far acma kapama dugmesi yoksa normaldir. ama stop lambasinin da yanmasi lazim o iste bir terslik var. aksam oldugu zaman nasil yakilacak o ?
arka stop farı da ön far gibi kısa uzun var aslında. kısa normalde yanan. frene basındaca uzun yanıyor gibi düşün...
eğer fren basınca yanıyor. normalde yanmıyorsa stop farı patlamıştır. değiştir.
dediğim gibi. açık park ve kapalı olarak 3 kademe varken. kapalıda yanıyorsa demek ki anahtarda sıkıntı var. yani evet bir problem var ama sorun yaratır mı bilemedim şimdi bence çok ders etme. zaten kapalıda kalmasın. hep açık kalsın farlar.
yolunuz da farınız da açık olsun![]()
Bildiğim kadarıyla AB standartları gereği görünürlüğü artırmak amacıyla yapılmış zorunlu bir uygulama. 2016 model tüm motosikletler de durum bu şekilde.
Motorun snappy mi yoksa basic x mi? Snappylerde 3 kademe far anahtarı var:kapalı,park (led) birde normal bulunur bunların far anahtarı çabuk bozuluyor başıma geldi ve üç kademe far anahtarı zor bulunuyor serviste bile yok ben internetten aldım eğer sen ikinci el aldıysan eski sahibi iki kademe far anahtarı takmıştır iki kademe takınca far sönmüyor,başıma geldi ondan biliyorum. Yani normalde snapilerde far kapatılabiliyor