daha önceki 2 scooter motorumuda rektefiye yaptırıp satmışlığım var, yani bu kazığı 2 kez yedim ama gocunduğum şey yinede motoru sevemediğim için sattım. Ama bu motor tamire değecek bir motor bence, olaki rektefe yaptırmam gerekir ama yinede üzülmem çünkü en azından binilecek motor. iki el birden bırakıp uzun süre gidiyor ve ufak virajları o şekilde bile dönebiliyorsam bu motor denge konusunda iyi ve ciddi bir hasarı yoktur bence. gaz teli bir önceki motorumda kopmuştu ve karbüratörden el ile bağlayıp çekerek idare etmiştim bir süre

sıkıntılı bir durumdu. zaten motorun bu fiyata satılıpta masrafsız olması bana inandırıcı gelmiyordu ama adam bin kilometre önce sıfırlandı ve hatta gidip "bahçelievler motobest" den öğrenebilirsin demişti ve 6 yıldır çalıştığı iş yerinin önünde inceledim motoru. motordan ses falan geliyor diyorum ama belkide hepsi benim kuruntularım. motorun yağ eksiltmesi var ve performansında bir değişiklik yok aldığım günden beri.
sübap ayarsız ise buna baktırmam lazım diyorum, yoksa ileride sübap kırarmış sonra işim yoksa bide sübap takımı al taktır. ben olabilecek sıkıntıları önlemek amacıyla ve içim rahat etsin diye motoru anlıyan birine göstermek istiyorum. hava filtresini elimle kapattığım anda motor stop ediyor ve eksozu tıkayıncada stop ediyor. bu durumda eksoz bölümünde delik yok ve karbüratörde de ciddi bir sorun yok sanırım. vites geçişlerinde de sorun yok.
şu anda zincirin bol olması dışında ben bir problem göremiyorum. ve bazen motordan ısınınca farklı sesler duyuyorum ve bazende soğukken farklı sesler çıkıyor ama ısınınca gidiyor.
edit: burada sıfır mondial 125 mh drift vardı 3700 tl diyordu adam birazda öğrenci indirimi yapardı belki ama mondial almak istemedim o yüzden ikinci el daha yakışıklı ve güçlü apache aldım 3250 tl ye.