozuluyor başıma geldi ve üç kademe far anahtarı zor bulunuyor serviste bile yok ben internetten aldım eğer sen ikinci el aldıysan eski sahibi iki kademe far anahtarı takmıştır iki kademe takınca far sönmüyor,başıma geldi ondan biliyorum. Yani normalde snapilerde far kapatılabiliyor

Motorun snappy mi yoksa basic x mi? Snappylerde 3 kademe far anahtarı var:kapalı,park (led) birde normal bulunur bunların far anahtarı çabuk bozuluyor başıma geldi ve üç kademe far anahtarı zor bulunuyor serviste bile yok ben internetten aldım eğer sen ikinci el aldıysan eski sahibi iki kademe far anahtarı takmıştır iki kademe takınca far sönmüyor,başıma geldi ondan biliyorum. Yani normalde snapilerde far kapatılabiliyor

Motorum Snappy X. Motoru 9 Mayıs Pzt sıfır aldım aldigimdan beri durum bu şekilde.Far anahtarinda sıkıntı olduğunu sanmıyorum.HEKA adlı arkadaşın dediği mantıklı geldi.Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Alakasi yok arkadasim bizzat ben kullabiyirum snappy senin dedigin gibi bise ile karsilasmadim senin anahtar bozuk eger bozuk degilse iki kademelidir snappy orjinalindeki buton 3 kademe 1 kapali 2 park 3 far

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar