valla bu son bunuda bilin ama bu zorrr

damdan düşer gibi girdim olaya ama bi soru da ben sorayım sizlere bakayım bilebilecekmisiniz??

3 kişi para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar. 30 lira olan radyo için herkes 10'ar lira birleştiriyor ve radyoyu alınıyor. Fakat sonra tezgahtar radyonun indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü hatırlıyor. Çırağına 5 lira verip, para üstünü iade etmesi için gönderiyor. Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor. Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar.

Şimdi: 10X3=30 lira verilmişti.
İadeden sonra 9x3=27 lira verilmiş oldu.
2 lira da çırakta kaldı 27+2=29
Geri kalan 1 liraya ne oldu?

biryerde buldum bu soruyu bakalım bulabilecekmisiniz... saygılar...

1-Ben de bu topiğe birkaç kez girdim ama kuralı olduğunu öğrendim. Son soruyu kim bilirse yeni soruyu o soruyormuş.
2-Bu soruda yüzlerce kez soruldu ve açıklandı. Yanlış şeyler toplandığı için sonuç yanlış bulunuyor.
Adamlar 30 lira verdi. Sonra herkese 1'er lira veriyor. Sonuçta herkes 10 lira verip 1 lira almış, yani 9 lira ödemiş oluyor.

Veya şöyle açıklayalım...
Adamlar 30 lira verip 3 lira alıyor, ceplerinden çıkan para 27 lira. Bu kısmın hesabı tamam.
Öte tarafa bakarsak satıcı malı 25'e satmış oluyor. Çırak 2 lirayı cebe atıyor. Zaten bu tarafa geçen para 27 lira. 25+2=27

3-Gerçek soru sırası kimdeyse buyursun lütfen...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selam arkadaşlar hadi sıra kimdeydi yaw şu bizim melisste nerelere kayboldu
işte size bilmece.:mrgreen: :cat:

selam arkadaşlar hadi sıra kimdeydi yaw şu bizim melisste nerelere kayboldu
işte size bilmece.:mrgreen: :cat:

kaybolmayan Meliss istiyoruz :p :cherry: ,, geldim yahu burdayım yerimde oturuyorum :cherry: şimdi senin sorunun cevabını ben bildiğim için ben soruyorum ozaman :cherry:

bir adam birgün itibarlı bir kulube gitmek ister gireceği sırada şifre sorarlar. bizim adam bilmiyor tabiki.üye olmadığı için giremez.ama girmekte kararlı bir köşeye saklanır ve gelenleri dinler. gelen bir kişiye bekçi 8 der adam 5 der ve geçer baska bir kişi gelir bekçi 7 der adam 4 der ve gecer.bizim saklanan adam "tamam ben bu şifreyi çözdüm" der ve bekçinin yanına gider .bekçi 6 der adam da 3 der.bekçi siz bizim üyemiz değilsiniz der ve adam giremez. adamın kaç demesi gerekirdi?.(zorlanmayacagınızdan eminim) :)

Moderatör (forrap)
2 mi ya da 9 mu:silent: Birde birşey sorucam cevap mantıkla mı ilgili yoksa geyiksel bir cevabı mı var:) Bu arada bekçi gelip buraya cevap yazarsa kabul etmem ona göre:p

Moderatör (forrap)
Bulduuuuuuummmmm :p 4 olacakkkkk :)Sayılardaki harf sayısını söylüyordu:) Cevap bu demi:)

Bulduuuuuuummmmm :p 4 olacakkkkk :)Sayılardaki harf sayısını söylüyordu:) Cevap bu demi:)

yaaaa,,, ne çabuk bildin?? :) tebrikler,,, açıklamalı olarak bide yazayım cevabını :

Rakamların harf sayılarına göre düşüncez.
8, Sekiz=5
7, Yedi=4
Burdan hareketle
6, Altı=4 olur

Cevap=4

peki ozaman sıra sende forrap

heut be (ne demekse):mrgreen: bravo sizlere hoşgeldin meliss bir geldin bak topik nasıl canlandı. e artık seninle mukavele zamanıda geldi herhalde.:rendeer: başarılarınızın devamını diliyorum .hadi artık forrap sorunuzu alalım:p

time is out. lady is first..:queen: :rendeer:
vay be:mrgreen:

Son düzenleme:
Moderatör (forrap)
İyi o zaman basit bişey sorayım...Sorular git gide zorlaşacaktır haberiniz ola:p

Türkçede ard arda üç defa kullanıldığında anlamlı bir soru cümlesi oluşturan kelime nedir?
Hadi bakalım...

açıklaması az olmuş:p birazda tuzlu:mrgreen: ip veya halat ucu lütfen:rendeer:

of of of ?? :) nasıl bir soru bu böyle,??
hımmm düşünelim bakalım biraz...

Moderatör (forrap)
Düşün düşün düşün :p:) Düşünün bakalım...Birkaç tahmin daha yapın bakalım:)İp veya halat ucu verilmez ki abi bu soruda:)Altı üstü 3 kelime zaten,haksızmıyım müdür:)

Cevap düşün değil bu arada yanlış anlaşılmasın:)

Düşün düşün düşün :p:) Düşünün bakalım...Birkaç tahmin daha yapın bakalım:)İp veya halat ucu verilmez ki abi bu soruda:)Altı üstü 3 kelime zaten,haksızmıyım müdür:)

Cevap düşün değil bu arada yanlış anlaşılmasın:)

ilk sazanlığı ben yapıp "müdür müdür müdür?" diyeyim mi :p

günaydınlar herkese... yeni bir gün ve yeni sorular :)
yalnız forrap sorunun cevabını hala bulamadım, sanırım başka kimsede bulmuş değil... Ben pes ediyorum.... :)

günaydınlar herkese... yeni bir gün ve yeni sorular :)
yalnız forrap sorunun cevabını hala bulamadım, sanırım başka kimsede bulmuş değil... Ben pes ediyorum.... :)

aman allahım ne görüyorum:cyclopsan yoo yoooo bu meliss olamaz :p
topiğimizin bilgi deposu:mrgreen: soru bankamız:queen: pes ha:mrgreen:

elveda hayat :mrgreen: :cat: :rendeer:

Moderatör (forrap)
Arkadaşlar herkese günaydın:)
Meliss isimli üyeden alıntı;
yalnız forrap sorunun cevabını hala bulamadım, sanırım başka kimsede bulmuş değil... Ben pes ediyorum....
Sorunun cevabını shyama bulmuş,tebrikler...:rendeer:
Cevap; Müdür müdür müdür olacaktı:)
Bu arada yanlış anlaşılmasın ama o kadar zamandır bu kadar güzel bir ortamı sağladık,artık chopper250 shyama vs. diye yazmak istemiyorum ben,mümkünse isimlerimizide yazsak daha iyi olmaz mı sizce?Meliss'in ismide Melis o tamam ama ya diğerleri?Chopper250(Reha'ydı sanırım) herkes yazarsa sevinirim,daha samimi bir ortam olması adına:rendeer:

Bu arada benimki Tuncer (Tuncay,Tunçer,Tunç veya Tuncar değil:) fatura vb. işlemlerde şimdiye kadar ismimi ve soyadımı doğru yazabilen 1 kişi tanıdım o kadar:)Ona da çok teşekkür etmiştim:p)

Bu arada yanlış anlaşılmasın ama o kadar zamandır bu kadar güzel bir ortamı sağladık,artık chopper250 shyama vs. diye yazmak istemiyorum ben,mümkünse isimlerimizide yazsak daha iyi olmaz mı sizce?Meliss'in ismide Melis o tamam ama ya diğerleri?Chopper250(Reha'ydı sanırım) herkes yazarsa sevinirim,daha samimi bir ortam olması adına:rendeer:

Bu arada benimki Tuncer (Tuncay,Tunçer,Tunç veya Tuncar değil:) fatura vb. işlemlerde şimdiye kadar ismimi ve soyadımı doğru yazabilen 1 kişi tanıdım o kadar:)Ona da çok teşekkür etmiştim:p)

evet tuncercim. memnun olduk ben reha arkadaşlar kısaca chopper250 der:mrgreen: :rendeer: düşüncen çok güzel.devam edelim sorulara evet bilen sorsun:rendeer: :rendeer: :rendeer:

bana uyar Tuncer ,, :) yalnız ben bu sorunun cevabını anlayamadım Yani müdür müdür müdür? :) yani ordaki ek mi oluyo? -mü ve - dür öylemi oluyor? :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar