1600 km deyim , şunu söyleyebilirim motor 1200 km civarında kendine geldi gaz tepkileri çok fark etti. Mesala 90 km hızla giderken gazı çevirdiginizde kısa sürede rahatlıkla 120 km hıza ulaşabiliyor , yakıt sarfiyatı biraz düştü ama motosikleti daha tempolu kullandığım için totalde aynı kalıyor.
titreşim olayı bariz arazldı . İnternette Karizma için ''tir tir titriyor kafadan ses geliyor çözüm bulunamıyor'' yazan bir arkadaşıma motosikleti test ettirme fırsatı buldum .
1) Düşünceleri tamamen degişti kafadan bir ses gelmediğini ,rahatsız edici bir ses gelmediğini söyledi
2) Motosikletin resimlerinden daha güzel olduğunu, baya büyük cc lir motor gibi durduğunu söyledi.
3) Karizmada degil benim motorda titreşim varmış diyerek , titreşimin makul seviyede olduğunu söyledi
4) 19.5 bg gücün kendisini hissettirdiğini söyledi (Hero'nun 150 cc lik modelini kullanıyor)
''Tir tir titriyor kafadan ses geliyor çözüm bulunamıyor !'' yazdığı sosyal medya adresinden de yukardaki maddelere benzer olumlu görüşlerini yazmış ve yanıldığını fikirlerinin olumlu yönde değiştiğini yazmış.
motoru test edecek arkadaşlara tavsiyem ; rodajı güzel bir şekilde tamamlanmış en az 1000-1500 km yapmış , kullanılmadan önce güzelce ısıtılmış, doğru lastik basınçlarına sahip( bu önemli ben motosikleti bayiden aldığımda lastiklere 6-7 ps fazla hava basılmış ),vuracam kırbacı şeklinde kullanılan test motosikletlerinden ziyade tek elden kullanılmış , motosikletleri test etmeniz ve bunu baz almanızdır.
Bayide orta sehpada bir tekeri havada duran 0 km motosikleti ilk defa çalıştırıp depoya elini koyup ''motosiklet titriyor'' diyen arkadaşların yorumları yerine bu şekilde bir motosikleti test etmeniz size daha sağlıklı bir değerlendirme fırsatı sunacaktır.